مجله سیب سبز – رزیتا اشتری: هیچ نوشیدنی مثل یک دمنوش خوشمزه و داغ، حال آدم سرماخورده را دگرگون نمیکند. نوشیدنی که شاید بعد از سرماخوردگی و آنفلوآنزا و بعد از خوردن هزار جور قرص و شربت، انتخاب آخر میشود و کارش را بهدرستی انجام میدهد و درست میرود همانجا؛ همانجایی که باید برود و درمان کند.
اگر از سرماخوردگی و آنفلوآنزا عاجز هستید و دلتان میخواهد بدون قرص و شربت شیمیایی حالتان خوب شود، به توصیههای درمانگران طب سنتی توجه کنید. دکتر سعید صانعی، مشاور گیاهدرمانی 4دمنوش ویژه معرفی میکند که میتوانید با آنها به جنگ سرماخوردگی بروید.
یک دمنوش جادویی
دمنوشی برای سرد مزاجها
افرادی که مزاج سردی دارند سرماخوردگیشان با آبریزش بینی، خوابآلودگی، لرز و دمای پایین بدن همراه است. بهترین دمنوشها برای این دسته از افراد دارچین، زنجبیل و نعناع است.
مواد لازم:
- چوب دارچین: 2عدد کوچک
- برگ نعناع: 3 تا 4عدد
- زنجبیل تازه: یک قاشق چایخوری
- برگ آویشن: 2 تا 3عدد
طرز تهیه:
همه این مواد را با آب دم کنید و بعد از دم کشیدن آن را صاف کرده و بنوشید. انتخاب با خودتان است؛ هم میتوانید هر یک از این مواد را بهطور جداگانه دم و میل کنید یا هر سه مورد را با هم ترکیب و دم کنید. آویشن برای درمان سرفه بسیار موثر است. اگر دوست دارید کمی دمنوشتان را شیرین کنید، توصیه میشود از نبات استفاده کنید. این دمنوش را چهاربار در روز بنوشید.
دمنوشی برای گرم مزاجها
افراد گرم مزاج در مواقع سرماخوردگی بیشتر با تب، گلودرد، سرخی صورت و چشم و سرفههای خشک مواجه هستند. اما با کمک دمنوشی که معرفی میشود، میتوان سرماخوردگی را در این افراد درمان کرد.
مواد لازم:
- گلگاوزبان: یک چنگه (زمانی که گلها حجیم و پوک باشند از قاشق استفاده نمیشود بلکه از واحد چنگه استفاده میشود. چنگه یعنی یک مشت بسته)
- لیموعمانی: یک تا دو عدد (بهتر است روی لیموها چند عدد سوراخ کوچک ایجاد کنید)
- گل بنفشه: یک چنگه
- گل پنیرک: یک چنگه
طرز تهیه:
گل پنیرک برای سرفههای خشک بسیار مفید است. همچنین افرادی که براثر سرماخوردگی دچار سوزش و خشکی پوست، چشم و بینی میشوند، میتوانند از فواید گل بنفشه در این زمینه بهرهمند شوند.
درد بدن را فراموش کنید
بهتر است بدانید که انواع آنفلوآنزاها معمولا طبع گرمی دارند. با این حال توصیه میشود در این دوران یعنی زمان ابتلا به آنفلوآنزا از این دمنوش بیشتر استفاده کنید.
مواد لازم:
- گل ختمی: یک چنگه
- گل پنیرک: نصف چنگه
- گل بنفشه: یک چنگه
- چوب دارچین: نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
اگر بدن درد شدید دارید برای کنترل این مشکل، میتوانید از آب کدوحلوایی هم کمک بگیرید (کدوحلوایی را با پوست در مخلوطکن بریزید و آب آن را بنوشید). همچنین میتوانید برای کاهش بدن درد، با روغن گل بنفشه یا روغن سرخ بدن خود را ماساژ دهید. همانطور که گفته شد چون طبع آنفلوآنزا گرم است، بهتر است بهجای شکر از نبات برای شیرین کردن دمنوش استفاده شود.
تخم بالنگو؛ بهترین درمان آنفلوآنزا
مواد لازم براي 8 تا 10ليوان:
- شکر: 6پيمانه
- آب: 3پيمانه
- گلاب: یکپيمانه
- تخم بالنگو: 7 تا 8قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
6پيمانه شکر را با 3پيمانه آب در قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم بگذاريد تا شکر کاملا حل شود. سپس گلاب را به آن اضافه کنید. در آخر تخم بالنگو را به شربت اضافه کنید و بگذارید حل شود. این نوشیدنی باعث میشود سموم بعد از مدتی از بدن خارج شود.
اما به طور کلی باید بدانید که گل ها نباید بیش از اندازه دم بکشند زیرا در این صورت خواص زیادی از آن ها باقی نماند. به خصوص در مورد دم کشیدن گل گاوزبان هم توصیه میشود این گیاه بیشتر از یک الی دو دقیقه جوشانده نشود. در صورتی که برخی از افراد به اشتباه فکر می کنند جوشاندن زیاد گل ها تاثیر مثبتی دارد.
زنجبیل را در روزهای سرماخوردگی فراموش نکنید
افرادی که مزاج سردی دارند اغلب در مواقع سرماخوردگی دچار ضعف بدنی همراه با آبریزش بینی و گلودرد میشوند. این گروه غالبا بهدلیل سرد مزاجی تب ندارند و برعکس بیشتر دچار لرز میشوند. زنجبیل میتواند در این شرایط نقش بسزایی داشته باشد. زنجبیل با طبع گرمی که دارد در بدن فرد گرما ایجاد میکند و باعث میشود فرد عرق کند که یکی از راههای خروج سموم از بدن، عرق کردن است.
زنجبیل را میتوانید به دو صورت استفاده کنید، اگر طعم آن زیاد باب میلتان نیست، اما میخواهید از خواص آن برخوردار شوید، توصیه میشود زنجبیل تازه رنده شده را همراه با چای ساده دم کنید. اما بهترین نوع مصرف زنجبیل در زمانهای سرماخوردگی به این صورت است که 15گرم زنجبیل را در آب جوش بریزید و بگذارید در قوری حدود نیم ساعت بجوشد. بعد از نیم ساعت توصیه میشود روزانه سه وعده از این دم کرده بنوشید.
منبع : برترین ها