رییس جهاد کشاورزی میبد گفت: همه نانواییهای میبد از ابتدای تیر ماه 1401 مجهز به دستگاه کارتخوان می شوند تا هم از فروش آرد در نانوایی ها به صورت آزاد جلوگیری شود و مشخص شود هر نانوایی چه تعداد نان فروختهاست.
حسن زارع در نشست خبری با خبرنگاران افزود: همچنین 20 نانوایی مشخص شدهاند تا در ساعات بیشتری در طول روز برای پخت و نان به مردم خدمت کنند.
وی در ارتباط با تنظیم بازار شهرستان از سوی جهاد کشاورزی اظهار کرد: از ابتدای اسفند 1400 نظارت بر 15 قلم کالا بر عهده جهاد کشاورزی افتاد و در میبد نیز چند نفر از همکاران به عنوان بازرس برای نظارت با بازار انتخاب شدند و چند نفر از فروشندگان فروشگاههای شهرستان نیز به عنوان مباشر انتخاب و به کارگروه تنظیم بازارشدند.
رییس جهاد کشاورزی میبد برنج ، روغن ، تخم مرغ ، مرغ گرم ، شکر ، گوشت گرم و میوه را به عنوان اقلام مورد نظارت از سوی جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: از زمان شروع طرح تنظیم بازار زمانی که توزیع اقلام با توجه به جمعیت هر شهرستان اعلام می شد مباشر انتخاب شده برای خرید در استان معرفی می شد.
وی افزود: پس از آن مباشر اقلام را بین پنج تا 6 فروشگاه بزرگ معرفی شده از سوی جهاد کشاورزی بر اساس جمعیت هر منطقه از شهر توزیع می کرد و اجناس با قیمت مصوب بین مردم توزیع می شد.
زارع همچنین نظارت بر نانوایی ها را یادآور شد و خاطرنشان کرد: همه همکاران حتی بانوان نیز در طرح نظارت بر نانوایی ها نظارت می کنند و متخلفین به تعزیرات معرفی می شوند و از زمان شروع طرح سه مورد نانوایی پلمپ شد و به مدت تعیین شده نانوایی متخلف تعطیل می شود و مجبور به پرداخت جریمه می گردد.
وی همچنین در حوزه دامپروری با بیان واگذاری 175 پهنه دام سبک در ندوشن و 186 پهنه در بفروییه ،در سال 1400 ، گفت: کارهای زیرساختی وروشنایی و جاده سازی این پهنه ها انجام شده و امسال نیز با پیگیری پهنه یک شهیدیه ، 186 پهنه دام در این منطقه نیز واگذار میشود و پیگیر پهنه شترمرغ و شهرک پرورش اسب نیز هستیم.
وی به توزیع حوراک و نهادههای دامی بین دامداران صنعتی و غیرصنعتی و نظارت و ثبت دام بهره برداران در سامانه هویت اشاره کرد و افزود: هم اکنون در شهرستان 113 هزار و 500 راس دام سبک و چهار هزار و 500 راس دام سنگین داریم که به صورت ماهانه بین آنها خوراک دام ماهانه 650 تن خوراک دام سنگین و 750 تن حوراک دام سبک توزیع می شد و از ماه فروردین با آزاد شدن نهاده دامی از طریق ثبت نام در سامانه سیتا به متقاضیان تسهیلات برای خرید نهاده دامی داده می شود.
این مسئول ارایه نهاده دامی به 200 دامدار در بخش ندوشن در سال 1400 و ثبت نام 205 نفر در سامانه سیتا را عنوان کرد که به 23 نفر سرمایه در گردش خرید نهاده های دامی به میزان 37 میلیارد ریال به صورت تسهیلات داده شد و 122 نفر نیز به بانک معرفی شدهاند.
وی اقدامات انجام شده در حوزه کشاورزی را جذب 172میلیارد ریال تسهیلات در سال 1400 ، خرید 11 دستگاه تراکتور و تحویل به کشاورزان شاما یک بخش تسهیلات و یک بخش آورده کشاورز ، تامین سوخت 200 تراکتور ، توزیع 900 تن کود شیمیایی بین کشاورزان شامل انواع کود و صدور حواله کود شیمیایی برای یک هزار نفر عنوان کرد.
زارع همچنین به صدور 20 مورد مجوز گلخانه های مقیاس کوچک در کنار منزل یا باغ به متراز 150 تا 300 متر شاامل صیفی جات و گیاهان زینتی د رسال 1400 و نظارت بر فروشگاههای توزیع کود ، توزیع بذر حدود 13 تن در گذشته ، خرید تضمینی گندم و انتقال به سیلو به میزان سه تن گندم در اسال گذشته و توزیع انواع نهالهای شناسایی شده و سازگار با آب و هوای شهرستان بین کشاورزان ازجمله سه هزار نهال زیتون و 20 هزار نهال گل محمدی در سال 1400 اشاره کرد.
وی برنامههای برگزار شده در هفته جهاد کشاورزی از جمله دیدار با ائمه جمعه و جماعات و ارایه گزارش ، جلسه شورای کشاورزی با همکاران استان و شهرستان ، میز خدمت در نماز جمعه ، برگزاری کارگاههای آموزشی و معرفی نمونه های دامداری و کشاورزی به تعداد 20 نفر نمونه شهرستانی و پنج نمونه استانی را نیز برشمرد.
مرکز شهرستان ۱۰7 هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
ایرنا