استاندار یزد وجود کارخانه قطعه سازی در شهرک جهان آباد میبد را ستود و گفت: در این واحد صفر تا صد خط تولید ماشین آلات کاشی را داریم. ارزش افزوده این صنعت دهها برابر بیشتر و نخبه گزین و نشان دهنده یک تحول بزرگ صنعتی است.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد، مهران فاطمی در نشست با رسانههای شهرستان میبد خاطرنشان کرد: استان یزد استانی معدنی است، چرا باید ادوات و ماشین آلات را وارد کنیم. اگر قطب صنعت نساجی هستیم، باید استان ما به قطب ماشین سازی نساجی نیز تبدیل شود.
وی افزود: علی رغم تلاشهای انجام شده زیست بوم اشتغال و کارآفرینی استان یزد برای نخبه گزینی شرایط ایده آل و مطلوب را ندارد و یک نخبه یزدی احساس می کند فضا برای او در تهران ، شهرهای بزرگ و خارج از کشور بهتر است.
وی اضافه کرد: ما بیشتر به جای استقرار صنعت به سمت کارخانه سازی که کل خطوط آن کارخانه وارداتی است، رفتهایم و با استفاده از آب و برق یارانه ای و آب و منابع طبیعی منطقه یک محصولی تولید کرده ایم و در این فرآیند نیروی کار یدی را به کار گرفتهایم. فرآیند کار به گونه ای است که اشتغال نیروی تحصیل کرده مکانیک و مهندسی برق و دکتری مواد فراهم نیست.
استاندار یزد تصریح کرد: ما باید از سمت کارخانه سازی به سمت صنعت واقعی قطعه سازی و ماشین سازی برویم که هم مواد اولیه آن را داریم و هم زمینه اشتغال فارع التحصیلان بیکار و نخبگان فراهم میشود.
وی خاطرنشان کرد: شما باید مطالبه گر بهرهوری و اقتصاد دانش بنیان باشید، آینده یزد نوین در گرو حفظ مسائل فرهنگی ، اصالتها ، مدیریتها و علم و فناوری است.
فرماندار میبد هم با قدردانی از نشست برگزار شده و با اشاره به نقش آفرینی رسانهها و اهمیت نقش پل ارتباطی آنها بین مردم و مسئولان گفت: بخش عمدهای از فضای حقیقی ما در فضای مجازی رقم می خورد و انشاءالله با برگزاری این جلسات به هماهنگی مسئولان برای رقم خوردن اتفاقات خوب کمک کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد نیز گفت: در سه سال گذشته مجوز صادر شده یک هزار و 800 مورد نسبت به سالهای قبل که سه هزار مورد بوده، کاهش داشته و تمامی مجوزهای صادر نشده مربوط به صنایع آلاینده است.
محمدعلی شاه حسینی خاطرنشان کرد: اولویت استان یزد سلامت مردم و کارآفرینی و اشتغال و تحول اقتصادی است و اکنون استان یزد استانی نمونه و از بهترین استانها در حوزه اشتغال، سرمایه کذاری، توسعه صادارات اشتغال آفرینی و کاهش نرخ بیکاری ، اشتغال آفرینی جوانان و زنانو اقتصاد دانش بنیان میباشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد هم گفت: در سال ۱۳۹۱ مرز میبد و اردکان مشخص و توسط وزارت کشور نیز ابلاغ شده اما تا کنون بلاتکلیف بوده و تدقیق نشده است.
علی اکبر عزیزی افزود: در استانداری یزد و دفتر تقسیمات کشوری به صورت جدی پیگیر هستیم و هر چه زودتر این مشکل حل شود چرا که در پی آن مشکلات و مطالبات بخش زیادی از شهروندان هر ۲ شهرستان نیز حل خواهد شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه مساله مرز بافق و بهاباد حل شد و مرز میبد و اردکان هم نیازمند همراهی رسانه ها است و البته ممکن است عده ای منافع داشته باشند و مخالفت کنند اما ما بر اساس منافع اشخاص تصمیم نمی گیریم و منافع مردم برای ما مهم است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: با مسوولان و بزرگان شهرستان میبد و اردکان نشست هایی برگزار شده و امیدواریم با همکاری دو طرف هر چه زودتر تکلیف مردم مشخص شود چرا که بعد از چهار دهه بحث کردن بر سر این موضوعات جزیی در شان ۲ شهرستان مهمی مثل میبد و اردکان نیست.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز گفت: در سال 99 اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان میبد از محل شورای برنامه ریزی و توسعه استان، 15 میلیارد و 300 میلیون تومان و بخش غالب آن از اسناد خزانه بوده و در سال 1400، این مبلغ به 66 میلیارد تومان و در سال 1401 به 77 میلیارد تومان و در سال 1402 تا کنون به 85 میلیارد تومان افزایش یافته است.
مجید دهقانی زاده در ارتباط با عوارض آلایندگی نیز با بیان اینکه کل محور مهریز تا عقدا به صورت یکپارچه در بحث آلایندگی در نظر گرفته شده، اظهار کرد: در سال 99 در میبد 100 میلیون تومان عوارض آلایندگی از صنایع دریافت شده و در سال 1400 این مبلغ یک میلیارد و نیم ، سال 1401 به 25 میلیارد تومان افزایش یافته و در سال 1402 با حل مسائل مرتبط به ضریب اعلام میشود.
وی افزود: در خصوص عوارض ارزش افزوده که صورت نقد در اختیار شهرداریها و دهیاریها قرار می گیرد، میبد سال 99، 28 میلیارد تومان دریافت کرده ، سال 1400 به 116 میلیارد تومان، سال 1401 به 170 میلیارد تومان و 11 ماهه 1402 به 228 میلیارد تومان افزایش یافته است.
محمد جواد ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد هم گفت: در سفر رییس جمهور برای توسعه بیمارستان میبد ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز از دیگر اعتبارات در نظر گرفته شده است. همچنین در زمینه آبرسانی میبد نیز چندین حلقه آب شرب در دستور کار قرار گرفت که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با اتمام این پروژه، مشکلات آب میبد تا اندازه زیادی حل خواهد شد. برای جاده ندوشن ورزنه نیز مبلغ یک هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال قرارداد بسته شده است و جهت ثبت حریم نارین قلعه و مطالعات آن نیز مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهور تخصیص یافت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز گفت : 25 رسانه در میبد فعالیت دارند که تعدا هشت مورد رسانه علمی و دانشگاهی و مابقی نشریه و پایگاه خبری هستند.
احسان عابدی برگزاری این نشست فرصتی برای پیگیری مطالبات مردم بیان کرد.
در این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران به پیگیری های استانداری مرتبط به فرمانداری ویژه برای شهرستان میبد و شهرستانهای دیگر با وجود نداشتن شرایط ، پیگیری حوزه انتخابیه ندوشن، پیشنهاد منطقه کاربافی برای ثبت ملی و تامین اعتبار برای پروژه های ورزنه ندوشن و پروژه کمربندی شرقی پاسخ داده شد.