دانشگاه میبد، عضو حقوقی ممتاز انجمن سرامیک ایران شد. دانشگاه میبد در این جایگاه می تواند گامی مؤثر در حل مشکلات صنعت کاشی و سرامیک استان یزد بردارد و به توسعۀ سرامیکهای پیشرفته به ویژه در شهرستان میبد کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ همزمان با حمایتهای معنوی دانشگاه میبد از چهاردهمین کنگره سرامیک ایران که در شهریورماه سال جاری (1403) در محل هتل المپیک تهران برگزار شد، میهمانان خارجی دانشگاه میبد که از اساتید و پژوهشگران دانشگاه هانگژو دیانزی کشور چین بودند، به عنوان «سخنران کلیدی»، در این همایش به ایراد سخنرانی علمی با موضوع «سرامیکهای پیشرفته مایکروویو دیالکتریک» پرداختند.
با پیگیریهای مستمرّ دکتر مهدی فیضپور، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد، حمایت دکتر یحیی میرحسینی و دکتر عباس نیکنژاد، معاون پژوهشی و رئیس دانشگاه میبد و با تصویب هیئت رئیسه دانشگاه و نیز موافقت هیئت مدیره انجمن سرامیک ایران، دانشگاه میبد از شهریورماه 1403 به عنوان «عضو حقوقی ممتاز انجمن سرامیک ایران» پذیرفته شد.
همچنین، انجمن علمی دانشجویی مهندسی مواد دانشگاه میبد نیز در کنار انجمنهای علمی دانشگاههای معتبر ارائه دهنده گرایش مهندسی سرامیک، نظیر دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین و دانشگاه تبریز، به عضویت انجمن سرامیک ایران درآمد.
انجمن سرامیک ایران در سال ۱۳۷۲ با همت دکتر واهاک مارقوسیان، دکتر فرهاد گلستانیفرد، دکتر فرامرز حسین بابایی، زندهیاد دکتر فتحالله مضطرزاده، و برخی دیگر از دلسوزان علم و صنعت مهندسی سرامیک ایران، تأسیس شد و هدف آن، گسترش و پیشبرد علم و فناوری سرامیک در ایران، توسعه کمّی و کیفی نیروهای متخصص و بهبود آموزش و پژوهش در حوزه سرامیک در ایران است.
این انجمن، به عنوان تنها انجمن علمی حوزه مهندسی سرامیک دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور محسوب میشود و کلیه فعالیتهای خود را تحت نظارت کمیسیون انجمنهای علمی ایران پیگیری میکند. با همکاری این انجمن، چهار نشریه فعال (2نشریه به زبان انگلیسی و 2نشریه دیگر به زبان فارسی) منتشر میشود.
این نشریات تخصصی، مقالات مرتبط با مهندسی مواد و سرامیک را در سطح ملی و بینالمللی منتشر میکنند. تاکنون چهارده دوره انتخابات هیئت مدیره این انجمن برگزار شده است و دانشگاه میبد دارای یک کرسی (دکتر مهدی فیضپور) در هیئت مدیره کنونی آن است.
با عضویت دانشگاه میبد در انجمن سرامیک ایران، دانشگاه میبد از مزایای زیر برخوردار شده است:
* معرفی دانشگاه میبد و تواناییها و ظرفیتهای آن در حوزۀ آموزش مهندسی مواد- سرامیک در مقطع کارشناسی و مهندسی مواد-الکتروسرامیک در مقطع کارشناسی ارشد در وبسایت انجمن سرامیک ایران و در تمام کنفرانسهایی که توسط انجمن سرامیک ایران برگزار میشود؛
* عضویت دانشگاه میبد در انجمن سرامیک اروپا و برخورداری از تمام مزایا و تخفیفهایی که اعضای انجمن سرامیک اروپا برای شرکت در کنفرانس دوسالانه انجمن سرامیک اروپا دریافت میکنند؛
* شرکت در مجمع عمومی انجمن سرامیک ایران با داشتن حق رأی و امکان معرفی نامزد برای انتخاب به عنوان عضو هیئت مدیره؛
* حمایت از چاپ کتابهای که توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد در حوزه مهندسی سرامیک تألیف و یا ترجمه شود؛
* و برخورداری از % 30 تخفیف هزینه ثبت نام برای شرکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقهمند دانشگاه میبد در کنفرانسهایی که توسط انجمن سرامیک ایران برگزار میشود.
با توجه به قدمت تاریخی شهر میبد در زمینۀ ساخت سفالینهها و تولید محصولات متنوع سرامیکی و وجود کارگاههای متعدّد صنایع دستی و سفالگری فعال در سطح شهرستان میبد، و در عین حال، تولید بیش از یکسوم کل کاشی ایران در نزدیک به چهل کارخانه فعال تولید کاشی و سرامیک در شهرک صنعتی جهانآباد شهرستان میبد، دانشگاه میبد همواره سعی کرده است تا به عنوان قطب علمیِ حرکت شتابنده صنعت در این حوزه، مسئولیت اجتماعی خود به عنوان یک دانشگاه مأموریتگرا را به نحو شایستهای به انجام برساند.
در همین راستا، گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد هم با تقویت بنیه علمی خود در حوزه مواد سرامیکی و هم با تجهیز و راهاندازی کارگاه و آزمایشگاههای سرامیک، الکتروسرامیک و اخیراً، با افتتاح آزمایشگاه بینالمللی تحقیقاتی مواد و دستگاههای الکترونی به صورت مشترک با دانشگاه هانگژو دیانزی کشور چین، گامهای مؤثری در حرکت شهر میبد به سمت سرامیکهای پیشرفته برداشته است.
این محصولات، دارای ارزش افزوده به مراتب بالاتری نسبت به سرامیکهای صنعتی کنونی هستند و تولید آنها، به نیروی انسانی بسیار کمتر اما با تخصص بالاتر نیاز دارد. در عین حال، فرآیند تولید آنها عاری از هر گونه آلودگی زیست محیطی است؛ که امروزه، رعایت این سه فاکتور برای گسترش صنعت سرامیک در شهرستان میبد و استان یزد بیش از پیش احساس میشود.
عضویت دانشگاه میبد در انجمن سرامیک ایران نیز گامی مهم در شناسایی ظرفیتهای بینظیر دانشگاه میبد و شهر میبد به صنعتگران و دانشجویان علاقهمند این حوزه در سطح ملی و بینالمللی است و دانشگاه میبد میتواند با همکاری انجمن سرامیک ایران، گامی مؤثر در حل مشکلات صنعت کاشی و سرامیک استان یزد بردارد و به توسعۀ سرامیکهای پیشرفته به ویژه در شهرستان میبد کمک نماید.
لازم به ذکر است، دکتر هادی برزگر بفرویی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد و سرامیک دانشگاه میبد، به عنوان نماینده تامالاختیار دانشگاه در انجمن سرامیک ایران توسط ریاست دانشگاه میبد به این انجمن معرفی شده است. ایشان در سال 1394 موفق به دریافت اولین جایزۀ علمی پروفسور مارقوسیان به عنوان «دانشآموخته جوان برگزیده در رشته مهندسی سرامیک ایران» شده است.
واهاک کاسپاری مارقوسیان، استاد نمونه کشوری و بنیانگذار رشته کارشناسی مهندسی مواد سرامیک در ایران، در ابتدای دهه 60 در دانشگاه علم و صنعت ایران میباشند. به افتخار ایشان، انجمن سرامیک ایران از سال 1394، هر دو سال یکبار، موفقترین دانشآموخته دکترای مهندسی مواد سرامیک را انتخاب و این جایزه را به وی اهدا میکند. دانشگاه میبد مفتخر است که با بهرهگیری از تخصص و دانش اعضای هیئت علمی نخبه، مستعد و با انگیزه خود توانسته است، در راستای ارتقای سطح علمی و صنعتیِ مهندسی سرامیک در شهرستان میبد و استان یزد، گامهای مؤثر و پایداری بردارد.
روابط عمومی دانشگاه میبد