فرماندار میبد استفاده از ظرفیتهای مردمی، تعیین اولویتها و انسجام دستگاهها برای موفق شدن در اجرای طرحهای مختلف توسعهای و عمرانی از جمله طرح جامع مدیریت آبخیزداری را خواستار شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ سید جمال سجادی پور در اولین کار گروه شهرستانی مدیریت حوزه های آبخیزداری افزود: بسیاری از کارها را انجام دادهایم و با این وجود پراکنده کاری، عدم انسجام دستگاهها و مشارکت ندادن مردم موجب شده آن نتیجه و موفقیتی که باید نداشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش دادن افراد برای چگونه تسهیل گری کردن، اظهار کرد: افراد نمیدانند مسائل خود در حوزههای مختلف را چگونه رفع کنند، یکسری کارها با پذیرش مسئولیت انجام میشود و با این وجود با توجه به نبود انسجام و درست نبودن نحوه عملکرد، انجام کارها با موفقیتی که باید همراه نیست و نارضایتی مردم را به دنبال دارد.
فرماندار میبد تصریح کرد: میتوان با همکاری بخشداریها، دهیاریها ، ادارات و نقش دادن به مردم برای تعیین اولویتها و بازدید از مناطق مناسب اجرای طرح کار و هم اندیشی و همفکری و پای کار بودن و جمع شدن ارادهها اقدامات خوبی انجام داد.
وی سنجش لزوم انجام بعضی فعالیتها و بررسی اقدامات انجام شده در زمان اجرای طرح در حوزههای مختلف از جمله حوزههای راه ، بهرهوری آب ، تبدیل کشت، تنوع کشت ، تولیدات ، بسته بندی و بازاریابی را بسیار مهم برای رسیدن به نتیجه خوب در پایان کار عنوان کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نیز با بیان توضیحاتی در مورد الگوی تعریف شده در حوزه آب ، گفت: با توجه به چشم انداز طرح، اجرایی شدن این الگو بر اساس مدیریت جامع، جامع نگری و برنامهریزی در حوزه آبخیزداری ، فعالیت در قالب برنامه راهبردی، همافزایی، شناخت کامل و انسجام محلی و سازمانی میباشد.
رضا باقری به لزوم حفظ سرمایههای اجتماعی، انسانی، مالی ، فیزیکی و طبیعی در سایه فعالیتهای نهاد سازی و گروه سازی ، آموزش بهرهبرداران، توانمند سازی آنها، ایجاد معیشت پایدار بهرهبرداران، توسعه مدیریت مشارکتی و بسیج اجتماعی و انسجام سازمانی برای اجرای طرح اشاره کرد.
وی مشخص کردن نقش مردم و شناسایی مناطق، حوزههای بحرانی و مشخص کردن شاخصها ، مدیریت آبهای سطحی، زیرزمینی ، اکوسیستمهای طبیعی، تغییر اقلیم و فعالیتهای انسانی را از جمله موارد در نظر گرفته شده در این الگو بیان کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با بیان اینکه مدیریت جامع، برنامهریزی بر اساس نقش مردم و انسجام سازمانی است اظهار کرد: اکنون باید کل نقشه های حوزه آبخیز هر شهرستان استان مشخص شود، کل مطالعات انجام شده در هر شهرستان و استان باید به صورت رقومی داشته باشیم و حوزههای بحرانی از نظر شاخصها نظیر فراوانی سیلابها، فرسایش خاک، مهاجرت ، ساختارهای زیربنایی ، امکانات منطقه، توسعه انسانی ، اجتماعی و مالی و متوازن شناسایی شود.
وی با تاکید بر لزوم پای کار بودن همه ادارات و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای موفقیت اجرای طرح اظهار کرد: همه دستگاهها باید با تعیین حوزه آبخیر گزارشی از چشماندازها ، راهبردها، اقدامات انجام شده و اقدامات برنامه ریزی و پیشرفت کار را ارائه دهند.
این نشست همچنین با حضور معاون فنی و راههای روستایی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان یزد، بخشداران میبد، شهرداران ندوشن و بفروئیه، مسئولان اداره های منابع طبیعی ، صمت، جهاد کشاورزی و محیط زیست برگزار شد.