بام میبد : روز گذشته اعضای شرکت تعاونی بانوان میبد با عنوان ” نسیم بهار خاتون” در یک اردوی تفریحی آموزشی به روستای مرور شرکت نموده و در یک جمع صمیمی ، در کنار هم در مورد مسائل مرتبط به شرکت تعاونی بانوان هم اندیشی نمودند ، همچنین با چگونگی اشتغال زایی و تشکیل صندوق های خرد از طریق توضیحاتی که کارشناس جهاد کشاورزی میبد ارائه نمود ، آشنایی پیدا کردند.
در این برنامه در ابتدا طیبه السادات حظیره ای مدیر عامل شرکت تعاونی نسیم بهار خاتون میبد ، طی دادن توضیحاتی در مورد روند کار شرکت تعاونی و لزوم همکاری و همراهی اعضا در موفقیت و تداوم کار این شرکت، گفت : تا به حال شرکت از بدو تاسیس با مشکلاتی در زمینه گرفتن کد اقتصادی روبرو بوده است و به همین دلیل نتوانسته آنطور که باید جوابگوی اعضای شرکت در انجام فعالیتها و سوددهی باشد.
وی در ادامه اظهار داشت : بانوان برای دستیابی به موفقیت در کاری که به صورت تعاونی انجام می گیرد ، باید از جدا از انتظاراتی که دارند ، خود نیز با مشارکت و با داشتن صبر و شکیبایی ، رقم زننده پیشرفت و پیشبرد امور باشند.
سمیه اسماعیلی کارشناس جهاد کشاورزی نیز با اشاره به تشکیل صندوق خرد بانوان که می تواند ، ایجاد تسهیلاتی را برای آنها به دنبال داشته باشد ، بیان کرد : اعضای شرکت تعاونی می توانند ، این صندوق را که تعداد اعضای آن باید بین 25 الی 60 نفر باشد و نیز اعضا بین 15 تا 60 سال سن داشته باشند ، ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد تشکیل صندوق خرد بانوان با هدف ایجاد اشغال در مشاغل خانگی نظیر شیرینی پزی ، عرق گیری ، پرورش گیاهان دارویی و … صورت می گیرد ، گفت : با تشکیل این صندوق ، تسهیلاتی به اعضای صندوق به صورت وام داده می شود و در این راستا جهاد کشارزی ، ناظر بر پرداخت وام ها و بازپرداخت آن می باشد.
کارشناس جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به اینکه بانوان می توانند برای گرفتن نشاء گیاهان دارویی از اول ماه اسفند تا پایان این ماه به جهاد کشاورزی مراجعه نمایند ، اظهار نمود : بانوان می توانند در زمینه کشت گیاهان دارویی در منزل در آمد زایی داشته باشند و همچنین با پرداختن به این کار ، به آرامش روحی نیز دست یابند.
گفتنی است ، در این نشست صمیمی که در محل برگزاری اردو انجام گرفت ، بانوان به بیان نقطه نظرات و دیدگاه ای خود پیرامون موضوعات مرتبط به شرکت تعاونی ، همچنین لزوم حضور داشتن و فعالیت بانوان در اجتماع به گونه ای صحیح پرداختند و خاطرنشان کردند که بانوان باید در برنامه های فرهنگی ، ورزشی که در سطح شهرستان برای آنها تدارک داده می شود ، شرکت کنند و با حضور و بیان دیدگاه های خود راجع به برنامه های برگزار شده ، تداوم بخش برگزاری این برنامه ها ، که باید با حضور گسترده تر بانوان شهرستان انجام گیرد ، در راستای رسیدن به نشاط اجتماعی و سلامت حانه ، خانواده و جامعه باشند.
برگزاری جلسه مشاوره در مورد مسائل و مشکلات جوانان ، ازدواج ، شیوه برخورد با فرزندان و … ، آشنایی با مشکلات اهالی روستای مرور و شنیدن نوای خوشنواز نی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
لازم به ذکر است ، بوم گردی عمه رباب در مرور حاصل یک عمر زندگی بانویی است در این روستا که عمر خود را به پای مادر بیمار ، کاربافی ، کشاورزی و چوپانی گذرانده است و به خاطر بودن در کنار مادر ، از ازدواج کردن چشم پوشی نمود.
این بومگردی که با همت برادرزاده های عمه رباب ایجاد شده است ، پذیرای مهمانانی است که گذرشان به روستای مرور می افتد .
اشعار محلی که عمه رباب در کنج تنهاییش برایمان خواند و نوای نی ، تحفه ای است از این گشت و گزار در روستای مرور که تقدیم شما می شود.