خاگینه مغزیجات

خاگینه مغزیجات با استفاده از انواع مغزها مانند بادام ، پسته ، تخمه آفتابگرادان و کنجد تهیه می شود و طعم و مزه بسیار خوبی دارد.

خاگینه مغزیجات با استفاده از انواع مغزها مانند بادام ، پسته ، تخمه آفتابگرادان و کنجد تهیه می شود و طعم و مزه بسیار خوبی دارد.

مواد لازم :

مغزیجات                           سه چهارم لیوان

پودر گل محمدی                   نصف قاشق چایخوری

دارچین                              نصف قاشق چایخوری

تخم مرغ درشت                    سه عدد

ماست                                چهار قاشق غذاخوری

آرد                                   6 قاشق غذا خوری

زعفران غلیظ دم کشیده            نصف قاشق چایخوری

وانیل                                 نصف قاشق چایخوری

بکینگ پودر                        2 قاشق مربا خوری 

مواد شهد:

شکر                                 یک لیوان

آب                                   یک لیوان

گلاب                               نصف لیوان

پودر هل                            نصف قاشق چایخوری

زعفران                             نوک قاشق چایخوری

خاگینه مغزیجات

طرز تهیه :

ابتدا ماست را که بهتر است پر چرب و خیلی ترش نباشد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و چند لحظه می گذاریم بماند ، تمام مواد شهد را نیز با در قابلمه ریخته و روی حرارات گذاشته تا شکر داخل آن حل شود.

مقدار هل و گلاب به میزان دلخواه است و می توان به میزان بیشتری هم استفاده کرد.

خاگینه مغزیجات
خاگینه مغزیجات

سپس را داخل ظرف ریخته و به اندازه ای هم می زنیم تا از حالت لختگی بیرون بیاید  و در حال هم زدن وانیل و بعد از آن ماست را که حجم گرفته را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم و تا یکدست شود.

خاگینه مغزیجات

در مرحله بعد آرد الک کرده به مواد اضافه می شود ، هم می زنیم و سپس زعفران غلیظ و دم کشیده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد یکدست شود و گلوله نباشد.

خاگینه مغزیجات
خاگینه مغزیجات

سپس روغن را در ماهیتابه ریخته می گذاریم گرم شود و روغن را در ماهیتابه می گردانیم تا کاملا چرب شود و بعد از آن نصفی از مواد مخلوط شده را داخل ماهیتابه ریخته و پخش می کنیم تا لایه نازکی ته ماهیتابه داشته باشیم ، درب ماهیتابه را بسته و روی شعله خیلی کم  گاز حدود۱۰ تا ۱۵ دقیقه حرارات می دهیم.

خاگینه مغزیجات
خاگینه مغزیجات

در مرحله بعد مغزیجات را روی مواد می پاشیم و دوباره درب ماهیتابه را ۲ تا ۳ دقیقه می گذاریم تا مواد به اصطلاح خود را بگیرد و بعد از آن بقیه مواد مخلوط شده با آرد را می ریزیم چند دقیقه روی حرارت خیلی کم و سپس مواد را در ظرف برمی گردانیم تا طرف دیگر آن سرخ شود وبعد از آن شهد خنک شده را در ۲ مرحله روی خاگینه می ریزیم .

خاگینه مغزیجات

این خاگینه را در فر می توان درست کرد.

باید توجه داشت که هر چه مواد دارچین ، گلاب و هل را هر میزان بیشتر استفاده شود ، خاگینه خوشمزه تری داریم.   

             

Khoonezendegitv

مدرس : خانم حسینی