کاندیداهای شورای اسلامی شهر میبد راهکارهای خود را در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی این شهرستان در کانال مناظره کاندیداهای شورای شهر ارائه نمودند.
بام میبد : فعالیتهای انتخابابی در شبکه های اجتماعی در این دوره از انتخابات افزایش چشمگیری داشته است . با استفاده صحیح و مطلوب از این فضا می توان با اهداف و راهکار های کاندیداها به خصوص نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در زمینه های مختلف آشنا شد که این امر انتخاب درستی را در زمان اخذ رای در پی خواهد داشت.
کانال مناظره کاندیداهای شورای شهر که در شهرستان میبد فعالیت می کند ، به طرح سوالاتی پیرامون شورای شهر و اختیارات آن در زمینه های مختلف به صورت مناظره می پردازد و کاندیداها با شرکت در این مناظره پاسخ خود را به این سوالات و راهکارهایشان را ارائه می نمایند.
با هدف ارائه راهکارهای کاندیداها در ارتباط با مسائل مربوط به شورای شهر ، مطالبی از این کانال را در این جا ارائه می نماییم :
داوود دهقانی فیروز آبادی کاندیدای شورای شهر میبد با کد 171در ارتباط با بافت سنتی شهرستان میبد عنوان نمود : میبد دارای 600 تا 700 هکتار بافت تاریخی است و متاسفانه این بافت موجب شده بسیاری از شهروندان بافتهای تاریخی را رها کنند و به قسمتهای دیگری از سطح شهر بروند .
وی افزود عدم امکانات شهری باعث بیرون رفتن شهروند از آن بافت می شود و بافت تاریخی زمانی ارزشمند است که شهروند میبدی در آن سکونت داشته باشد و این امر زمانی اتفاق می افتد که دیدگاه میراث فرهنگی و سایر مسئولین شهر تغییر کند.
دهقانی با بیان اینکه هر کس قصد نعمیر بنا در بافت تاریخی را داشته باشد با مخالفت میراث روبرو می شود اظهار نمود : البته حفظ بنای تاریخی باید از طریق میراث صورت گیرد اما باید نسبت به رفع مشکلات شهروندان در این بافت نیز توجه شود.
وی با اشاره به آسیبهایی که با سکونت اتباع بیگانه و افراد بومی در این بافت به وجود می آید ، افزود بافت تاریخی شهر از این نظر باید ساماندهی شود .
وی ادامه داد: لازم است بین میبد و شهرهای دیگر تعامل وجود داشته باشد تا آثار باستانی و گردشگری این شهر شناسانده شود و در این زمینه برگزاری سمینار ها ، امضای تفاهم نامه ها و تبلیغاتی که در برنامه های مختلف صدا و سیما مطرح می شود می تواند موثر باشد.
این کاندید شورای شهر میبد بیان کرد: نداشتن امکانات و عدم وجود هتل های مدرن و شیک باعث می شود که گردشگران تنها برای بازدید به شهر میبد گذری داشته باشند و برای اقامت ، شهر یزد را با داشتن هتل های بزرگ ، مدرن و امکانات بیشتر برمی گزینند .
وی افزود : هر چند که جندین هتل سنتی نیز در سطح شهر دایر می باشد . اما کافی نیست .
مهندس هدایی با کد انتخاباتی 274 در زمینه حفظ بافت تاریخی بیان کرد : لازم است متراژ عرض کوچه ها بر اساس طرح تفصیلی مصوب به صاحبان ملک داده شود و از صاحبان ان خواسته شود تا با نظر میراث نسبت به مرمت و بازسازی اقدام کنند ، همچنین در صورت همکاری ارگان های دولتی و پرداخت وام و تشویق مردم به مراجعه به بافت قدیم قطعا حفظ بافت تاریخی را در پی خواهد داشت.
وی افزود : شورای شهر در مصوبه ای که می گذارد جریمه ای برای مالکانی که ملک خود را به اتباع بیگانه اجاره داده اند تعیین کند و در صورت سرپیچی از طریق دادستانی وارد شود ، ولی باید مراحل قانونی آن طی شود . ضمنا با تشویق صاحبان مغازه در بافت میتوان رونق را به مجموعه بازگرداند.
این کاندیدا در زمینه رونق گردشگری عنوان نمود: با گذاشتن سمینارهای استانی ،کشوری و حتی خارجی و استفاده از تور لیدر ها و تشویق انان ، همچنین استفاده از فضاهای مجازی و حتی سرمایه گذاری شهرداری در این زمینه میتوان یکی از منابع درامد را برای شهرداری تعریف کرد .
وی افزود : برگزاری سالانه همایش های علمی و تشکل های دانشجویی معماری و شهرسازی در این زمینه نیز می تواند مثمر ثمر باشد..
مهندس هدایی در ارتباط با جذب گردشگران در حوزه میراث فرهنگی ، عدم امکانات رفاهی و تفریحی برای گردشگران ، نبود استخر استاندارد ، هتل 5 ستاره، بازارچه سنتی و نبود سرگرمی های مناسب کویر نوردی را از موانع جذب گردشگر در این زمینه دانست .
وی افزود : بررسی نیازهای گردشگران از طریق تورلیدرها و فراهم کردن زمینه های آن لازم است و شورای شهر می تواند از طریق ارایه طرح از سوی شهرداری و بررسی ان در جهت منافع شهرداری ان را به تصویب برساند.
مصطفی دهقانی فیروزآبادی با کد 179 با اشاره به فعالیت های اندک در زمینه سبک گردشگری به روش گردشگری اسلامی و مبتنی بر آیات قرآن در رابطه با راهکار رونق و ساماندهی بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب های گسترده بیان کرد : ارائه برنامه جامع ساماندهی بافتهای تاریخی در تمام حوزه های فرهنگی ، اقتصادی ، اجتماعی و …را میتوان به عنوان یک راهکار ذکر کرد اما نکته ای که وجود دارد این است که با ارائه برنامه جامع زیر مجموعه هایی به وحود می آید نظیر احیاء بافت های تاریخی بر اساس استانداردهای ملی و سازمان یونسکو ، رونق کسب و کار و ایجاد محیط های گردشگری و جاذبه های محلی که در اطراف بناهای تاریخی وجود دارد که این خود باعث ایجاد شغل و کسب درآمد از گردشگری می شود .
وی در ادامه ارتباط با سرمایه دارانی محلی که مقیم شهرهای دیگر هستند را راهی برای جذب سرمایه و حمایت صنعت گردشگری دانست .
مصطفی دهقانی استفاده از سایتها ، وبلاگها و در مجموع فضای مجازی ، سفارتخانه های حمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی و برنامه های تلویزیونی به صورت سریال و مستند ، شناسایی صنایع دستی به صورت ماهرانه و فنی ، شناسایی غذاهای محلی ، برگزاری همایشها با توجه به این که در شهری زندگی می کنیم که تنوع دانشگاه ها وجود دارد ، را راههایی برای شناساندن مناطق دیدنی و گردشگری ذکر نمود .
این کاندیدائ شورای اسلامی شهر میبد در ادامه افزود : می توانیم صنایع دستی و غذاهای محلی را شناسایی و معرفی کنیم ، همچنین احیاء کویر ، معرفی منسوجات مثل زیلو و.. گامی در جهت معرفی میراث فرهنگی شهرمی باشد .
وی استفاده از مشاوره و تجربیات دیگران در شهرها و کشورهای دیگر را نیز راهی برای شناساندن گردشگری شهر عنوان نمود و ادامه داد : با معرفی میوه ها برگزاری فستیوال های انار و شناساندن شهر میبد به گردشگران به عنوان یکی از شهر های سرآمد کویر ایران از طریق ایجاد یک تجربه زندگی در خانه های قدیمی و بادگیر دار شهر برای گردشگران می توان گامی در جهت رونق گردشگری میبد برداشت .
سید ناصر امامی میبدی با اشاره به اینکه با اعمال مدیریت صحیح در بافت تاریخی به مشکلی بر نخواهیم خورد ، بیان کرد: در رابطه با بافت تاریخی ، میراث فرهنگی باید با درک درستی از این بافت به فعالیت در این زمینه بپردازد ، همچنین فرمانداری شهرستان در اسکان اتباع بیگانه یا به عبارتی عدم اسکان آنها با توجه به آسیب هایی که در پی دارد ، در ابن بافت نظارت های لازم را داشته باشد .
وی افزود : زنده کردن بافت تاریخی و تسهیل شرایط زندگی در آنجا در حفظ میراث فرهنگی بسیار موثر است و فراهم کردن امکاناتی نظیر آتش نشانی ، اورژانش ، کف سازی ، زیباسازی و شرایط راحت زندگی در این مناطق لازم است .
این کاندیدای شورای اسلامی شهرستان میبد در ادامه عنوان نمود : تغییر کاربری بسیاری از اماکن و خانه ها در بافت تاریخی به رستوران ، کافی شاپ ، فروشگاه های خدماتی ، انجمن های هنری و موزه امری تاثیر گذار در حفظ بافت تاریخی می تواند باشد .
وی افزود : فرهنگ سازی و راه اندازی تورهای کوچه گردی در میبد جهت میبدی ها و همچنین توریست های خارجی در شناساندن ارزش میراث فرهنگی کمک شایانی می نماید . اگر مردم بشناسند چه گنجینه عظیمی در شهرشان دارند قطعا در حفظ آن سعی خواهند نمود.
سید ناصر امامی در رابطه با اختیارات شورای شهر و راهکارهایی که می تواند در معرفی پتانسیل های گردشگری داشته باشد عنوان نمود : برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری ، دعوت از گروه های مختلف هنری و فرهنگی ایرانی و خارجی و اسکان آنها در بافت تاریخی ، تهیه و توزیع کارت پستالهای زیبای هنری ، نقاشی هایی که با آبرنگ طراحی شده باشد ، تصاویر زیبا و تصویر سازی در زمینه گردشگری ، دعوت از هنرمندان و… می تواند تاثیر بسیاری داشته باشد.
وی با اشاره به ارسال کارت پستالها و معرفی ظرفیتها و پتانسیل های گردشگری به تورهای خارجی و جذب لیدر ها در این زمینه و اثرات زیادی که می تواند داشته باشد ، افزود : استفاده از تجربیات موفق دیگران در دیگر نقاط کشور و جهان نیزدر رابطه با معرفی ظرفیت های گردشگری شهرستان میبد قابل توجه است .
سید ناصر امامی در ادامه با اشاره به میهمان نوازی مردم میبد ، فرهنگ هفت هزار ساله و تمدن بالای مردم این شهر در جذب گردشگران را بسیار تاثیر گذار دانست و بیان کرد: راه اندازی شهرداری ناحیه تاریخی ، جذب بودجه کافی ، تعیین لکه های تاریخی بر روی نقشه بخشهای تاریخی و فرهنگ سازی حفظ میراث و تغییر کاربری اماکن تاریخی مشابه کاری که در مورد خانه تاریخی ملک ، گلشن ، شاطر بمون انجام شده ، در این زمینه می تواند موثر واقع شود ، همچنین برنامه ریزی در جهت زنده نمودن بافتهای مرده بسیار مهم است زیرا در صورت جریان داشتن زندگی در این بافتها ، این اماکن توسط خود مردم حفظ خواهد شد.
وی همچنین فراهم کردن تسهیلات در قالب وام و یارانه جهت ساخت و ساز و خدماتی که شهرداری به ویژه شهرداری ناحیه تاریخی ارائه می نماید را لازم دانست و افزود : با توجه به اینکه ما 600 هکتار بافت تاریخی داریم و از نظر تاریخی دومین شهر استان بعد از شهر یزد هستیم ، باید گامی در جهت شناساندن این گنجینه تاریخی برداشته شود و دیگر شاهد تخریب هایی که اخیرا در ناحیه تاریخی صورت گرفته ، نباشیم .
منبع : کانال مناظره کاندیداهای شورای شهر – https://t.me/joinchat/AAAAAD_tOuK36jV9F0TWVA