رییس اداره بهزیستی میبد گفت:علت بسیاری از مشکلات خانوادگی عدم مهارت زندگی و خودآگاهی است و باید زوجین قبل از ازدواج با آموختن مهارتهای ده گانه آمادگی لازم را برای تشکیل خانواده داشته باشند.
سید محسن فلاح در جلسه طرح سامان خانواده افزود: اولین علت روی دادن طلاق اعتیاد و دومین عامل بیماریهای روحی و روانی و عوامل شخصیتی و رفتاری است و بر اساس تحقیقات انجام شده علت اعتیاد افراد نیز عدم مهارت زندگی است.
وی با بیان اینکه عدم مهارت زندگی عامل مشترک اعتیاد و طلاق است، اظهار کرد:بسیاری از مشکلات به عدم شناخت و آگاهی برمی گردد و فرزندان ما باید از کودکی مهارتهای زندگی را آموزش ببینند و همچنین لازم است به عنوان یادآور آموزشهای به خصوص دورههای قبل و بعد از ازدواج را فرا گیرند.
رییس اداره بهزیستی میبد با تاکید بر یادگیری آموزشهای پیش از ازدواج این آموزشها شامل چگونگی انتخاب همسر ، آشنایی ، نامزدی ، مباحث پیش از عقد و بعد از آن است که اگر این موارد را آموزش ببینند بسیاری از مشکلات را نخواهند داشت و متاسفانه بیشترین نگاهها به سمت ازدواج و نه به سمت آماده شدن برای ازدواج است.
وی همچنین با معرفی طرح سامان خانواده گفت: این طرح شامل ۶ کمیته ترویج و تبیین ، تسهیل ، تشکیل ، تحکیم ، تکالیف و تعالی است و کمیته تحکیم مرتبط با آموزش زوجهایی است که ازدواج آنها زیر پنج سال گذشتهباشد ، همچنین خانوادههایی که در پنج سال اول به مشکلات برخورد کرده و آموزش کودکان طلاق است.
فلاح هدف کلی طرح سامان را جلوگیری از موازی کاری و ایجاد انسجام بین دستگاهها عنوان کرد.
طرح سامان خانواده یکی از ۱۰ طرح تحولی استان یزد است
مشاور امور بانوان بهزیستی استان یزد نیز گفت: طرح سامان خانواده یکی از ۱۰ طرح تحولی استان یزد است ، این طرح چهار سال پیش توسط فعالین حوزه ازدواج و جبهه فرهنگی نوشته شده است در دو سه سال گذشته اقداماتی انجام شده و امسال اجرای طرح به صورت گسترده شروع شده است.
زهرا طباطبایی نسب نشست برگزار شده را کارگروه تخصصی کمیته تحکیم معرفی کرد وافزود: در حوزه خانواده ۳۰ آسیب وجود دارد که مهمترین آن مرتبط به افراد پشت خط ازدواج است که تعدادی از آنها با وجود بودن در سن ازدواج به دلایلی تمایلی به ازدواج ندارند که این موضوع آسیبهایی را به دنبال دارد.
وی در ادامه توضیحاتی مرتبط به افزایش هزینههای ازدواج ، ناپایداری خانواده ، طلاق و آسیبهای آن و همچنین مباحث مرتبط به جمعیت و تغییر سبک زندگی ارایه داد و همچنین طرح سامان خانواده و وظایف و مسئولیتهای کمیته های ششگانه را معرفی کرد.
مشاور امور بانوان بهزیستی استان یزد گفت: فعالیتهای سه کمیته ترویج و تبیین و تسهیل و تشکیل مرتبط به قبل از ازدواج و پاسخ دادن به چرایی ازدواج ، فراهم بستر ازدواج و تسهیل و رفع مشکلات ازدواج و وظیفه سه کمیته تحکیم ، تکالیف و تعالی مربوط به بعد از ازدواج و سامان دادن خانواده است.
وی همچنین ۱۴ وظیفه عمومی کمیتهها و وظایف اختصاصی این کمیتهها و اهمیت دوری از جزیره ای کار کردن ، هدفمندی و انسجام فعالیتها و شبکه ای کار کردن برای نتیجه دادن فعالیتهای انجام شده در حوزه سلامت خانواده را یادآور شد و از اهداف طرح سامان خانواده برشمرد.
وظایف کمیته تحکیم
طباطبایی نسب در ادامه وظایف اعضای کمیته تحکیم را ایجاد پایداری در خانواده ، پیشگیری از طلاق ، سر وسامان دادن دعواهای خانوادگی و افزایش رضایت زندگی برشمرد که مسئولیت این کمیته نیز بر عهده بهزیستی است.
وی اضافه کرد: جامعه هدف کمیته تحکیم همه خانوادههای تازه تشکیل شده تا پنج سال زندگی هستند که لازم است انواع مهارتهای ارتباطی ، سازگاری ، مدیریت چالشها ، حل تعارض و روابط ناشویی را برای افزایش غنا و رضایت بدانند.
وی ادامه داد : خانوادههایی که درپنج سال اول زندگی خود دچار اختلافات خانوادگی شده اند و یا دچار طلاق عاطفی شدهاند و یا طلاق گرفتهاند و همچنین بچههای طلاق از گروههای دیگر هدف جامعه کمیته تحکیم هستند.
وی توضیحاتی را نیز مرتبط به تشکیل کارگروههای عمومی و اختصاصی با همکاری اعضای کمیتهها متشکل از نمایندگان ادارات و نهادها و موسسات ارایه داد.
در ادامه این نشست اعضا به بیان پیشنهادات ، مشکلات و همکاریهایی که میتوانند در این طرح داشته باشند ، پرداختند.