با حضور نماینده قرارگاه جهادی وزارت کشور و مجری طرح “تکام”، مسئولان استان و شهرستان کارگاه آموزشی تبیین، تصویب و ترسیم این طرح تحولی برای توانمند سازی مردم و کارآفرینی و بهرهمندی از ظرفیتهای روستاها برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ برگزاری این کارگاه آموزشی ویژه دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا با حضور محمد جواد ابوالحسینی معاون هماهنگي امور عمراني استانداري يزد، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا حسنی، جواد شمس سرپرست دفتر امور روستایی و شوراها و مسئولان شهرهای اردکان ، اشکذر، زارچ ، بافق ، بهاباد و یزد همراه بود.
نماینده قرارگاه جهادی وزارت کشور و مجری طرح “تکام” با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای برگزاری این جلسه اظهار کرد: قرارگاه جهادی وزارت کشور وظیفه دارد موضوعها را مطالعه و راهکارها را جستجو کند. نسبت به کار بر یک موضوع نباید اکتفا کرد. بنیان حرکت موفق و پیشرفت کشور علم است.
حسن مجتبی زاده افزود: آنچه علم بودن علم را به رخ میکشد، نظم است. آنچه میخواهیم به عنوان یک علم بیان کنیم باید همراه با تبدیل به فرضیه و نظریه به آن نظم بدهیم.
وی با بیان اینکه بنیان و اساس نظم زمان است که در کشور ما زیاد معنای جدی ندارد. تصریح کرد: ما همان اندازه که از نظم فاصله میگیریم، از تیم شدن نیز فاصله میگیریم. در هیچ کشوری نیست که پیشرفت ببینیم، ولی خبری از پیوند تیمی نباشد. قرارگاه جهادی برای انسجام دادن به تیم و رفع ناهماهنگیها برای اجرای تصمیمها به وجود آمدهاست.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري يزد نیز با مهم عنوان کردن نقش شوراها در رشد فضاهای شهر و روستایی و لزوم ارتقای جایگاه شوراها با توجه به بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: نبود شورا ایجاد کننده خلاء جدی است. شوراها نقطه اتصال حاکمیت و قواهای مختلف و ارتباط مردم با بدنه شهری و روستایی هستند.
جواد ابوالحسینی افزود: سال 1401 شاهد بارندگی های شدید و راه افتادن سیلاب و برخورد با مشکلات بودیم و از 2 سال پیش تاکنون تاکید بر انجام اقدامات برای کنترل روانابها شد. با وجود اعتبارات اندک شوراها و دهیاریها اقدامات بسیار خوبی انجام دادند. این کارها اگر با ساز و کار دولتی انجام میشد بسیار زمان بر بود.
وی تصریح کرد: با همکاری و مشارکت مردم اتفاقات بسیار خوبی شکل میگیرد. استفاده از ظرفیتهای جهادی و تمایل افراد برای انجام کارهای جهادی و مسئولیت اجتماعی صنایع نیازمند نظام بخشی و رفع خلاءهای موجود از نظر حقوقی است تا بتوان از این همه روحیه همکاری، مساعدت، تعامل و ایثار بهرهمند شد.
فرماندار میبد هم اظهار کرد: همه روستاهای شهرستان از نظر صنعتی ، صنایع دستی، کشاورزی ، دامپروری و گردشگری ظرفیتهای بسیار خوبی فراهم است و در بخشهایی نیاز به رقم خوردن اتفاقاتی برای طراحی و توسعه است.
سید جمال سجادی پور افزود: واگذاری زمین در روستاها برای انجام کارآفرینی در حوزههای مختلف با مشکل مواجه هستیم که به یقین با رفع مشکلات اتفاقات خوبی برای ایجاد مشاغل خرد رقم میخورد.
وی تصریح کرد: میبد در صنعت پیشرو است و در سایر حوزههای صنایع دستی، سفال و سرامیک ، گردشگری روستا و کشاورزی و دامپروری مردم پای کار و در سطح ملی مطرح هستند.
فرماندار درخواست کرد که در خصوص منابع مرتبط به تسهیلات به شهرستانها تفویض اختیار داده شود تا متناسب با دانش و علم روز با استفاده از ظرفیتها در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم، زمینه مشارکت مردم فراهم شود.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد نیز با معرفی طرح تکام اظهار کرد: این طرح، طرحی تحولی است که از سوی وزارت کشور تدوین شده و امروز در استان یزد آموزش، تدوین ، تصویب و تسریع روند اجرایی این طرح آغاز میشود.
جواد شمس اظهار امیدواری کرد که با پیگیریهای انجام شده و با حضور دکتر مجتبی زاده روند اجرای طرح تکام در استان یزد تسریع شود.