مقاله زهرا رحمانیاصل، دانشجوی مقطع کارشناسیارشد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد در یکی از معتبرترین ژورنالهای انتشارات بینالمللی الزویر به چاپ رسید.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ زهرا رحمانیاصل، دانشجوی مقطع کارشناسیارشد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد با همکاری اساتید راهنمای خود، دکتر خسرو رضایی و دکتر مجتبی انصاری، از اعضای هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد طی یک همکاری بینالمللی مشترک با پژوهشگری از دانشگاه A&M تگزاس آمریکا و نیز محقق دیگری از دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) توانست در مهرماه سال 1403 مقالهای را در یکی از معتبرترین ژورنالهای انتشارات بینالمللی Elsevier به چاپ برساند که در زمره 10 درصد ژورنالهای برتر جهان در حوزه تخصصی بایوشیمی قرار دارد و دارای ضریب تأثیر 7/7 است.
این تحقیق که بصورت مشترک توسط پژوهشگران و دانشمندانی از دو کشور ایران و آمریکا انجام شده است، به «مروری بر هیدروژلها مبتنی بر پلیمرهای زیستی و ادغام اینترنت اشیاء بر تشخیص، مدیریت و درمان دیابت پیشرفته» میپردازد.
چکیدهای از مطالب مطرح شده در مقاله منتشر شده توسط زهرا رحمانیاصل، دانشجوی کارشناسیارشد گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد بصورت زیر است:
«شیوع دیابت در سطح جهانی در حال افزایش است، لذا، به رویکردهای نوآورانهای فراتر از پایش مرسوم قند خون و کنترل انسولین نیاز است. دیابت با عوارض پیچیدهای، از جمله بیماریهای قلبی- عروقی همراه است. دستگاههای پایش مداوم گلوکز اگر چه خودکار (اتوماتیک) هستند، اما محدودیتهایی مانند برگشتناپذیری و تداخل با مایعات بدن را دارند. فنآوریهای هیدروژل، جایگزینهای غیرتهاجمی را برای روشهای سنتی، ارائه و محدودیتهای رویکردهای فعلی را نیز برطرف میکنند. این پژوهش، هیدروژلها را به عنوان مواد بیوپلیمری ماکرومولکولی که قادر به جذب و حفظ مقدار قابل توجهی آب در ساختار خود هستند، بررسی میکند. به دلیل خاصیت جذب آب بالا، این ماکرومولکولها به عنوان مواد پوششی برای مراقبت از زخم و مدیریت دیابت استفاده میشوند. این مطالعه بر نیاز به تشخیص و نظارت زودهنگام، به ویژه در طول همهگیری COVID-19، که در آن توجه بیشتر به بیماران دیابتی ضروری است، تأکید میکند. علاوه بر این، این مقاله به بررسی نقش اینترنت اشیا و سیستمهای مبتنی بر یادگیری ماشینی در افزایش اثربخشی مدیریت دیابت میپردازد. با استفاده از این فناوریها، پتانسیل ایجاد انقلابی در مراقبت از دیابت، ارائه راهحلهای شخصیتر و فعالتر وجود دارد. این بررسی، سیستمهای مبتنی بر هیدروژل پیشرفته را به عنوان یک راه امیدوارکننده برای تشخیص، مدیریت و درمان دیابت بررسی میکند و بیوپلیمرهای کلیدی و ادغامهای فناوری را برجسته میکند.»
«ژورنال بینالمللی ماکرومولکولهای بیولوژیکی» یکی از نشریات معتبر بینالمللی در حوزه علوم زیستی و پزشکی عمومی است که مقاله اخیر دانشجو زهرا رحمانیاصل در این نشریه منتشر شده است. این نشریه، توسط «انتشارات الزویر Elsevier» منتشر میشود. شاخص هرش (H-index) این نشریه در حال حاضر، 191 است.
روابط عمومی دانشگاه میبد