نشست کمیته آینده پژوهی صنعت شهرستان با صاحبان صنایع حوزه شیمیایی و پلیمری همراه با طرح و بررسی مباحث گوناگون و متنوع برگزار شد. ایجاد یک مرکز فن آوری متمرکز، مطالعه کتاب انقلاب صنعتی چهارم، اعتماد به استعدادهایمان و مورد توجه قرار دادن مشکلات بر سرراه صنعتگران برای توسعه تولید از جمله تاکیدها و درخواستهای شرکت کنندگان در این نشست بود.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ در ابتدای این نشست محمد رضا ماندگاری، مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد ضمن خوش آمد گویی به حضار، در مورد این پروژه و چشم انداز صنعت میبد توضیحاتی ارایه نمود. وی در ادامه از حاضران خواست تا نظرات، پیشنهادات خود را مطرح نمایند.
در ادامه نشست چند نکته مورد تاکید قرار گرفت.
حاضران در این نشست برایجاد یک مرکز فن آوری متمرکز و مشترک جهت تحقیقات فن آوری و RND که بتواند به تمامی واحد ها مشاوره و خدمات بدهد تاکید کردند. هم چنین در این نشست به موضوع صنایع های تک و شرایط کنونی کشور نیز پرداخته شد.
مدیر عامل شرکت یاس کیسه با اشاره به اینکه صنایع های تک در ایران هزینه فوق العاده بالایی دارند گفت: با توجه به انواع تحریم ها و در حالی که ما در تهیه قطعات یدکی دستگاه های های تک و مدیوم تک دچار مشکلات فراوان هستیم صحبت از سرمایه گذاری در صنایع های تک یک شوخی است.
وی ادامه داد:ما در تامین قطعات دستگاه های پیشرفته بسیارمشکل داریم . الان شرکت هایی که قطعات را تامین می کنند شعارشان این هست هر قطعه را در هر جای دنیا طی ۷۲ ساعت تحویل می دهیم اما ما به خاطر تحریم ها از این امر مستثنی هستیم.الان شرکت ۱۶۰ نفره من به خاطر یک سنسور ۲۰ گرمی تعطیل می شود.من مجبورم قطعه را به صورت قاچاقیْ در یک بازه زمانی طولانی آن هم به قیمت چند صد میلیون تومان گرانترتهیه کنم.
مهندس کارگر ضمن توصیه حاضران به مطالعه کتاب انقلاب صنعتی چهارم نوشته دکتر کلوس شواب که یک اثر گرانقدر در حوزه صنعت و آینده آن هست به بازدید های خود از چند نمایشگاه و شرکت در کشور های آلمان، کره جنوبی، قطر و…. نیزاشاره کرد و اظهار داشت:آنچه از این مطالعات و سفرها آموخته ام این هست که آینده صنعت پلاستیک در دو حوزه بازیافت و پلاستیک هوشمند رقم خواهد خورد.
مهندس رسولی مدیرعامل مهفام سرام نیز با اشاره با فعالیت خود در زمینه تولید مواد مورد استفاده در پرینتر ها که تماما از خارج وارد می شود گفت: در یک بازه زمانی و با صرف هزینه و استفاده از نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده توانستیم این مواد را در کارگاه خودمان تولید کنیم اما هنگامی که سعی کردیم آن را با کمک دولت به تولید انبوه برسانیم تا کشور را در این رابطه خودکفا کنیم آن قدر در پیچ و خم دستگاه عریض و طویل بروکراسی دولتی دویدیم و از این اداره به آن اداره رفتیم که عطایش را به لقایش بخشیدیم هرچند که جا دارد در این جا از زحمات فلاح فرماندار وقت میبد تشکر کنم که تمام تلاش خود را کردند و قدم به قدم ما را همراهی و حمایت کردند اما این رویه حاکم در دستگاه های دولتی مسئول سبب می شود تاهرگونه علاقه و میل سرمایه گذار برای حرکت در این زمینه ها از بین برود.
مهندس نبی پور از دیگر شرکت کنندگان در این نشست با اشاره به خاطرات خود در زمینه تولید قطعات مورد نیازکارخانه جات و همچنین سختی های این مسیر از ثمره لذت بخش و غرورآفرین آن خبرداد و گفت:فرزندم علاقه مند و فارغ التحصیل رشته الکترونیک هست که در کارگاه خودم مشغول به فعالیت هست چندی پیش دستگاه مورد نیازی را طراحی و پس از مدت ها تلاش توانست آن را بسازد. پسرم در پایان این پروژه به من گفت: لذتی که از ساخت این دستگاه بردم هیچ گاه در دوران تحصیل و حتی در فارغالتحصیلی هم تجربه نکرده بودم.
نبی پور توان و استعداد داخلی را فوق العاده بالا دانست و از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران خواست به این پتانسیل عظیم اعتماد کنند.