این کارگاه با حضور کاظم مسروریفر مدیر جهاد کشاورزی میبد ، سمیه اسماعیلی کیا اداره ترویج جهاد کشاورزی شهرستان و علاقمندان به اشتغال در حوزه مشاغل خانگی برگزار شد.
حجت الاسلام سید علی طباطبایی پرورش دهنده حلزون در کارگاه آموزشی برگزار شده با برشمردن مزایای پرورش حلزون و در ابتدا تکنیکهای کسب و کار گفت: پرورش حلزون یک کسب و کار سود آور است که در ابتدا نیاز به نیم ساعت وقت گذاشتن برای رسیدگی به حلزونهای در حال رشد دارد و پرورش دهنده حلزون در مدت کمتر از یکسال در حدود سه برابر هزینهای که سرمایه گذاری کرده به درآمد میرسد.
وی با بیان اینکه اکنون جای پرورش حلزون در مشاغل خانگی استان یزد خالی است ، اظهار کرد: پرورش حلزون نیاز به مکانی یک متر در یک متر برای نگهداری یک باکس که در یک طبقه آن ۱۰۰ حلزون تگهداری میشود و با درجه آب و هوایی و نور دهی معمولی و با صرف وقت حدود نیم ساعت در سه تا ۶ ماهه اول در شروع کار برای رسیدگی و مواظبت از حلزونها قبل از بالغ شدن و شروع به تخم گذاری آنها ، انجام میشود.
پرورش دهنده حلزون بهترین غذا برای تغذیه حلزون را کاهو و یک سری مکملها ذکر کرد و تصریح کرد: افرادی که به این کار روی میآوردند در کنار پرورش حلزون در صورت داشتن زمین کشاورزی به کشت کاهو برای تامین خوراک حلزونهای نیز بپردازند و مازاد آن را نیز بفروشند.
وی اضافه کرد: کسانی که بعنوان شغل خانگی و به صورت خرد به کار پرورش حلزون روی میآوردند با بستن قرارداد شرکتهای فعال در این حوزه با داشتن پشتیبان و راهنمایی کننده می توانند به فعالیت بپردازند و کسب و کاری سود آور داشته باشند.
طباطبایی در ادامه با بیان موارد مصرف حلزون اظهار کرد : حلزون یک موجود ریزی است که کلاهک و گوشت آن را با پودر شدن به عنوان کلسیم برای خوراک دام و طیور استفاده میشود همچنین در ساخت مواد آرایشی و زیبایی و همچنین حلزون تراپی استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: بازار پرورش حلزون بازار خوبی است و با وجود اینکه افراد زیادی در استانهای کشور به کسب و کار پرورش روی آوردهاند باز هنوز نمیتوانیم بازار خارجی وحتی بازار داخلی را تامین کنیم.
وی شروع کار با سرمایه کم ، سرمایه گذاری کوتامدت و سود دهی و بهره وری بالا را از تکنیکهای کسب و کار سودآور برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی میبد با تشکر از برگزاری کارگاه آموزشی و افراد شرکت کننده که دغدغه کارهای تولیدی دارند، اظهار کرد: هر کار تازه و نویی با صرف وقت و سرمایهگذاری و هزینه کردن با یک حجم کم و راه اندازی بازار مجازی به درآمد و توسعه میرسد.
وی با برشمردن مزایای پرورش حلزون به ارایه تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: افراد پشتیبان در این حوزه ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند.
سمیه اسماعیلی کیا اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد نیز اظهار کرد: کسانی که در این کارگاه شرکت کردهاند و سایر علاقمندان برای روی آوردن به کار پرورش حلزون نیاز به پشتیبان ، آموزش و حمایت کننده و داشتن سرمایه و تسهیلات دارند تا راحتتر بتوانند در این حوزه ورود کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از فعالان در حوزه مشاغل خانگی شهرستان داریم که به خاطر داشتن پشتیبان و مشاور و آموزش دهنده در کار خود به موفقیت رسیدهاند.