بام میبد : حمید رضا جعفری دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میبد با اشاره به این موضوع ، اظهار نمود : روحانیون می توانند در کلاسهای آموزشی که دادگستری و کارشناسان پلیس فتا برگزار می نمایند ، شرکت نموده و با آشنا شدن با مصادیق مجرمانه فضای سایبری ، اندکی از وقت خود را بر بالای منابر به طرح این گونه موضوعات جهت آشنایی مردم در راستای کاهش جرم اختصاص دهند.
وی افزود : شهرداری هم می تواند با تهیه بنر و بروشور و کارهای تبلیغاتی برای افزایش آگاهی مردم نسبت به مسائل جرم شناسی و پیشگیری از جرم گامهایی بردارد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میبد در ارتباط با کلاه برداری های اینترنتی که بعد از بحث جرائم منافی عفت در حوزه جرائم سایبری مطرح است ، اظهار نمود : متاسفانه مردم بسیار ساده فریب می خورند و برای فریب انها احتیاج به پیچیدگی خاصی نیست ، تنها با زنگ زدن از طرف یک شبکه رادیویی به عنوان مثال و مژده دادن فرد به برنده شدن ، از او می خواهند پای دستگاه رود و با دادن رمز حساب او را خالی می کنند.
وی خاطرنشان نمود پیشگیری از این کلاه برداری ها چندان پیچیده نیست ، تنها با یک اطلاع رسانی و آگاه سازی ، از بسیاری از این جرائم می توان پیشگیری نمود.
جعفری در ادامه با اشاره به نکاتی پیرامون پیشگیری از جرائم رایانه ای ، به گرفتن مشخصات و اطلاعات کامل در هنگام افتتاح شماره حساب و تطابق مشخصات با اصل شناسنامه باز کننده حساب توسط بانکها تاکید نمود.
وی کافی نت ها را مکلف به نوشتن هویت و مشخصات کامل کاربر عنوان نمود و بیان داشت با این کار اگر جرمی در کافی نت واقع شد ، با مشخص شدن آی پی ها، می توان انجام دهنده جرم و کسی که از آی پی استفاده کرده ، شناخت.
این مسئول بیان داشت : امضا گرفتن از ضامن با حضور او در بانکها باید صورت گیرد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میبد با تکیه بر آموزش افراد در جامعه و به خصوص دانش آموزان که به عنوان قشر عظیمی از جامعه تحت نظارت آموزش و پرورش هستند و با توجه به اینکه آنها قربانیان بسیاری از جرائم در فضای مجازی و مرتبط با منافی عفت می باشند ، پیشنهاد نمود مربیان پرورشی معرفی شوند تا در جلسات آموزشی آشنایی با مصادیق جرائم مجرمانه سایبری اعم از منافی عفت و مالی و کلاهبرداری شرکت داده شوند و تحت آموزش قرار بگیرند و پس از آموزش ، آموخته های خود را در جهت پیشگیری از جرائم سایبری به دانش آموزان منتقل نمایند.
وی در ارتباط با نگاه دادگستری به فضای مجازی که از سوی خبرنگار صدای میبد عنوان شد ، فضای مجازی را مانند لبه چاقو که می توان هم از آن استفاده مفید نمود و هم استفاده مضر ، عنوان نمود و افزود : ما به هیچ عنوان نمی خواهیم با آن با مقابله کنیم و آنچه مد مظر ماست پیشگیری از آثار سوئی است که این فضا می تواند داشته باشد و در این ارتباط قوانین جرائم رایانه ای وجود دارد که در آنها یک سری اعمال و افعالی را که بر خلاف حقوق عامه است و می تواند منجر به تضییع حق افراد و اشخاص خصوصی شود ، جرم انگاری شده و برای آنها مجازات تعیین شده است.
این مسئول در ادامه خاطر نشان نمود : به هیچ وجه دید ما مقابله با فضای مجازی نیست ، بلکه استفاده صحیح و درست از این فضا است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میبد بیان مطالبات از طرف مردم را را امری آزاد عنوان نمود و افزود : بیان مطالبات تا جایی که برخلاف اخلاق حسنه و منافی با عفت نباشد و همچنین منجر به اختلال در جامعه نشود ، نمی تواند اشکالی داشته باشد ، اما مسئله اینجاست مطالبات و تقاضاهایی در کانالهای تلگرامی و فضاهای مجازی مطرح می شود که نشان از ناآگاه بودن افراد از قوانین موضوعه کشور دارد و طرح این گونه مطالبات هم اشکالی ندارد ، آنچه ما انجام می دهیم بر اساس قوانین موضوعه کشور است که فصل الخطاب تمام اختلافها است.