جمعی از علاقمندان به مباحث روانشناسی و مشاوره و کارشناسان و سازمانهای مردم نهاد صاحب نظر در چگونگی کاهش آسیبهای اجتماعی در همایش آموزش و توانمندسازی خانواده برگزار شده از سوی حوزه پیشگیری بهزیستی میبد شرکت کردند و با راهکارهای مقابله با خودکشی آشنا شدند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ این برنامه با شعار تلاش، امید و موفقیت در سالن آمفی تئاتر فرمانداری برگزار شد.
دکترای تخصصی روانشناسی و مشاور خانواده در این همایش با بیان اینکه همه ما می توانیم کمک کننده به افرادی که می خواهند خودکشی کنند، باشیم، اظهار کرد: هر فرد در این مرحله صحبت کردن با افراد را دوست دارد و متاسفانه در جامعه بعد از روی دادن اتفاق خودکشی تنها در باره این اتفاقی که روی داده، حرف میزنیم و به بررسی علل و عوامل روی دادن این اتفاق نمیپردازیم.
محمد علی صادقی پور میبدی افزود: این افراد در زندگی آسیب دیدهاند و مورد سوء استفاده قرار گرفته اند، مشکلاتی دارند و برای گریز از مشکلات دست به خودکشی میزنند. آنها قبل از این اقدام دوست میدارند کسی را از دوست و آشنا و خانواده و همکار داشته باشند که با او حرف بزنند.
وی خاطرنشان کرد: او فرد بیمار دارای اختلال روانی است. نمی توانیم به کسی که به این اقدام روی می آورد، بگوییم او به دنبال جلب توجه است.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از خودکشی راهکارهایی وجود دارد.هدف اصلی ایجاد اعتماد و روشنایی است، انتخاب شعار” با عمل، امیدبسازیم” نشان دهنده این نکته است که همگان می توانند با انجام اقدامات کوچک و بزرگ امید بخش کسانی باشند که شرایط سخت و رنج آوری را تجربه می کنند.
دکترای تخصصی روانشناسی و مشاور خانواده اظهار کرد: هر عضوی از جامعه در هر جایگاهی به عنوان پدر، مادر، معلم، دوست، خواهر، برادر، همکار و… با فراهم کردن زمان و فضایی برای صحبت کردن در مورد فرد رنج دیده، میتواند یک نقش کلیدی در پیشگیری از خودکشی ایفا کند.
وی تاکید کرد: خودکشی یک پدیده جهان شمول است و در هر کشور، جامعه و زمانی ممکن است رخ بدهد و تنها یک موضوع مرتبط با پزشکی در حوزه بهداشت روان و یا روانپزشکی نیست بلکه ابعاد گوناگونی دارد و نیاز است که از جنبه های مختلف بررسی شود و قطعاً نیازمند یک برنامه جامع و سیاستگذاری کلان است.
صادقی پور با اشاره به اینکه خودکشی مختص فقیران نیست و در بین ثروتمندان و افراد با سطح سواد بالا وجود دارد ولی در امر اقدام خانمها پیشتر ولی در امر منجر به فوت آمار آقایان بیشتر است.
وی افزود: اختلالات روانی یکی از مهمترین عامل خودکشی است و لازم است برای کاهش خودکشی تمامی دستگاهها مسئول و در این زمینه اقدام لازم را نمایند.
او همچنین بروز رفتارهایی نظیر انزوا، افزایش اضطراب یا خشم، صحبت درباره مسائل و مشکلات حلنشدنی زندگی، مصرف مواد یا افزایش مصرف مواد، جستوجو برای دسترسی به مواد، وسایل و ابزار کشنده، نوسانات خلقی شدید، صحبت درباره تمایل به مرگ و برنامهریزی برای خودکشی در فرد را دال بر بالابودن خطر خودکشی برشمرد.