خیاط کسی که است که صبورانه الگو می کشد و قیچی را روی پارچه به حرکت در میآورد و هنرش با دوخت و دوز لباسهایی زیبا جلوه گری میکند. 21 آذر روز گرامیداشت خیاطان زحمتکش و هنرمند است.
امروز روز مردمان هنرمندی است که هر روز آنها با برش پارچههای رنگارنگ میگذرد. پارچهها برش میخورد و با دوخت و دوز مبدل به لباسهای زیبا میشود .
از میان کارهای اندازه گیری ، الگو کشیدن، برش پارچه و دوخت و دوز ، برش پارچه آسانترین و در عین حال سختترین مرحله است.
خیاط وقتی پارچه را برش میزند، هنگام دوخت اگر اندازه گیریها را اشتباه انجام داده باشد، لباسی ناقواره حاصل دوخت و دوز او است.
خیاطان هنرمند الگوهایی از تلاش و کوشش، حسابگری، خلاقیت و سلیقه و از همه مهمتر صبوری و اشتیاق برای یاد گرفتن هستند.
اندازه گیری درست، ضرب و تقسیم و الگو کشیدن اساس کار خیاط است. او الگوهایی میکشد که حاصل اندازه گیریها و ضرب و تقسیمها است. خیاط هنرمندی است که به ما میآموزد برای اینکه کارمان قواره و مناسب در آید باید از ابتدا به خوبی مرحله اندازه گیری و ضرب و تقسیم را پشت سر گذاشته باشیم.
بدون ضرب و تقسیم که ویژگی انجام کارهای بنیادی است، نمیتوان برای انجام بسیاری از کارها که با سرنوشت انسانها و یک جامعه در ارتباط است، تصمیم گرفت.
حاصل کار یک خیاط هنرمند لباسی خوش دوخت است که اندام را خوش قد و قامت نشان میدهد. البته سفارش دهنده لباس نیز باید قبل از سفارش لباس به خیاط در مورد مدل لباس و جزئیات از مدل یقه و چین های مختلفی که به لباسش میآید، تحقیق کرده و نمونههایی را به خیاط نشان دهد. با این وجود هنر خیاط موجب زبانزد شدنش در هر شهر و دیار میشود.
خیاط هنرمند و عاشق هنر خیاطی و زبانزد در شهر و دیار حتی در سنین بالای 60 سال هم پای چرخ خیاطی مینشیند. هم لباس میدوزد و هم دوخت لباس و تزئینات مرتبط با دوخت لباس را آموزش میدهد.
خیاطان هنرمندی در شهر و دیار خودمان میبد داریم که شاید از سوی متولیانی که باید دیده نشده و دیده نمیشوند. روز خیاط فرصت تجلیل از خیاطان هنرمند و پرتلاش است.
روز خیاط بر همه خیاطان هنرمند به ویژه خیاط هایی که مراحل دوخت و دوز لباسهای زیبا از پارچههایی که در ابتدا تکه پارچه ای بیش نیستند ، صبورانه انجام می دهند و هم اندازه گیری و ضرب و تقسیم و برش و دوخت و دوز را آموزش میدهند و پرورش دهنده نسل های جدید از خیاطان هنرمند هستند، مبارک.