بام میبد : دکتر کبری خواجه پور مشاور فرماندار میبد در امور بانوان و خانواده در این نشست که در محل مصلی آیت الله اعرافی برگزار شد ، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای بانوان در شهرستان میبد ، بیان کرد : متاسفانه بیان فعالیتها در حوزه های مختلف مرتبط با بانوان با زدن گریزی به آنها ، همیشه شعارگونه بوده است و می بینیم که با شعار گونه عمل کردن ، وظایف تحت الشعاع قرارگرفته و به دنبال آن دیده نمی شوند.
وی افزود: چه خوب است که اگر در حوزه ای می بینیم ، شعارگونه عمل می شود ، از حالت شعار خارج شویم و با شفاف سازی ، دست بر پتانسیل های بانوان بگذاریم تا بتوانند دیده شوند.
مشاور فرماندار میبد در امور بانوان و خانواده در ادامه گفت : ما سعی کردیم تا از تمام ادارات نمایندگانی در حوزه بانوان داشته باشیم که آنها به دنبال این امر شاخصی می شوند حهت تاثیر گذاری برنامه های اداراتشان و همچنین پلی خواهند بود بین برنامه های ادارات و جامعه ای که در آن درگیر هستیم.
وی با اشاره به تشکیل کمیته مشورتی بانوان در میبد گفت : اولین شهرستانی که اقدام به تشکیل کمیته مشورتی بانوان نمود ، شهرستان میبد است که با تشکیل آن سعی شد از تمام محلات حدود 30 نماینده در کمیته در حوزه های مختلف برای با خبر شدن از مشکلات بانوان در محله های مختلف داشته باشیم .
خواجه پور با ارائه گزارشی از کار کمیته مشورتی بانوان بیان کرد : تا به حال جلسه های مشورتی بین نمایندگان بانوان از محلات و نمایندگان بانوان از ادارات داشته ایم که با هم اندیشی به نتایج خوبی هم دست یافته ایم.
وی اظهار نمود : این کمیته فعالیتهای بانوان و دختران فعال در شهرستان میبد را در سنین و حوزه های مختلف در جامعه از طریق یک همایش شناسایی کرد و از آن به بعد سعی شد از توانمندیهای بانوان در بخشهای مختلف در قالب انجیوهایی که تشکیل شده ، استفاده شود.
مشاور فرماندار میبد در امور بانوان و خانواده تشکیل شرکت تعاونی بانوان کارآفرین را نیز از اقداماتی شمرد که شهرستان میبد به عنوان اولین شهرستان در سطح استان یزد نسبت به تاسیس آن اقدام نموده است.
وی در ادامه ضمن تشریح چگونگی راه اندازی این شرکت ، اظهار نمود : این شرکت با یک سرمایه اولیه با عضویت 60 نفر از بانوان کارآفرین که قطعا پتانسیل های خوبی در شهرستان هستند، شروع به کار نمود و باید گفت ما در این حوزه تلفیقی از سنت ، هویت و هنر میبدی را در بخش کارآفرینی داشته ایم و کارآفرینان ما تابحال توانسته اند خوش بدرخشند و میبد را در سطح کشور بشناسانند.
خواجه پور از عمده مشکلات بانوان در حوزه کارآفرینی را نداشتن مکان مناسبی برای ارائه آثار هنری و محصولاتشان ذکر نمود و افزود : اما خانمها علی رغم این مشکل حضور خوبی در جامعه داشتند و به تعبیر خودشان سعی نمودند ، محصولاتشان را حتی به گونه ای که می توان نام دست فروشی روی آن گذاشت در مکان ها و نمایشگاه ها ارائه نموده و به فروش برسانند ، اما چه خوب است که ما یک محل و جایی داشته باشیم که خانمهای کارآفرین ما با توجه به توان بالایی که در ارائه فن و حرفه خود دارند ، حضور دائمی داشته باشند.
وی عنوان نمود : شرکت تعاونی بانوان با فروش سهام خود به میزان هر سهم یکصد و پنجاه هزار تومان به 60 بانوی کارآفرین ، در حال حاضر تنها حدود 9 میلیون سرمایه در اختیار دارد که با این مبلغ کار چندانی نمی توان کرد.
مشاور فرماندار میبد در امور بانوان و خانواده تصریح نمود : اگر به بافت های شهری متفاوت نظر بیندازیم ، شعارهای خوبی داده شده و می بینیم که تغییر نگاه خوبی نیز به حوزه بانوان با حضور خانم فلاح تنها بانوی عضو شورای شهر میبد صورت گرفته است ، اما با توجه به اینکه قرار است با عنوان شهر بانو در این حوزه اقداماتی صورت گیرد ، اگر ما بتوانیم نمونه کوچکی در بافت تاریخی و گردشگری شهر برای بروز شاکله های فن آوری بانوان و ارائه توانمندیهای آنها داشته باشم ، بعد از آن می توانیم بر شهر بانو که وسعت بیشتری دارد و بر روی زیر ساخنهای آن کار شده ، نظارت داشته باشیم و چه خوب است توجه و عنایت بیشتری از سوی مسئولین شهر در این حوزه صورت گیرد و انتظار هم هست که حال که خانمها نماینده ای در شورا دارند ، با دیده شدن این بخش شورا ، بودجه آن به سمت خانه و خانواده سوق داده شود.
وی خاطر نشان نمود : یک مادر شاد ، توانمند و امیدوار در حوزه کارآفرینی و حوزه های دیگر که با روحیه ای متفاوت در جامعه حضور پیدا می کند ، مورد تایید همه است که خانواده شادی را به دنبال خود دارد و اگر این بانو بتواند به ارائه توانمندی خود بپردازد ، در محیط خانواده هم می تواند وجودش مثمر ثمر بوده و رشد فرزندانش را به دنبال داشته باشد.
خواجه پور همجنین به لزوم فراهم شدن فضاهای شاد برای بانوان در قالب فرهنگسرا اشاره نمود و در ادامه ضمن تشکر از فرزندان مرحوم آتشی که فضای خوبی را به همراهی شورای شهر جهت ایجاد فرهنگسرای بانوان اختصاص داده اند ، تصریح نمود : ما به واقع در سطح شهر نیاز به فضاهایی داریم که بانوان بتوانند ساعاتی از روز خود را فارغ از دغدغه های جو و درون شهر کنار هم بگذارنند .
وی همچنین نیاز بانوان به فضاهای ورزشی ، ارائه تسهیلات با شرایط ساده تر با توجه به اینکه واقعا شاید در توان یک بانوی نیازمند نباشد که برای یک وام که تنها در حدود سه چهار میلیون است به دنبال دو ضامن معبر بگردد و نیز حضور پر رنگ تری از نماینده های بانوان در شورای حل اختلاف با توجه به مشکلاتی که خانمها در زمینه مسائل خانوادگی دارند ، یادآور شد و افزود : در زمینه بیمه نیز بانوان کارافرین با مشکلاتی مواجه هستند ، همچنین اجاره دادن اماکن مسکونی در سطح شهر به افراد غیر بومی ، حس ناامن بودن شهر را به خانواده ها دست می دهد و می تواند خطراتی را نیز برایشان ایجاد کند ، اما می توان با ساماندهی افراد غیر بومی که عده ای از آنها شناسنامه دار و قابل احترام هم هستند ، از توانمندیهایشان نیز استفاده نمود.
مشاور فرماندار میبد در امور بانوان و خانواده با اظهار امیدواری به اینکه حضور بانوان در جامعه همیشه فرصت باشد نه تهدید ، رعایت این امر را تا به حال مثبت ارزیابی نمود و بیان کرد: خانمها مطمئنا با ورود به صحنه های مختلف نقش خطیر خود در خانه و خانواده را فراموش نمی کنند ، همچنان که آقایان نیز نمی توانند نقش و حضور خود را در میان خانواده فراموش کنند .
وی در پایان افزود : خانمها تمام تلاششان را می نمایید که وظیفه همسری و مادر بودن خود را نیز به نحو احسن انجام دهند و انشالله که دیده شوند و به خواسته هایشان نیز توجه شود.
گفتنی است در نشست فعالان فرهنگی و اجتماعی میبد ، نمایندگان گروه ها و اقشار مختلف فرهنگی اجتماعی شهرستان با حضور آیت الله اعرافی امام جمعه میبد و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و نیز مسئولین شهرستان ، به هم اندیشی و بیان نقطه نظرات و مشکلات خود می پردازند.
این نشست به صورت سالانه در شهرستان میبد برگزار می شود .