مسئولان میبد همزمان با هفته گرامیداشت معلولان (12 الی 16 آذر) از مرکز خانواده و کودک نابینا و کم بینا نگاه روشن بازدید کردند و پای صحبت دست اندرکاران این مجموعه آموزشی و توانبخشی نشستند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ مسئولان ادارههای بهزیستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تبلیغات اسلامی، فنی حرفهای، تامین اجتماعی، مدیر صندوق کارآفرینی امید، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره جامعه نابینایان شهرستان در این برنامه بازدید حضور داشتند و به سوالات مطرح شده از سوی دست اندراکاران مرکز پاسخ دادند.
رئیس اداره بهزیستی میبد با بیان اینکه پنج دسته از معلولان جسمی حرکتی، نابینا، ناشنوا، ذهنی و روانی مزمن نزد بهزیستی پرونده دارند و بعضی از افراد چند نوع معلولیت دارند، اظهار کرد: در شهرستانها کمیسیونی به نام کمیسیون ICF برای تعیین شدت و نوع مغلولان بر اساس درخواست افراد معلول تشکیل می شود و با بررسی مدارک معاینه و تعیین نوع و شدت معلولیت برای فرد معلول پرونده معلولیت تشکیل میشود.
سید محسن فلاح شدت معلولیت را خفیف، متوسط ، شدید، خیلی شدید را عنوان کرد و افزود: افرادی که پرونده برای آنها تشکیل می شود توانخواه نام دارند. شدت معلولیت آنها بر اساس دریافت خدمات توانبخشی و توان پزشکی کاهش مییابد و در حوزه اشتغال نیز با آموزش توانمند میشوند.
وی اظهار کرد: هماکنون در بهزیستی میبد 2 هزار و 550 پرونده معلول تشکیل شده که از این تعداد یک هزار و 500 پرونده کمک معیشتی مستمر ماهیانه دریافت میکنند ، بقیه پروندهها دریافت کننده کمکهای موردی از جمله رایگان بودن هزینه آزمایش ژنتیک و مشاوره ژنتیک هستند.
رئیس اداره بهزیستی میبد وجود مراکز آموزشی توانبخشی ذهنی زیر 14 سال و بالای 14 سال، آموزشی توانبخشی جسمی حرکتی ، توانبخشی آموزشی اتیسم، توانبخشی نابینا و کم بینا و مراکز شبانه روزی ذهنی و روانی و مراکز روزانه سالمندان و تشکلهای جامعه معلولین، موسسه نابینایان در میبد را برشمرد.
فلاح اضافه کرد: در همه مراکز یک مسئول فنی و چند نفر مربی مشغول به کار هستند، هم اکنون در مجموع 15 مرکز و سه موسسه و سه تیم ویزیت در منزل برای بیماران روانی و سالمندان و مراقبین داریم.
حجهالاسلام مرتضی برزگر رئیس اداره تبلیغات اسلامی میبد اظهار کرد: لازم است نشستهایی با حضور روحانیون و مسئولان برای بررسی مشکلات مددجویان برگزار شود و فرهنگ سازی و آگاه سازی و تولید محتوا برای مورد توجه قرار دادن و رفع مشکلات در دستور کار قرار داده شود.
سید احمد علائی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد نیز در ارتباط با پشتیبان شدن موسسهها و مراکز برای ایجاد اشتغال برای معلولان، ارائه تسهیلات به معلولانی که با مهارت آموزی برای خود ایجاد اشتغال کنند و ایجاد تعاونی توضیحاتی ارائه داد.
همچنین طیبه دهقانی رئیس مرکز فنی حرفهای میبد آمادگی مرکز را برای برگزاری کارگاههای آموزشی برای مددجویان، تعریف کارگاه زیلوی نابینایان به عنوان محیط کار آموزشی ارائه دهنده مدرک فنی حرفهای به مددجویان اعلام کرد.
مرضیه محمدی مسئول فنی مرکز نگاه روشن نیز هدف اصلی مرکز را آموزش بچه های زیر 15 سال بیان کرد و گفت: در گذشته بچههای کم بینا و نابینا با داشتن مشکلات مرتبط به بینایی در زندگی دچار آسیبهایی میشدند و ممکن بود زندگی موفقی نداشته باشند. از چند سال گذشته تاکنون زیر مجموعه سازمان بهزیستی چنین مراکزی فعالیت دارند وامسال نیز این مرکز در میبد برای پوشش مدجویان شهرهای میبد و اردکان راهاندازی شدهاست.
وی افزود: بچهها در این مرکز با حضور مربیان برای توانمند شدن آموزش میبینند و در درس خواندن به آنها کمک میشود.
در برنامه بازدید مسئولان از مرکز خانواده و کودک نابینا و کم بینا نگاه روشن مشکلات مرکز و معلولان زیر پوشش از جمله نیاز به وسایل آموزشی و همچنین اشتغال نابینایان و بیمه معلولان مطرح شد.
در این مرکز با حضور مربیان کار با گل ، نقاشی و شطرنج و بازیهای فکری به بچه ها آموزش داده می شود. بچه ها با خوشحالی نقاشیهای زیبا و مجسمههای گلی جذابی را که ساخته بودند، نشان میدادند.