معاون توسعه و پیشبینی سازمان هواشناسی:
معاون توسعه و پیشبینی سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به بهبود وضعیت آبهای تجدیدپذیر کشور، تصور از بین رفتن بحران آب کشور در نتیجه بارشهای اخیر را تصور اشتباهی دانست و افزود: حجم استفاده از آبهای تجدیدناپذیر به حدی بوده که با این بارشها جبران نمیشود.
علی عابدینی در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه تصور از بین رفتن بحران آب کشور با بارشهای دو ماه اخیر تصور اشتباهی است، گفت: با این بارشها آبهای تجدیدپذیر تا حدی جبران میشود و سدهای خالی شده در برخی از استانها چون ایلام اشباع شدند که در عین آسیبزا بودن برای این استان و ایجاد سیل، ذخایر آب آنها را هم بالا برد.
وی با بیان اینکه منابع آبهای تجدیدپذیر در سالهای پربارش جبران میشوند، افزود: آبهای تجدیدناپذیر با این وضعیت بارشها تغییری نمیکند و حجم استفاده از این آبها به حدی بوده که با این بارشها نیز امکان جبران ندارند.
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب کشور سال به سال افزایش مییابد، اظهار کرد: صنعتی شدن، افزایش رفاه عمومی و افزایش جمعیت نیاز آبی و سرانه مصرف آب کشور را بالا میبرد. بنابراین مصرف آب بایستی مورد مدیریت و برنامهریزی دقیق قرار گیرد و اگر تا به حال هم بی مهابا مصرف میشد از این به بعد نمیتوانیم با همان الگوهای سابق مصرف در این مقوله برخورد کنیم.
وی با اشاره به ضرورت افزایش بهرهوری منابع آب از جمله بهرهوری کشاورزی و صنعت و شرب گفت: اطلاعات هواشناسی هم میتواند در زمینه افزایش بهرهوری منابع آبی مثمر ثمر باشد، اگر فعالیتهای مختلف کشور با پیشبینیهای هواشناسی منطبق باشد میتوانیم در زمینه کاهش مصرف آب برنامهریزی کنیم؛ برای مثال اگر بدانیم امروز قرار است بارش صورت گیرد قطعا از شستشوی خودروی خود اجتناب میکنیم. اگر یک میلیون خودرو در شهر باشد و 10 درصد آنها در هر روز شسته شود، 100 هزار خودرو در روز شسته میشوند که این رقم درشتی است و میزان مصرف آب برای شستشوی این تعداد خودرو قابل توجه است که در صورت اطلاع و هماهنگی با اطلاعات هواشناسی این میزان آب مصرف نمیشود.