طرح پژوهشی برون دانشگاهی “بررسی علل بروز آسیب های اجتماعی در بین دختران در شهرستان میبد و ارائه راهکارهایی برای کاهش آن” توسط سمیه صفائی فیروزآبادی، کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه میبد، اجرا و به اتمام رسید.
به گزارش پایگاه خبری بام مسید ، این طرح پژوهشی، به سفارش اداره بهزیستی شهرستان میبد در مدت زمان شش ماه اجرا شد.
نتایج این پژوهش در پنج مقوله اصلی تحت عناوین خانواده، فرد، جامعه و گروه همسالان، سازمان های حامی و حمایت گر، و رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی دسته بندی گردید.
نتایج تحقیق نشان داد که خانواده به عنوان اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی، نقش بسزایی در تربیت، پرورش و اجتماعی نمودن فرزندان با معیارها و ارزش های جمعی بر عهده دارد؛ و در صورت کژکارکردی یا کارکرد نامناسب، عواقب و پیامدهای ناگواری در انتظار فرزندان خواهد بود.
عامل دوم، ویژگی های فردی است که در رو به رو شدن با مشکلات و مسائل خانوادگی و اجتماعی، تعیین کننده واکنش های شخص می باشد. عامل سوم، جامعه و گروه همسالان است که در تشدید یا کاهش آسیب های اجتماعی نقش موثری دارد. به نظر می رسد، در سال های اخیر دسترسی بسیار آسان نوجوانان به وسایل ارتباط جمعی و ناآشنایی با مخاطرات موجود در آن، زمینه افزایش آسیب های اجتماعی را فراهم کرده است.
در نهایت، نقش سازمان های حمایتگر است که در صورت ناکارآمدی خانواده، شخصیت متزلزل فرد، فضای جامعه و تاثیرات نادرست فضای مجازی، نقش مهمی در تعدیل، بازپروری، اصلاح و باز اجتماعی شدن فرد آسیب دیده برعهده خواهد داشت.
در پایان، راه کارهایی نظیر افزایش آموزشهای پیش از ازدواج و فرزندپروری در سطح شهرستان به صورت گسترده، آگاهسازی خانوادهها جهت برقراری روابط عاطفی درون خانواده و وقتگذراندن با فرزندان، تلاش در جهت افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس زنان و دختران شهرستان، برگزاری دوره های بازآموزی به صورت مستمر برای مشاوران و معلمان و مدیران مدارس، تلاش در جهت افزایش باورهای دینی در خانواده ها و جامعه و هماهنگی کلیه ارگانها و سازمانهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی در سطح شهرستان، پیشنهاد شدهاست.
منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه میبد