آیت الله مدرسی استاد حوزه علمیه در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام جعفر صادق (ع) میبد برگزار شد ، افزود : ویژگی خاص که ما ایرانی ها داریم ، حس زیبا شناسی است که این حس با آمیختن فرهنگ ما با فرهنگ اسلامی نماد دیگری پیدا کرد.
وی بیان کرد : با نگاه تاریخی و عمیق به ملت ایران این حس را که در میان مردم که تا به حال رواج داشته است ، را در می یابیم و می بینیم که این حس زیبایی ها را بهتر تشخیص می دهد.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفت : در طول سه هزار سال گذشته که تاریخ مدون داریم ، مردم ایران پیوسته یکتا گرا بوده اند و دوگانه پرستی و بت پرستی کمتر به صورت عمومی در میان ملت ما داشته است ، چون یکتا پرستی جذابیت و زیبایی بیشتری داشته و با فطرت انسان نیز سازگار است .
وی افزود : در طول تاریخ ما پیوسته به دنبال استقلال طلبی بوده ایم و کشورمان هیچ موقع مستعمره کشوری دیگر نبوده است زیرا استقلال معنا و هویت خاص و زیبایی را دارد و ملت ایران همیشه از این حس ، بیشتر برخوردار است .
آیت الله مدرسی عنوان نمود : اگر نحوه پذیرش اسلام توسط ملت ایران را با سایر ملتها مقایسه نمائیم به تفاوت این پذیرش پی می بریم ، زیرا اسلام یک دین جامع ، جذاب و با فطرت زیبا و همراه با ارزشهای الهی است .
وی افزود : در بین کشورهای اسلامی تنها ملت ایران است که با دریافتن و تشخیص زیبایی مکتب اهل بیت و دین اسلام ، آن را به طور رسمی پذیرفت ، زیرا با شناخت خود به زیبایی و جذابیت دین اسلام پی برده ایم ، چنانچه ملت ما ، انقلاب اسلامی را با ایستادن و حرکت پشت سر امام راحل با زیبایی به نتیجه رساندند و آنها این انقلاب را تنها برای خود نمی خواهند ، بلکه می خواهند با حفظ ، پرورش و رشد و بالندگی آن ، این انقلاب را به سایر کشورها نیز منتقل نمایند .
استاد حوزه علمیه در ادامه اظهار داشت : دوران دفاع مقدس نیز، با احساس وظیفه ای که مردم پیدا کردند ، گرچه بسیار خسارت بار بود ، اما به زیبایی به پایان رسید به طوری که در زمانی اگر کوچه ای در خیابانهای ما به نام شهید نبود ، مردم احساس کمبود می کردند .
آیت الله مدرسی در ادامه اظهار داشت : در زمینه علم ودانش هم ایرانیان ، دست بالایی برای بارور کردن علم و دانش دارند ، چهار میلیون نسخه کتب خطی در دنیا وجود دارد که یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار آن در داخل کشور ایران است که بسیاری از آنها فهرست شده است و این جز علم دوستی ملت ایران را در همه طبقات اجتماعی نمی رساند .
وی خاطر نشان نمود : امروز چنانچه پیشینیان ما به علم وداشن توجه داشته اند ، به علم و دانش و پرداختن بدان اهمیت نمی دهیم و اینکه مقام معظم رهبری تاکید بر سرعت گیری علم و توسعه و تولید علم دارند به معنای عقب بودن ما از علم نسبت به رشدی که پیشینیان ما داشته اند ، می باشد .
استاد حوزه علمیه اظهار داشت : با نگاه کردن به سیره پیامبراسلام در می یابیم که ایشان تمام همت خود را برای ایجاد وحدت و الفت در جامعه انجام می دادند که بعضی از آنها به صورت کوتاه مدت بود و بعضی هم به صورت بلند و از جمله کارهای بلند مدتی که پیامبر انجام داد و ما امروز باید بر آن تاکید داشته باشیم ، ابداع شعار توحید بود .
وی افزود : امروز یکی از ضرورتهایی که ما را وادار به ایجاد وحدت می نماید ، تلفیق علوم انسانی و علوم اسلامی است و ما از این جهت باید مقداری حساس بوده و قبل از تولید علم ، درصدد استخراج علوم از قرآن باشیم .
آیت الله مدرسی خاطر نشان نمود : اگر امروز مقام معظم رهبری تاکید بر روی هویت و باورهای ایمانی و ملی خودمان تاکید دارند ، باید باور کنیم که سرمایه گران سنگی توسط پدران ما در اختیارمان قرار گرفته است که گاهی به واسطه غفلت ، غرب زدگی و نگاه به غرب در حال از دست دادن آن سرمایه ها هستیم .
وی یکی از مسئولیتهای مهم و اساسی مشترک بین حوزه و دانشگاه را حفظ هویت عمومی و ملی کشور خواند و افزود : این هویت می تواند ما را در مقابل دشمن قدرتمند نماید و اگر شکسته شد در حقیقت قدرت ما شکسته شده است .
وی تاکید نمود : ما در هر عصر، نسل و در هر مکانی که هستیم ، اولین و مهمترین وظیفه ما ، توجه به نقاط مشترک ، هدف مشترک ، دشمن مشترک و راه مشترکی است که باید بپیمائیم ، است .