بام میبد : ششمین فرماندار میبد از سال 1392 سکان داری فرمانداری این شهر را به عهده گرفته است ، او متولد سال 1348 و اهل محله یخدان میبد می باشد.
وی لیسانس علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران و نیز مدرک فوق لیسانس حقوق را در سوابق تحصیلی خود دارد.
خانواده پدری فرماندار میبد ، خانواده ای پر جمعیت هستند ، او شش خواهر و 2 برادر دارد که خواهران وی به جز یکی از آنها که کسوت معلمی را دارد ، بقیه خانه دار هستند .
یکی از برادرانش نیز در بیمه مرکزی ایران در تهران عهده دار مسئولیتی است و برادر دیگرش هم سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی سپاه پاسداران است.
خود نیز سه فرزند دارد ، یک دختر و دو پسر ، پسر کوچک که بسیار برای پدر دوست داشتنی هست ، یازده سال سن دارد و پسر دیگرش نیز در دبیرستان تیزهوشان تحصیل می کند ، اما متاسفانه فرماندار میبد به دلیل دغدغه های که دارد ، می گوید سن و سال فرزندم را به خاطر ندارم.
او از مسئولین خوش قولی است که برخلاف برخی از مسئولین شهرستان که در پذیرش دعوت برنامه رادیو پارک میبد بدقولی نمودند ، در برنامه رادیو پارک میبد ، برنامه ای که به صورت زنده در ماه مبارک رمضان در پارک بهاران میبد اجرا می شود ، حضور یافت و به سوالات مطرح شده از سوی مردم و مرتضی جلیلیان مجری ، تهیه کننده و کارگردان این برنامه پاسخ گفت .
حسین فلاح فرماندار میبد در ابتدای این گفتگوی خودمانی توضیحاتی در معرفی خود ارائه نمود که شرح آن داده شد .
وی در پاسخ به این سوال که ساعات خواب و بیداری اش چه ساعاتی است ، بیان کرد: بر حسب عادت 4 الی 4 و نیم صبح از خواب بیدار می شود و راس ساعت 6 به محل کارش می رود و همشهریان که می دانند او در این ساعت بدون اینکه رئیس دفترش حضور داشته باشد ، در محل فرمانداری است از ساعت شش و ربع شروع به آمدن می کنند و در وقتی که خلوت هست ، بدون ضابطه ای با او دیدار می کنند و از مشکلاتشان می گویند و او تا آنجا که بتواند پاسخگوی مشکلاتشان خواهد بود.
ساعت خواب او نیز 11 و نیم شب است و این عادت از زمان کودکی او که به یاد دارد ، پدرش هر روز ساعت 4 صبح از خواب بیدار می شد و به کار روزانه اش که کشاورزی و زیلو بافی بود ، می پرداخت و او نیز در کنار پدر کار پنجه زدن بر تارهای زیلو را انجام می داد ، در او ماندگار شده است.
فرماندار میبد در جواب به این سوال که اگر فرزندانش بخواهند روزی شغل او را برگزینند ، این کار را به آنها توصیه می کند یا نه ، گفت : خدمت رسانی به مردم ارزشمند است و اگر فرد بتواند مسئولیتی را که خداوند پیش روی او قرار می دهد ، به طور مطلوب استفاده کند و بتواند خواسته های مردم را که به او نیاز دارند ، فراهم کند ، یک توفیقی است و خداوند نیز به گونه ای دیگر قدردان خدمات او خواهد بود و آن ها را ارزش گذاری خواهد نمود.
وی افزود : اما من نه به آن پسرم که مدرسه تیزهوشان درس می خواند ، هیچ موقع توصیه می کنم ، مسئولیتی را قبول کند و اگر هم بخواهد مسئولیتی را قبول کند معمولا سعی می کنم مانع او شود ، نه پسر دیگرم کما اینکه او دچار عارضه ای نیز می باشد و اصلا تمایلی به این امور ندارد و بیشتر وقت خود را به کارهای روزمره می گذراند.
فلاح در پاسخ به این سوال که آیا فرمانداری هیچ کدام از شهرها به او پیشنهاد شده است ، گفت : چندی پیش زمزمه ای همراه با حواشی بود ، اما خودم شخصا ترجیح می دهم ، اگر قرار است مسئولیتی داشته باشم ، در شهر و دیار خود ، این مسئولیت را عهده دار شوم.
وی که تا به حال از زمانی که به کار اداری روی آورده است ، مسئولیت هایی چون معاون فرماندار ، بخشدار مرکزی میبد ، کارشناس مسئول دهیاریهای استان ، مدیر کل آموزش دانشگاه آزاد میبد ، معاون اداری مالی دانشگاه آزاد میبد و… به او واگذار شده است و نیز مسئول دو موسسه خیریه هم می باشد ، چنان خسته است که اگر روزی فرماندار نباشد به سراغ کارهای مورد علاقه جوانی اش مانند کشاورزی که مورد علاقه فرزند کوچکش نیز می باشد ،می رود.
فرماندار میبد که در حال حاضر نیز در دو موسسه خیریه سایه بان دریا و باب الحوائج صاحب صاحب مسئولیت می باشد ، با خدای خود عهد نموده تا زمانی که زنده هست و توانایی داشته باشد به خصوص در موسسه باب الحوئج که کار آن بحث های مشاوره ای در ارتباط با ناهنجاریهای اجتماعی و نیز کمک به نیازمندان هست ، در مسیر خدمت رسانی به مردم ، در آنجا باشد.
وی در مورد تلخ ترین رویداد دوران تصدی خود در فرمانداری تا به حال اظهار نمود : در جریان کار اتفاقات خوب هست ، اتفاقات بد هم روی می دهد ، من وقتی خبرهای خوبی در مورد رتبه های بسیار خوبی که دانش آموزان ما در زمینه های کنکور ، المپیاد ، مسابقات قرآنی و نهج البلاغه و…کسب می کنند ، را می شنوم ، آن لحظه جزء شیرین ترین ساعتهای روز من هست ، اما وقتی یک ارباب رجوع به من مراجعه کند و علی رغم اینکه می خواهم به او کمک کنم ، نتوانم کارش را به دلیل یکسری محدودیتها و معذورتیها انجام دهم ، آن روز برایم ، روز خوبی نخواهد بود.
فرماندار شهر میبد از دو رویی و نفاق بیزار است ، اگر کسی هم جلوی رویش و هم پشت سرش از او انتقاد نماید ، خیلی از آن فرد خوشش می آید ، اما اگر کسی جلوی رو ، او را تمجید کند و پشت سر از او انتقاد نماید ، واقعا دلخور می شود.
وی همین طور خدمت به خلق خدا را در کسوت یک مسئول توفیق الهی می داند که نصیب یک فرد می شود.
این مسئول در مورد تک قطبی بودن شهرستان میبد گفت : متاسفانه ما تمام تخم مرغ هایمان را در یک سبد گذاشته ایم ، ما در زمینه صنعت نزدیک به 40 درصد کاشی کشور را تولید می کنیم و این به سابقه ای برمی گردد که در رمینه سفال و سرامیک دست و پنجه نرم می کردیم .
وی در ادامه گفت : با کار قشنگی که دکتر جندقی در دهه 60 با احداث اولین شرکت کاشی میبد نمود و از آن طرف وجوه خوبی هم از کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط افرادی که آنجا کار می کردند ، وارد شهر می شد و مردم بازتاب هزینه کردن این وجوه را در کار صنعت کاشی دیدند ، مرحله به مرحله این کارخانه ها بیشتر شد.
فلاح به دو کارخانه فولاد در میبد هم اشاره نمود که فولاد میبد در حال حاضر تعطیل است اما کارخانه دیگر آن ، فعالیت خوبی هست.
وی صنایع غذایی را هم نام برد که میبد در بعضی از زمینه ها من جمله پرورش ماکیان وضعیت خوبی را دارد و به خصوص بلدرچین که باید گفت میبد قطب تولید بلدرچین در خاور میانه است.
فرماندار میبد تصریح نمود : البته باید این واقعیت را پذیرفت که کشورهای در حال توسعه ، حتی چین تکنولوژی صنعتی که آلایندگی نداشته باشد را به ما نمی دهند ، معمولا صنایعی را می دهند که به دلیل شرایطی که در کشورهایشان وجود دارد ، این صنایع خواهانی ندارد و بیشتر سعی می کنند به کشورهای جهان سوم داده شود.
وی عنوان نمود : در زمینه دارو سازی نیز اقدامات خوبی توسط بخش خصوصی انجام شده ، اما یکسری مشکلات هم این شرکتها دارند و جدیدا نیز ما با توجه به مقدار مصرف آبی که در کشور در بخش کشاورزی در حدود 800 لیتر در ثانیه وجود دارد ، به سمت گیاهان داررویی کم آب خواه که باز ده خوب اقتصادی دارند ،رفته ایم.
فرماندار میبد در مورد مجوز دادن برای راه انداختن شرکت کاشی گفت : درمحدوده میبد ، ادرکان ، اشکذر و یزد مجوز داده نمی شود مگر واحدهایی که تحت عنوان طرح توسعه قبلا مجوز داشتند و به دلایلی نتوانستند ظرفیت خود را به بهره برداری برسانند ، در حال حاضر می توانند در قالب طرح توسعه ، تیراژ کاشی خود را افزایش دهند.
این مسئول در مورد مرمت قلعه 7000 ساله میبد بیان کرد : میبد به تمام معنا یک شهر تاریخی و گردشگری است و انشالله در همین سالهای نزدیک به سمت ثبت جهانی کردن میبد برویم و نیز برویم به سمتی که زیلوی میبد را که ثبت ملی شده ، و با مقدماتی که فراهم شده ، ثبت جهانی هم بکنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین ارگ های کشور و از قدیمی ترین اثر تاریخی خشت و گلی که داریم ، نارین قلعه میبد با ظرفیتهای بی بدیل آن هست که کارهای پژوهشی در مورد آن در ححدود سال 1379 انجام شده ، الان نیز کارهای پژوهشی درارتباط با این قلعه در حال انجام است و باید گفت ، مرمت این قلعه نفیس با این قدمت تاریخی و منحصر به فرد بودن ظرافتهایی دارد که در بسیاری از جاهای آن لازم است با قلم مو انجام شود و نیاز است کاوش هایی جهت این امر صورت گیرد.
فلاح در ادامه اظهار نمود : انشاالله در آینده با همکاری شهرداری و اداره میراث و با توجه به جلسه ای که در تهران در سازمان برنامه و بودجه داشته ایم ، در سال جاری آزاد سازی زمین های اطراف قلعه انجام شود و با رسیدگی در توجه بیشتر نسبت به حفظ ، نگهداری و پاکیزگی آن ، و همچنین معرفی بیشتر این قلعه ارزشمند تلاش کنیم .
وی در مورد بودجه 13 میلیاردی که سال 94 برای مرمت و بازسازی آثار تاریخی میبد به این شهرستان تخصیص داده شد ، و در این میان با توجهی که به بعضی از مکان های تاریخی صورت گرفت ، متاسفانه نارین قلعه میبد مرمت نشد ، بیان کرد : تنها یک سوم بافت میبد در فهرست آثار تاریخی قرار دارد و به نوعی بافت میبد یا تاریخی است یا فرسوده ، از مجموع 3000 هکتار محدوده شهری میبد ، 1000 هکتار بافت آن ، بافت تاریخی، میراثی ، فرسوده و یا باغات هم پیوند می باشد و مرمت بافتهای قدیمی هزینه های سنگینی را در بر دارد .
فرماندار میبد تصریح نمود: ما در این ارتباط سالانه به طور متوسط 50 خانه میراثی را مرمت کرده ایم ، تک بناهای بسیار خوبی نیز مرمت شده ، همچنین آسیاب های زیادی را از دل خاک بیرون آورده ایم ، تعداد آسیاب های آبی که اکنون در میبد داریم 22 آسیاب هست و این رقم تعجب برانگیزی برا ییک شهر می تواند باشد.
وی خاطر نشان نمود : در مجموع باید گفت ، اثرات تاریخی زیادی در میبد هست و هزینه های صرف شده در خصوص آن ها که هزینه های سنگینی هم هست ، خیلی به چشم نمی آید.
این مسئول در مورد ترافیک خیابان امام و احداث پل هوایی در این محدوده با توجه به بار ترافیکی که دارد ، گفت : پل هوایی را نه داشته هایمان اجازه می دهد و نه فضایی برای این کار هست ، اما با یکسری کارهایی که کنترل ترافیک را درپی دارد از جمله رفوژ خیابان امام که توسط شهرداری انجام شده و در صدد هستند این رفوژ را به سمت نارین قلعه و از آن طرف به سمت میدان شمس آباد ادامه دهند ، می توان از بسیاری از حوادث ترافیکی که اتفاق می افتد ، جلوگیری کرد ، همانطور که بنا به گزارشی که از راهنمایی و رانندگی داشته ایم و آمار فوتی ترافیک به صفر رسیده است ، می توان تاثیر این اقدام را ملاحظه فرمود.
وی در ادامه از شهروندان خواست با رعایت نکات ایمنی تردد و استفاده از کلاه ایمنی توسط موتور سواران که در فصل گرما کمتر استفاده می شود ، رعایت فرهنگ ترافیک که مرتبط با سلامت روحی و جسمی افراد در جامعه است ، در سطح شهر انجام گیرد تا به کنترل ترافیک هم کمک کند ، اما در مجموع می توان گفت ، سنگین بودن ترافیک خیابان امام می تواند از آمار جوادث آن بکاهد و این موضوع شاید توجیهی در بر نداشته باشد ، اما باید پذیرفت با وجود این شرایط و کنترل ترافیکی که صورت گرفته ، خوشبختانه هیچ گونه آمار فوتی را نداشته ایم.
فرماندار میبد در پاسخ به این سوال که چرا شهر میبد با اینکه قطب کاشی کشور و قطب بلدرچین خاورمیانه هست ، خیابان هاش به این صورت است و چرا قهرمانانش عمدتا به مشکل برمی خورند و به عبارتی اسپانسر ندارند ، عنوان نمود : در مورد مبلمان شهری و ورودی شهر گفته ها قابل قبول است ، شهرداری و شورای شهر هم اقداماتی را انجام داده اند و شروع نیز نموده اند نظیر کاری که در میدان آیت الله خامنه ای شده و همچنین میدانی که قرار است جلوی رکن آباد و دانشگاه آزاد احداث شود ، روشنایی میدان آیت الله خامنه ای تا پل خورشید که مسیری بین 25 کیلومتر است ، روشنایی آن انجام گرفته که البته به طور کامل انجام نشده و 2 کیلومتر آن مانده است که انشاالله تا عید سعید فطر انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه، ما در میبد هفده پارچه آبادی و محله داریم و در مقایسه با شهرهای دیگر و جمعیتی که دارند ، کارهای انجام شده ، خیلی به چشم نمی آید ، در مورد حمایت از ورزشکاران و مدال آوران ملی تا به حال سعی شده ، آنچه در توان شهرستان و اداره ورزش و جوانان بوده ، دریغ نشود و نیز کوشش بر این شده که به آنها به قول معروف کم محلی نشود.
حسین فلاح فرماندار شهرستان میبد در پایان سخنانش از عوامل برنامه رادیو پارک میبد که کار قشنگی را در خصوص ایجاد فرصتی برای گویندگی و مجری گری برای علاقمندان با تدارک این برنامه ، شروع کرده اند ، تشکر نمود و افزود : با کاری که به همت سرکار خانم دستجردی مجری توانای صدا و سیمای استان یزد که ایشان خود نیز میبدی و باعث افتخار هستند ، در زمینه آموزش به افراد اهل هنر و فرهنگ در این شهرستان صورت گرفت ، بابی بسیار خوب در تربیت مجریان بسیار خوب باز شده است و انشاالله میبد در این زمینه به صورتی ویژه بتواند با داشتن مجریانی توانمند در سطح استان فعالیت داشته باشد.
گفتنی است برنامه رادیو پارک میبد اولین برنامه رادیو پارک در استان یزد است که در شبهای ماه مبارک رمضان و به همت گروه آفرین یزد و با همکاری شهرداری میبد و مجتمع فرهنگی هنری آرین، برای دومین سال در شهرستان اجرا میشود.
در این برنامه با چند نفر از مدال آوران قهرمان و مسئولین شهرستان گفتگو هایی صورت گرفته است که مشروح آن ها در بام میبد به مرور ارائه خواهد شد.