مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد میبد گفت: صاحبان صنایع عنوان افسران جنگ اقتصادی را دارند، لازم است مردم از فعالیتها و دست آوردهای واحدهای صنعتی و به روز شدن کارخانهها در استفاده از تکنولوژی روز برای کنترل آلایندگی و حرکت آنها در راستای توسعه پایدار آگاه شوند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ محمد رضا ماندگاری در جلسه هم اندیشی مدیران عامل صنايع کاشی و سرامیک شهرستان میبد که در راستای بررسی راهکارهای کاهش ذرات آلاینده با دعوت از سوی اداره محیط زیست شهرستان برگزار شد، تصریح کرد: مردم باید از وضعیت واحدهای صنعتی آگاه شوند، اطلاعات بسیاری از افراد در مورد واحدهای صنعتی شهرستان مرتبط به دهه 60 است، شما باید وضعیت واحدهای خود و استفاده از صنایع دانش بنیان در کارخانجات را اطلاعرسانی کنید.
وی با بیان توضیحاتی در ارتباط با توسعه پایدار که در برگیرنده حوزههای کلان محیط زیست، فرهنگ اجتماعی و اقتصادی و منابع انسانی است، گفت: طرح توسعه پایداربه همراه طرح جامع محیط زیست و ساماندهی اتباع و مهاجرین در دستور کار شهرستان قرار دارد، شورای تغییرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه و دستگاههای زیر ربط تشکیل شد. ساماندهی اتباع نیز نیاز به همراهی و همفکری صاحبان صنایع دارد.
مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد میبد همچنین مورد توجه قرار دادن بازچرخانی آب و استفاده بهینه و بهرهوری از منابع آبی، نظارت و کنترل بر سنگ شکنها، جدی گرفتن مباحث کاهش آلایندگی و عدم به کارگیری اتباع غیر مجاز و کنترل وضعیت اشتغال افراد غیر بومی و اتباع در واحدهای صنعتی را یادآور شد و توجه به این موارد را از سوی صنایعی که کمتر به این موضوعات پرداختهاند، خواستار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اردکان نیز توضیحاتی در باره تشکیل شورای مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی میبد و کارهای زیربنایی انجام شده و همچنین مواردی مرتبط به موضوع آلایندگی بر اساس نمودارها و دادههایهای تحقیقی پژوهشی ارائه داد.
دکتر علی فتح زاده همچنین تعیین سهم کارخانه ها در آلایندگی ، پیگیری و تاکید بر تجهیز جایگاههای سوخت میبد و اردکان به سوختهای استاندارد، نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل شهری، منشاء یابی ریزگردهای خارج از استان و اقدام عملی برای تثبیت در قالب کنسرسیوم بین استانی ، مباحث گاز و مهمتر از همه توجه به ابعاد اجتماعی و امنیتی نارضایتی از وضعیت آلودگی هوا را پیشنهاد داد.
رئیس اداره هواشناسی میبد هم در این نشست با ارائه گزارشی از جهت باد در ساعات مختلف روز و شب اظهار کرد: چند الگوی وزش باد داریم، درساعاتی که وزش باد در اوج است و روشن بودن سنگ شکنها و… موجب ورود حجمی از ذرات وارد هوا میشود.
حمید زارع تصریح کرد: حدود 70 تا 80 درصد ساعتهای اوج وزش باد در ساعتهای 9 و نیم تا 10و نیم است. اگر ساعت کار سنگ شکنها تغییر داده شود تا حدی می توان از ایجاد وضعیت نارنجی یا قرمز جلوگیری کنیم. البته این روشی است که باید با همکاری کارخانهها آزمایش شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کاشی و سرامیک کشور در این نشست اظهار کرد: با وجود ابزارهای نظارتی محیط زیست و ملزم کردن صنایع به رعایت استانداردها تاکنون اگر واحدی نسبت به رعایت استانداردها بی توجه بوده برخورده شده و تذکر داده شدهاست.
مرتضی صفدری زاده با بیان تاثیراتی که صنایع شهرستان در رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال در شهر و استان داشتهاند و رفع بیکاری شهرهای دیگر را به دوش کشیده و صنعت شهرستان را توسعه دادهاند، تصریح کرد: امروز به رغم دست آوردها و پیشرفتهایی که در بخش صنعت داشتهایم، صاحبان صنعت متهم شدهاند که چرا صنعت شهرستان توسعه دادهاند و در فضای مجازی بدون مطالعه از تراوشات ذهنی نظر میدهند.
وی با بیان اینکه همه شهرهای استان یزد دارای واحدهای صنعتی هستند و در آلایندگی هوا سهم دارند و تنها میبد نیست که دارای واحدهای صنعتی است، تاکید کرد آمادگی داریم که هر راهکار عملی شدنی در بحث آلایندگی و به کار گیری نیروی غیر بومی و اتباع ارائه شود، عملیاتی کنیم.
حسینعلی فلاح یکی از صاحبان صنایع میبد و رئیس سابق شورای شهر نیز گفت: مشکل مردم که در سالها قبل برای کار به کشور کویت و شهرهای دیگر ایران میرفتند و همچنین دغدغه مسئولان میبد اشتغال بود. چند سال پیش همایشی در تهران به عنوان همایش میبدیهای مقیم تهران برای دعوت از آنها برای سرمایه گذاری در شهر برگزار شد، مسئولان و واحدهای صنعتی در این سالها خیلی تلاش کردند و خون دل خوردند و برنامه ریزی کردند و در این شهر ایجاد اشتغال کردند و اکنون همه مشکلات شهر را به پای صنایع شهرستان مینویسند.
وی همچنین به مشکلات بر سر راه صنایع مرتبط به بیمه و دارای و قطع گاز و برق اشاره کرد.