به گزارش پایگاه خبری بام میبد محمد علی صادقی پورمیبدی دکترای پزشکی و روانشناسی و مدرس مشاوره و مهارتهای زندگی در این کارگاه آموزشی که با استقبال بسیار خوب از سوی دانشجویان برگزار شد، گفت: برای ایجاد یک تغییر، اراده گول زنندهترین چیز و هزینه بر است. اراده کردن تنها کافی نیست، باید عادت و مکانیسمها هم تغییر کند.اگر برای تغییر یک رفتار فقط اراده کنیم زود خسته میشویم و رفتار جدید را ادامه نمیدهیم.
وی افزود: برای تغییر رفتار علاوه بر اراده باید ستونگذاری کنیم. یک ستون را به فواید ثانویه اختصاص میدهیم و به عنوان مثال در مورد ورزش کردن میگوییم صبحانه کمتر خوردم چقدر سرحال شدم و دیگه نفس نفس نمیزنم.
مدرس مشاوره و مهارتهای زندگی با بیان اینکه ستون بعدی تغییر محیط است، اظهار کرد: برای اینکه شیرینی نخوریم ، شیرینی را از دسترس خود دور کنیم یا برای رفتن به مسیری پیاده روی یا دوچرخهسواری کنیم.
وی افزود: ستون بعد عزت نفس و تشویق خود است. اینکه بگوییم این تلاش خوب بود و نشان دهنده این است که من چقدر توانمند هستم یا به خاطر این کار بود که توانستم موفق شوم و به این ترتیب ستونها را افزایش میدهیم و فشار روی اراده را کم می کنیم و دیگر کسی نمی تواند بر اراده ما تاثیر بگذارد.
صادقی پور شمردن روزها را نیز مانع و یک ترس برای رسیدن به هدف عنوان کرد و گفت : به جای بزرگ کردن عدد روزها و اینکه بگوییم مثلا هفتاد روز است بستنی نخوردم بهتر است بگوییم امروز هم بستنی نخوردم.
وی تصریح کرد: باید هم اهداف کوچک را برای خود تعیین کنیم و هم یک سری رفتارهای کلیدی و ملموس برای خود تعریف کنیم. مثلا بگوییم من می خواهم روزی ۱۰ دقیقه ورزش کنم و روزی ۵ با بار دراز و نشست انجام دهم. نباید برنامه های سنگین برای خود برنامه ریزی و تعریف کنیم.
مدرس مشاوره و مهارتهای زندگی وجود یا عدم وجود امکانات ، شکل دهی یک عادت جدید و جایگزینی عادت استفاده از فرصتها ، مدیریت لغزشها و تا حدودی رویا پردازی و فانتزی رفتار کردن را از دیگر عوامل موثر در تغییر رفتار و عادت بیان کرد.
وی همچنین مدت زمان تغییر عادت در افراد را متفاوت بیان کرد و گفت: ممکن یک رفتار برای یک نفر بعد از ۱۰ روز تبدیل به عادت شود و یک نفر نیز ۲۰ روز طول بکشد تا فلان رفتار عادت وی شود.