امام جمعه میبد در جلسه توسعه گیاهان دارویی که با حضور مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد این شهرستان برگزار شد ، گفت : شهرستان میبد ظرفیت های بالقوه خوبی در زمنیه تولید و پروش گیاهان داروی دارد و باید یکی از محورهای رشد و توسعه خودش را مقوله گیاهان دارویی قرار دهد.
میبد آدینه : آیت الله اعرافی بر تشکیل کارگروهی با محوریت فرمانداری و متشکل از جهاد کشاورزی ، دفتر امام جمعه ، دانشگاه ، شبکه بهداشت و درمان ، بخش صنعت و علاقه مندان در این زمینه تاکید کرد و افزود : برای توسعه گیاهان دارویی باید حرکت جدید با نگاه جدید شکل بگیرد .
وی خاطرنشان کرد : برای توفیق در این زمینه باید بانک اطلاعاتی را در زمینه گیاهان دارویی منطقه و همچنین افراد علاقه مند وجود داشته باشد تا با تهیه اطلس کامل و حفاظت از شکل سنتی و صنعتی گیاهان دارویی زمینه سرمایه گذاری و توسعه این صنعت جدید را در شهرستان فراهم کرد .
آیت الله اعرافی گفت : دانشگاه هم باید زمینه تعیین رشته های گیاهان دارویی را فراهم کند .
مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد میبد هم از راه اندازی پایگاه تحقیقاتی و پژوهشی گیاهان دارویی در این شهرک صنعتی خبر داد و گفت : تلاش میکنیم از پتانسیل ها و ظرفیت های بومی در راستای توسعه گیاهان دارویی در شهرستان استفاده کنیم .
ماندگاری حفظ منابع آبی و بهره وری بیشتر از گیاهان دارویی و تغییر الگوی کشت در منطقه ، اشتغال در مناطق روستایی و زودبازده با بسته بندی ، خشک و فراوری را از مزیت های طرح توسعه گیاهان دارویی عنوان کرد و افزود : با توسعه صنعت گیاهان دارویی که بخشی از زندگی ایرانی اسلامی در گذشته بوده می توانیم از صف های طولانی در مطب ها هم جلوگیری کنیم .
وی با اشاره به کشت گیاهان دارویی در بخشی از شهرک صنعتی جهان آباد گفت : بحث محیط زیست که یکی از دغدغه های شهرستان است ، مطالعاتی که درباره گیاهان دارویی انجام شده است نشان می دهد ، ریشه های برخی از این گیاهان دارویی تجمع عناصر سنگین را جذب و آلاینده ها را کم می کند .
ماندگاری با بیان اینکه گیاهان دارویی از شاخه های علمی است که به همه علوم دیگر مرتبط است نقش آن را در سلامت و اقتصاد مردم مهم خواند و افزود : گیاهان دارویی را می تواند در اولویت نخست مقوله اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال قرار داد که نه مشمول تحریم و نه مالیات است .
وی با اشاره به زیلوی میبد بعنوان فرش سلامت هم گفت : با تکیه بر تولید و توسعه گیاهان دارویی از جمله گیاه نیل که در گذشته مختص استان یزد بوده است رنگ گیاهای زیلو را با تولید ریشه گیاه نیل فراهم کرد .