زیلویی که توسط هنرمندان زیلوباف میبدی در اندازه 170 متر بافته شده بود، به نمازخانه سازمان میراث فرهنگی کشور انتقال و آن مکان با زیلو مفروش شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، “محمد رضا دهقان مهرجردی” ضمن اعلام این خبر گفت: بنا به دستور ریاست سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور مبنی بر مفروش نمودن نمازخانه ادارات و همچنین پیرو پیگیری و هماهنگی های صورت پذیرفته معاونت صنایع دستی، نمازخانه سازمان میراث فرهنگی کشور به دست هنرمندان زیلوباف میبدی مفروش شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه زیلو را به دلیل اینکه پنبه به عنوان عنصر اولیه بدون پرز در بافت آن استفاده میشود و سلامتی بافنده و مصرف کننده را به مخاطره نمی اندازد فرش سلامت نامیده اند، عنوان کرد: زیلوی ارسال شده به نمازخانه سازمان میراث فرهنگی کشور توسط تعدادی از هنرمندان زیلوباف میبدی کاملا با دست و به روش سنتی در اندازه 170 متر و در مدت زمان سه ماه بافته شده است.
وی اضافه کرد: زیلوی یاد شده که دارای نقش زلفک می باشد با رنگ آبی و سفید که از دیر باز این رنگ برای مساجد و اماکن مذهبی استفاده می شده بافته شده و رنگرزی آن نیز به صورت کاملا سنتی بوده است.
دهقان مهرجردی تصریح کرد: علت این که اکثر مساجد و زیارتگاه های ایران و حتی خارج از ایران مانند کربلا، نجف و سامرا با زیلو مفروش می شوند، همان سادگی و بی پیرایگی است که مختص خانه خداست و آرامشی است که رنگ آبی زیلوها به انسان می دهد.
این مقام مسئول در ادامه با بیان این که حمایت های بی دریغ معاونت صنایع دستی و دولت تدبیر و امید در چهار سال اخیر از هنرمندان و بافندگان زیلو و همچنین اعطای وام و آموزش این رشته به علاقه مندان جوان و زنان روستایی باعث رونق هنر زیلوبافی در استان شده است، گفت: این حمایت ها به گونه ای بوده است که اکنون دو مجتمع کارگاهی با بافندگی بانوان در شهر میبد یزد مشغول به تولید و بافت زیلو است و تعداد زیادی هم در خانه به عنوان مشاغل خانگی در این رشته مشغول فعالیت هستند.
گفتنی است: این دومین نمازخانه از ارگانهای دولتی است که در سال جاری به دست هنرمندان رشته زیلو مفروش می گردد و قبل از این نمازخانه نهاد ریاست جمهوری نیز به دست پرتوان هنرمندان میبدی مفروش گردیده است.