بام میبد : به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد، در این نشست که در محل شورای اسلامی شهرستان صورت گرفت ، دکتر مهدی حفیظی رییس شبکه بهداشت و درمان میبد ، ضمن تشکر از توجه بیش از پیش شهردار و شورای اسلامی شهر میبد به سلامت مردم ، به بیان لزوم همکاری این دو نهاد در جهت دستیابی به اهداف بهداشتی و سلامت مردم پرداخت و تاکید کرد: امروزه مقوله سلامتی، از بیماری های واگیر به بیماری های واگیردار تغییر یافته است و طبق تعاریف جهانی، تندرستی تنها فقدان بیماری یا نواقص دیگر در بدن نیست بلکه تندرستی نداشتن هیچگونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است.
وی افزود: در بهترین حالت، وزارت بهداشت و واحدهای تابعه آن فقط می توانند 25 تا 30 درصد اهداف سلامت جامعه را تامین و برقرار کنند و مابقی آن در گرو همکاری نهادهای دیگر و خود مردم است.
در ادامه مهندس خواجویی کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت، برخی از مهمترین مشکلات بهداشتی شهرستان را برشمرد و گفت: رسیدگی، نظارت و رعایت برخی از مسائل بهداشتی شهرستان برعهده شهرداری و شورای شهر است و عدم همکاری و تعامل بین سازمانی، خسارات و مشکلات بهداشتی زیادی را وارد خواهد کرد.
وی برخی از مشکلات بهداشتی شهرستان نظیر تفکیک آب شرب و صنعتی، لزوم تسریع در انتقال آب به شهرستان، معضل سگهای ولگرد، دفن صحیح و اصولی زباله های شهری، تفکیک زباله های عفونی مراکز درمانی، دفع مناسب فاضلاب کشتارگاه، نظارت و کنترل بازار روز شهرستان، نظارت و کنترل نیسان فروش ها و دست فروش ها، رسیدگی و تجهیز روضه رضوان مرکزی شهر، تاکید بر ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، کارگاههای مزاحم شهری، منابع پلیمری اب اشامیدنی بعنوان تهدید بهداشتی، ساماندهی و رسیدگی نقاط حادثه خیز ترافیکی، فعال سازی کمیته جامعه ایمن، راهکارهای کاهش بیماری های روان، ممنوعیت فروش حیوانات زنده در بازار روز، سد معبر مغازه دارها، نظارت بر کیفیت نان، رسیدگی به مخروبه ها،معضلات نگهداری دام در منزل، بیماری های وارده از طریق مهاجرین، تمرکززدایی بافت شهری و… را از جمله مهمترین دغدغه های مشترک مرکز بهداشت ،شهرداری و شورای شهر برشمرد.
در ادامه مهندس حیدری کارشناس مسئول واحد گسترش شبکه بهداشت میبد ضمن تشریح برخی مشکلات بهداشتی، با تاکید بر رسیدگی به آنها، تداوم همکاری این دو نهاد را خواستار شد.
همچنین در ادامه مهندس صابر آقایی کارشناس مسئول واحد مدیریت خطر در حوادث و بلایای مرکز بهداشت بیان داشت: یکی از مهمترین مشکلات سلامتی شهرستان، حوادث است. درحال حاضر حوادث ترافیکی در صدر قرار دارد بگونه ای که در 6ماهه نخست امسال، بیش از هشتصد مورد تصادف جرحی توسط سامانه اورژانس 115 شهرستان به ثبت رسیده است.
وی با تاکید بر اهمیت برنامه های کمیته جامعه ایمن افزود: کمیته جامعه ایمن بعنوان حلقه وصل و هماهنگ کننده ادارات در شهرستان می تواند یکی از مهمترین راهکارهای کاهش حوادث و افزایش ایمنی شهرستان باشد و امیدواریم فعالیت های خود را بیش از پیش ادامه دهد.
در ادامه نیز هرکدام از اعضای شورا نظرات و دیدگاه های خود را بیان نموده و همکاری خود را جهت رسیدگی به هرکدام از این معضلات اعلام کردند.