خانه قدیمی بی بی صغری حسینی نسب و حاجی رضا علیزاده معروف به حاجی رضا قالی در شهیدیه میبد از حدود چهل سال پیش تاکنون مکان پخت غذای ظهر عاشورا است. بعد از پایان مراسم عزاداری در حسینیه اعظم ، آنها میزبان عزاداران حسینی در ظهر عاشورا هستند.
طهری که یاد آور تمام مظلومیّت های امام حسین(ع) و یارانش از مظلومیّت در حادثه کربلا دیده مى شود: دعوت کردن امام و بى وفایى نسبت به آن حضرت، کشتن مهمان، بستن آب به روى آن حضرت و یاران و زنان و کودکان اهل بیت او، جنگ نا برابر سى هزار نیروى مجهّز در برابر ۷۲ تن، کشتن کودک شیرخوار، حمله به کودکان و زنان، آتش زدن خیمه ها، تاختن اسب بر پیکر شهدا، سرها را بالاى نیزه بردن، جلوگیرى از دفن پیکر شهیدان، اسارت زنان و کودکان آل پیغمبر(صلى الله علیه وآله) و گرداندن آنها در شهرهاى مختلف است.
دل را اگر از حسین بگیرم چه کنم
بی عشق حسین اگر بمیرم چه کنم
فردا که کسی را به کسی کاری نیست
دامان حسین اگر نگیرم چه کنم
سنت پخت غذا در دهه اول محرم از آداب و رسوم دیرینه در همه شهرها و روستاهای ایران است. خانواده های ایرانی با عشق به حضرت سید الشهدا این سنت را بر پا میدارند. زن و مرد ، پیر و جوان در خانهها ، تکایا وحسینیههای هر محله با هم همکاری می کنند تا غذا به موقع تهیه و توزیع شود.
پخت غذای محرم سنتی دیرینه است. بانیان انجام این سنت را مایه برکت زندگی و روزگار خود می دانند و سالها با جان و دل برای گستردن سفره پذیرایی عزاداران حسینی عشق می ورزند
بی بی صغری حسینی نسب و حاجی رضا علیزاده از حدود ۴۰ سال پیش میزبان عاشقان ائمه اطهار هستند. زمانی برای پذیرایی از مردم در روز عید غدیر (طبخ آش ) و بعد آن پخت غذای ظهر عاشورا و پذیرایی از عزاداران حسینی در منزل قدیمی خود که به عنوان یک رسم انجام میدهند.
حاجی رضا علیزاده ارادت خاص به امام حسین (ع) دارد.
حاج رضا ( به گفته همسر و فرزندانش ) با هزینه خودش و با کمک هم محلهایها و فامیل پخت غذا برای عاشقان امام حسین را شروع کرد.
کاش بودیم آن زمان کاری کنیم
از تو و طفلان تو یاری کنیم
کاش ما هم کربلایی می شدیم
در رکاب تو فدایی می شدیم
همسر حاج رضا ؛ بی بی صغری حسینی نسب در گفت و گو با پایگاه خبری بام میبد گفت: حاجی ۲ سال پیش سکته کرده است. او علاقه خاصی به امام حسین (ع) و خدمت گزاری در ایام محرم و اعیاد اسلامی دارد، به جز پخت غذا و خدمت گزاری به عزاداران حسینی در بستن کتل نیز به هیئت های عزاداری کمک میکرد.
وی در رابطه با پخت اظهار کرد : در ابتدا عید غدیر آش میپختیم و بعد از چند سال , از ۳۸ سال قبل تاکنون برای ظهر عاشورا برنج و خورش قیمه برای پذیرای از عزاداران حسینی آماده میکنیم.
زمانی که ازدواج کردیم حاجی برای کار به کویت میرفت. آنجا مغازه بقالی داشت. او از امام حسین (ع) خواسته بود اسبابی فراهم شود تا کار و کاسبی خوبی در شهر خود داشته باشد و بتواند در خدمت امام حسین (ع) و عزادارانش باشد. زمانی که به شهیدیه مراجعت کرد، کسب و کار فرش و راه اندازی کارگاهی قالی بافی ابریشمی شروع کرد و به برکت خادمی امام حسین (ع) کارش رونق گرفت و پخت غذا را شروع کرد.
او گفت: همان زمان هم که حاجی در کویت کار می کرد، به هیئت های مذهبی کمک میکرد و بعد از آن هم خودش پخت غذا را برای عزاداران حسینی شروع کرد. زمانی هم کاروان جهت زیارت به کربلا و سوریه و مشهد میبرد.
زندهتر و محبوبتر از امام حسین علیه السلام چه کسی را میتوان نام برد
یکی از پسران حاجی گفت: روز تاسوعا و عاشورا خانه سیاه پوش می شود و پرچم نصب می شود و حال و هوای خانه شور حسینی دارد. همه در تلاشن هستند تا کاری برای امام حسین (ع) انجام دهند.
پدرم علاقه خاص به ائمه اطهار دارد. او در خرید خانه برای هیئت انضار شهیدیه نیز کمک کرده و یک دانگ از این خانه معروف به خانه داروغه به نام وی برای امام حسین (ع) است.
بی بی صغری حسینی نسب و حاجی رضا علیزاده صاحب ۱۰ فرزند و حدود۴۵ نوه و نتیجه هستند فرزندان آنها نیز پا به پای پدر و مادر برای آماده کردن غذای ظهر عاشورا همکاری می کنند.
یکی از دختران حاجی از خاطراتش و از زمانی که ۴۰۰ سینی غذا را پشت سر هم میشستند و برای پذیرایی از مردم که برای خوردن غذا به خانه شان می آمدند، سینیها را آماده می کردند، تعریف کرد.
حاجی خودش کمتر صحبت کرد، گفتنی ها را همسر و فرزندانش بیان کردند. او مرتب از من قول گرفت که برای ظهر عاشورا مهمان خانه شان شوم.
چه کوتاه است فاصله میان
بالا رفتن دست علی (ع) و بالا رفتن سر حسین (ع) ….
فاصلهای از ظهر غدیر تا ظهر عاشورا …