بام میبد : در شهرستان میبد نیز مانند دیگر شهرهای ایران ، مردم به احیا نمودن شبهای قدر و راز و نیاز و نجوای شبانه به درگاه خداوند ، می پردازند ، اما آنچه در میان این همه شکوه و عظمتی که این شبها دارد و بر در هر امامزاده ، حسینیه ، تکیه و مسجدی که بروی ، نظاره گر حضور مردمی هستی که باز شدن گره کار خود ، درمان دردها ، سلامتی و خواستن سعادت دنیا و آخرت خود را در پیوند زدن دل به بارگاه الهی و خلوت عاشقانه با خدای خود در این شب ها ، یافته اند و می تواند قابل توجه باشد ، عزاداری بانوان با برگزاری محافل محافل شبانه در منازل و خواندن دعا و برسر گذاشتن قرآن در این شبها نیز می باشد.
در لیالی فدر در گوشه گوشه شهر میبد خانه هایی وجود دارد که پذیرای بانوان برای عزاداری و گذاشتن قرآن بر سر می باشند و به نوعی رسم هر ساله آن خانه است که در شبهای قدر چنین محفلی را برپا نماید.
اهالی آن خانه و به خصوص مادر خانواده از صبح همان روز در تکاپو و تدارک و تهیه آنچه مورد نیاز برای برگزاری چنین مراسمی هست ، می باشند و باید گفت در اغلب در این شبها با آش و شعله زرد و همچنین چایی و کیک یزدی از بانوان حاضر در آن مجلس پذیرایی می شود ، خانمها نیز هر کدام با خود یک خوراکی به عنوان نذری می آورند و در مجلس توزیع می نمایند.
گفتنی هر شب از شبهای قدر را تا نیمه شب بانوان در کنار هم به خواندن و به جا آوردن مستحبات آن شب می پردازند ، اما در کل بیشتر قرائت سوره های قرآنی عنکبوت ، دخان و روم و نیز دعاهای جوشن کبیر ، جوشن صغیر ، مجیر ، افتتاح ، مشلول ، یستشیر و… توسط افرادی از جمع انجام می گیرد .
در پایان نیز مراسم قرآن بر سر گذاشتن اجرا می گردد ، اما باید گفت ، اغلب خانمها سعی دارند با پایان گرفتن برنامه شان ، در یکی از مراسم هایی که در امامزاده ، مساجد و حسینیه های محل نیز در آن شبها در حال برگزاری شرکت نموده و به نجوا و خلوت عاشقانه خود با معشوق و خالق خود با شب زنده داری ادامه دهند.
لازم به ذکر است در اغلب منازلی که در آنها مراسم شب های قدر برگزار می شود ، قرائت جزء خوانی قرآن نیز در ایام ماه مبارک رمضان با حضور بانوان محله صورت می گیرد.