بام میبد : در این نشست که به ریاست علیرضا ابوالحسنی معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرماندار میبد برگزار شد ، بر اساس آماری که مسئول اداره ثبت احوال ارائه نمود ، 5 درصد کاهش ازدواج سال 96 نسبت به سال 95 و 17 درصد کاهش ازدواج درچهار ماهه نخست سال جاری نسبت به سال قبل در شهرستان میبد عنوان شد.
بالا رفتن سن ازدواج دختران از سن 30 سال و پسران از سن 35 سال نیز به عنوان بحرانی در جامعه مطرح شد که لازم است با ورود پیدا کردن خیرین و مسئولین به آن پرداخته شود.
همچنین علایی مسئول اداره تعاون ، کار و رفاه شهرستان میبد ، عدم نیاز سنجی برای سوق دادن جوانان به تحصیل در درجات علمی دانشگاهی و نیز در هنگام انتخاب رشته در دبیرستان از جمله عواملی برشمرد که باعث می شود فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مراکز علمی با مشکل بیکاری در جامعه مواجه شوند .
وی افزود : نبود بازار کار متناسب با رشته تحصیلی ، مهاجرت های معکوس در جامعه را سبب می شود که به دنبال آن افراد با پیشه نمودن شغل کارگری ساده را به سمت شهرستان می کشاند و نخبگان جامعه را نیز به مهاجرت از شهر وادار می کند.
سوق دادن دانش آموزان به رشته های کار و دانش ، در نظر گرفتن پنانسیل جوانان ، لزوم استعدادیابی در جهت سوق دادن افراد به سمت مشاغل مورد نیاز جامعه و تحت آموزش فرار دادن آنها برای آموختن مهارتهای مرتبط با کارشان ، همچنین سنجش توانایی های افراد در مراکز کاریابی و اشتغال ، برگزاری دوره های مهارت آموزی و مرتبط نمودن خیرین به سمت حوزه های اشتغال آفرینی از دیگر مباحث این نشست بود.
عمده مشکلات و موانع ازدواج یعنی بیکاری جوانان و نداشتن مسکن ، لزوم پرداختن به برگزاری دوره های آموزشی در ارتباط با سبک زندگی اسلامی ، برگزاری هدفمند کارگاه های مرتبط با دانشنامه ازدواج و برگزاری کلاسهای پیش از ازدواج و در حین ازدواج و نیز پرهیز از موازی کاری در برگزاری این کلاسها ، ازدواج آگاهانه ، پیشنهاد برای حضور مشاوران امر به معروف در مشاوره های حین ازدواج در جهت توجیه زوجین نسبت به پرهیز از اقدام به ایجاد مزاحمت هایی که برای مردم به دنبال برگزاری جشن عروسی و به راه انداختن کاروان عروسی در خیابانها به وجود می آید و تشکیل سمن ها در راستای کمک به ازدواج آسان ، تامین جهیزیه و مسکن سازی از موضوعات دیگر مطرح شده در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان بود.
گفتنی است در چهارمین نشست ستاد ساماندهی امور جوانان ، ادارات و نهاد های مختلف گزارشی از عملکرد خود در پرداختن به موضوع ازدواج ارائه نمودند.
همچنین در این نشست مقرر شد ، نسبت به توسعه برگزاری کلاسهای دانشنامه ازدواج در سطح ادارات و نهادها برای کارمندانشان با همکاری خود آنها ، شناسایی و کنکاش عوامل و موانع ازدواج و به دنبال آن برگزاری کارگاه های تخصصی برای رفع موانع و آسیبهای ازدواج و استخراج آمار صیحیح در حوزه های ازدواج و طلاق و ارائه دادن آن آمارها جهت ادارات ، نهادها و ارگانهایی که در جامعه تریبونی در راستای آگاه سازی مردم در اختیار دارند، اقدام شود.