بام میبد : به نقل از روابط عمومی دانشگاه میبد ؛ در جلسه هم اندیشی و تبادل نظر جهت بررسی راه های همکاری و تعامل بیشتر اداره میراث فرهنگی و دانشگاه میبد با حضور دکتر علیزاده معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه و مشتاقیان رئیس میراث فرهنگی میبد و سید عبدالعظیم پویا نویسنده، محقق و مدیر بنیاد میبدی که در اداره میراث فرهنگی شهرستان برگزار شد، دکتر علیزاده معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه میبد بیان کرد : دانشگاه کار آفرین چندین مزیت دارد و بهترین مزیت آن هدف دار بودن دانشجویان فارغ التحصیل است که این فعالیت ها و پتانسیل سنجی ها در دانشگاه میبد در حال انجام است.
معاون آموزشی دانشگاه میبد با اشاره به اینکه ، ما باید از دانشگاه های نسل یک و دو عبور کرده و به سوی دانشگاه نسل سه که پژوهش محور است و دانشگاه نسل چهار که دانشگاه کارآفرین است حرکت کنیم ، گفت: اگر ما بتوانیم این امید را به دانشجویان بدهیم و این تفکر را در اساتید نهادینه کنیم که دانشجو باید کارآفرین بار بیاید، آن وقت است که این دانشجو به درد جامعه می خورد و بنده بر این اساس نیاز سنجی کردم و دریافتم که ما در بخش فولاد، سرامیک و تا حد زیادی معماری و در حد بالاتر در بخش گردشگری و ایرانشناسی میتوانیم فعالیت های خوب و مثمر ثمری داشته باشیم.
وی تصریح نمود: یکی از دلایلی که موجب برگزاری این نشست با اداره میراث فرهنگی ، شد، وجود سه دانشگاه دولتی در شهرهای یزد، میبد و اردکان است که در بین این 3 دانشگاه فقط دانشگاه میبد است که پتانسیل آکادمیک در زمینه گردشگری دارد و ما باید حداکثر استفاده را از پتانسل موجود ببریم .
معاون آموزشی دانشگاه میبد ، انعقاد تفاهم نامه همکاری در حوزه استفاده از ظرفیت های متقابل و با هدف ارتقاء سطح مسائل مربوط به ایرانشناسی و گردشگری را زمینه ای برای همکاری و استفاده از پتانسیل موجود عنوان نمود.
دکتر علیزاده با ارائه پیشنهاد دبیرخانه کار آفرینی در حوزه گردشگری گفت: برای شروع، نیازمند تاسیس دبیرخانه دائمی کارآفرینی در حوزه گردشگری در میبد و با مشارکت میراث فرهنگی و دانشگاه میبد که برنامه هایی از قبیل ، برگزاری همایش های علمی ، کارگاه های کارآفرینی و تدوین سرفصل های درسی برای کارآفرینی در حوزه گردشگری از جمله وظایف آن باشد ، می باشیم که بزودی این دبیرخانه تاسیس خواهد شد.
در ادامه این نشست ، مشتاقیان رئیس میراث فرهنگی میبد با اشاره به اینکه میراث فرهنگی شهرستان در سال جاری در برگزاری همایش زیلو با دانشگاه میبد همکاری داشته ابراز امیدواری کرد با برپایی چنین جلساتی این همکاری ها تداوم داشته باشد.
وی گفت: تعامل و همکاری بین دانشگاه و میراث فرهنگی میتواند مطالعه و شناسایی پتانسیل ها و مشکلات موجود در شهرستان را برای میبد به فرصت تبدیل کرده و بهره اصولی و مناسبی را از این فرصت ها بدست آورد.
مشتاقیان گفت: با توجه به اینکه میراث فرهنگی در سه حوزه میراث فرهنگی اعم از ملموس و ناملموس، صنایع دستی و گردشگری فعالیت دارد، مناسب است با تشکیل کارگروه در این سه حوزه برنامه ریزی گردد و میراث فرهنگی شهرستان این آمادگی را دارد تا ساختمان خانه موزه آل مظفر را در اختیار دانشگاه بگذارد تا بعنوان موزه تخصصی دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد.
در پایان دکتر علیزاده ضمن ابراز خرسندی از این پیشنهاد گفت: در صورتی که این ساختمان در اختیار دانشگاه قرار بگیرد، دانشگاه میبد این امکان را پیدا می کند تا رشته ای در راستای اهداف جامعه و نیاز های گردشگری استان ایجاد کند.