دکتر مجتبی انصاری، دانشیار گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد، در بین «۲درصد دانشمندان برتر جهان» قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد و به نقل از هیأت رئیسه دانشگاه، طی ارائه یک گزارش رسمی در ۴ اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی، لیست ۲درصد دانشمندان برتر جهان در ۲۲ زمینه موضوعی (اصلی) و ۱۷۴ زیرشاخه موضوعی، اعلام گردید. برای تهیه این لیست، عملکرد هر پژوهشگری که حداقل دارای ۵ مقاله منتشر شده است، بررسی شده و مبنای استخراج اطلاعات، پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus) است.
این لیست تهیه شده توسط یکی از محققان دانشگاه استنفورد آمریکا توسط انتشارات الزویر، در قالب دو جدول Table1.career و Table1.singleyr منتشر شده که شامل همه دانشمندانی است که براساس شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت) در بین ۱۰۰هزار نفر برتر در تمام زمینه های موضوعی (اصلی) قرار گرفته اند و یا دانشمندانی که اگرچه براساس شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت) در بین ۱۰۰هزار نفر برتر در مجموعه زمینه های موضوعی قرار ندارند؛ ولی در بین ۲درصد دانشمندان برتر در زیرشاخه موضوعی خود قرار گرفته اند.
برای تهیه این لیست، شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت) در دو حالت مختلف، با در نظر گرفتن تمام استنادها و نیز با حذف خوداستنادها برای هر پژوهشگری که حداقل ۵ مقاله منتشر نموده، محاسبه شده و اسامی دانشمندانی که موفق به کسب بالاترین مقدار در شاخص استناد مرکّب شده اند، اعلام شده است. جدول Table1.career، رتبه بندی را با لحاظ کردن سنّ پژوهشی هر دانشمند (از زمان انتشار اولین مقاله تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی) و جدول Table1.singleyr، رتبه¬بندی را براساس عملکرد سال ۲۰۲۲ هر پژوهشگر گزارش می کند. مطابق جدول Table1.singleyr که اطلاعات آن براساس عملکرد استنادی سال ۲۰۲۲ میلادی هر پژوهشگر استخراج شده، دکتر مجتبی انصاری، عضو هیأت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد، در بین ۲درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت که بخشی از این آمار منتشر شده در قالب جدول زیر ارائه می گردد:
نتایج گزارش شده در جدول فوق که براساس عملکرد عضو طی سال ۲۰۲۲ میلادی است، نشان میدهد که دکتر مجتبی انصاری، دانشیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه میبد، در بین ۱/۵ درصد برترین دانشمندان جهان در حوزه مهندسی پزشکی قرار گرفته است.
در جداول ارائه شده توسط ژان یوهانیدیس، محقق دانشگاه استنفورد آمریکا، رتبه هر دانشمند در مجموع همه زمینه های موضوعی (اصلی) براساس شاخص استناد مرکّب با لحاظ نمودن خوداستنادها (rank) و بدون در نظر گرفتن خوداستنادها (rank (ns))، رتبه هر دانشمند براساس شاخص استناد مرکّب ایشان در زیرشاخه موضوعی مرتبط با لحاظ نمودن خود استنادها (rank-sm-subfield-1) و بدون در نظر گرفتن آنها (rank-sm-subfield-1 (ns)) و نیز تعداد کل نویسندگان در زیرشاخه موضوعی (rank-sm-subfield-1 count) گزارش شده است.
شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت)، به عنوان مبنای تهیه دو لیست فوق، ترکیبی از ۶ شاخص مختلف است که برای تهیه لیست ۲درصد دانشمندان برتر جهان طی سنّ پژوهشی ایشان، بصورت زیر محاسبه می شود:
مطابق رابطه فوق، شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت)، ترکیبی از ۶ زیرشاخص است که نسبت لگاریتمِ (۱+ هر شاخص یک دانشمند) تقسیم بر ماکزیمم مقدار لگاریتم (۱+ همان شاخص) برای هر یک از شاخص های ۶گانه، محاسبه و مجموع این ۶ نسبت، به عنوان شاخص استناد مرکّب در نظر گرفته می شود. این ۶ شاخص که با NC، H، Hm، NCS، NCSF و NCSFL مشخص شده اند، در زمان تهیه لیست ۲درصد دانشمندان برتر جهان طی سنّ پژوهشی ایشان، برای هر پژوهشگر بصورت زیر تعریف و محاسبه می شوند:
برای هر پژوهشگر، شاخص استناد مرکّب که ترکیبی از ۶ شاخص فوق است، یک بار با در نظر گرفتن خوداستنادها و یک بار بدون در نظر گرفتن خوداستنادها محاسبه می شود، گرچه ترتیب اسامی در این دو جدول، براساس مقدار شاخص استناد مرکّب (کامپوزیت) بدون درنظر گرفتن خوداستنادهاست. شاخص استناد مرکّب که برای تهیه لیست ۲درصد دانشمندان برتر که صرفا براساس عملکرد سال ۲۰۲۲ هر پژوهشگر استفاده شده است، دقیقا مشابه رابطه فوق است با این تفاوت که در این حالت، استنادها فقط از انتشارات سال ۲۰۲۲ استخراج می شود.
براساس این گزارش، دکتر مجتبی انصاری، عضو هیأت علمی جوان و نخبه دانشگاه میبد، با تکیه بر عملکرد چشمگیر خود در سال ۲۰۲۲ میلادی و براساس شاخص مرکّب (کامپوزیت)، از بین ۶۲۵۹۷ پژوهشگر حوزه «مهندسی پزشکی» در سراسر جهان که حداقل ۵ مقاله منتشر شده دارند، رتبه ۸۹۳ جهان را با در نظر گرفتن تمام استنادها (با لحاظ کردن خوداستنادیها) و رتبه ۱۱۰۳ جهان را بدون درنظر گرفتن خوداستنادیها، کسب نموده است.
روابط عمومی دانشگاه میبد