مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد گفت: حوادث و بلایای طبیعی در سالجاری در این استان حدود ۱۶۵ هزار میلیارد ریال خسارت بر جا گذاشت.
محمدعلی ملکزاده روز چهارشنبه به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلرله و کاهش اثرات بلایای طبیعی (سوم تا ۹ دی ماه) در گفت و گو با خبرنگاران افزود: خشکسالی ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، سرمازدگی ۵۲ هزار میلیارد ریال، طوفان هفت هزارو ۳۸۰ میلیارد ریال، ریزگرد و غبار پنج هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال، سیل اردیبهشت ماه ۱۲ هزارو ۶۴۵ میلیارد ریال و سیل مردادماه ۶۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال خسارت به استان وارد کرد.
وی اظهار کرد: آخرین دوره خشکسالی استان از سال ۷۸ شروع و تاکنون ادامه داشته است که ۲۳ سال متداوم مهمان یزدی ها است ، نخستین دوره خشکسالی شدید بین سال های ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۴ بود که حدود ۱۵ سال طول کشید.
ملک زاده تصریح کرد: بعد از آن یک دوره چهارساله خشکسالی بین سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۹ و یک دوره سه ساله خشکسالی بین سال های ۱۳۷۴تا ۱۳۷۷ به وقوع پیوست.
وی با اشاره به خسارت سرمازدگی در استان گفت: در این بخش خسارات در سال جاری بسیار عمیق بود و بیشترین خسارت مربوط به شهرستانهای خاتم ،مروست، مهریز و ابرکوه بود.
ملک زاده با اشاره فرونشست زمین افزود: بخش مرکزی و بهمن ابرکوه حدود ۱۰۵ کیلومتر مربع و دارای بیشترین فرونشست تا ۵.۶ سانتی متر در سال می باشد که شامل ۳۸ روستا و مرکز جمعیتی روستاهای مریم آباد، بداف، شمس آبادو خرم آباد است که جمعیت متاثر از فرونشست حدود هشت هزار نفر می باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد اضافه کرد: استان روی چهار گسل که بعضاً خفته و برخی نیز فعال هستند قرار دارد که از بزرگترین آنها گسل دهشیر به طول ۳۰۰ کیلومتر است و از فعالترین آنها نیز گسل کوهبنان می باشد.
ملک زاده گفت: در استان طی ۱۰۰ سال گذشته ۱۳ زلزله به بزرگی ۵ تا ۷.۶ ریشتر رخ داده و سال گذشته ۴۷۴ مورد زمین لرزه بالای ۲ ریشتر در استان اتفاق افتاده که استان از این لحاظ در رتبه هفتم کشور قرار دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد تصریح کرد: اکنون هفت ایستگاه لرزه نگاری و ۲۴ شتاب نگار در استان فعالیت دارند و علاوه بر این نیز مرکز لرزه نگاری باند پهن استان با شعاع ۳۰۰ کیلومتر در هامانه خرانق یزد مستقر است.
وی از تدوین طرح پهنه بندی زلزله استان برای بازه ۱۰ ساله و نیز تهیه زیر پهنهبندی برخی شهرهای استان مانند بهاباد و یزد خبر داد و ادامه داد: استان یزد ۳۲ هزار هکتار بافت شهری دارد که ۸۴۰۰ هکتار از آن بافتهای ناکارآمد شامل بافتهای فرسوده، بافتهای تاریخی و حاشیههای شهرهاست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد در مورد حادثه واژگونی قطار مسافربری مشهد به یزد سالجاری گفت: این حادثه خارج از محدوده استان بود ولی تمام توان استان برای امدادرسانی و پیگیریهای قضایی در این مورد بکار گرفته شد و تاکنون ۵۰ درصد دیه متوفیان و مصدومان توسط بیمه راهآهن به حساب دستگاه قضایی واریز شده تا پس از صدور حکم نهایی و انجام فرایندهای قانونی در اختیار مصدومان و خانواده متوفیان قرار بگیرد.
ایرنا