بام میبد : آیت الله علیرضا اعرافی در شورای فرهنگ عمومی شهرستان میبد افزود: ادارات وظیفه دارند همکاری و هم افزایی هماهنگ تری در اجرای طرح های ستاد امربه معروف و نهی از منکر داشته باشند و باید در تقویت این همکاری ها و هم افزایی های بین دستگاهی تلاش هر چه بیشترکرد.
وی یادآور شد : در ایام نوروز نیز در این زمینه هم افزایی و اهتمام بیشتری لازم است تا ضمن توسعه دادن به گردشگری با روش های درست و مناسب به مسائل فرهنگی و اعتلای فرهنگ نیز توجه شود و در این خصوص اطلاع رسانی و همچنین انتخاب طرح ها و راه های جدید ، جذاب و اثرگذار توسط ستاد در پیشبرد امورلازم است .
اعرافی در ادامه ارائه طرح های مکتوب زمان بندی شده با تعیین وظایف را در روند انجام اقدامات ضروری شمرد و افزود: باید الگو و طرحی در جهت سوق دادن صنایع به سمت دانشگاه ها برای علمی شدن کارآنها ، گره زدن هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه و تقویت رابطه آنها تهیه کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به قرار دادن زیلو در سبد هدایای مهمانان خارجی با هدف معرفی صنعت زیلو در سطح جهانی اشاره کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست به همگرایی و شور و اشتیاق وصف ناپذیر مردم میبد در زمان ارزیابی زیلوی میبد توسط ارزیابان اشاره کرد به طوری تعجب ارزیابان را برانگیخته بود.
محمد رضا دهقان مهرجردی همچنین روند ثبت شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو و تلاش های انجام شده برای آن را تشریح کرد و در ادامه گفت : در سه سال گذشته بیشتر کارهای انجام شده با محوریت فرمانداری شهرستان توسط بخش خصوصی و با حمایت صندوق کارآفرین صورت گرفته است.
وی تصریح کرد : در زمان ثبت آیتم هایی مورد رصد قرارگرفته و سالیانه نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد به همین جهت باید در رونق این هنر صنعت و برند سازی در این حوزه اهتمام ورزید.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد همچنین به اقدامات انجام شده ثبت نشان جهانی جغرافیایی زیلو که نوید آن را داده اند اشاره کرد که تحقق آن رشد صنعت زیلو در شهرستان وثبت زیلو منحصرا برای میبد در سطح جهان را به دنبال خواهد داشت.
فرماندار میبد نیز دراین نشست با اشاره به نگاه ارزشمند امام جمعه میبد به میراث فرهنگی و صنایع دستی میبد گفت : این نگاه ارزشمند قابل تقدیرو موثر در هر فرآیندی در این حوزه بوده است.
حسین فلاح افزود : البته حساسیت ها و دغدغه هایی هم دراین مسیر وجود دارد که باید به آن توجه شود.
وی تصریح کرد: زمانی بافنده زیلو در میبد به تعدادی اندک حدود هفت تا هشت نفر رسیده بود و با اقدامات انجام شده در حال حاضر شاهد فعالیت حدود 300 نفر زیلو باف ، توسعه و رونق زیلو و جهانی شدن آن هستیم که باید تلاش شود با استراتژی بلند مدت بافت زیلو در ابعاد بزرگ و نیزاستفاده از فرصت ها مورد عنایت قرارگیرد.
وی ایجاد خوشه زیلو با حدود 800 میلیون تومان سرمایه گذاری با همکاری شرکت شهر های صنعتی و جهاد دانشگاهی و در دستور کار قرار دادن حدود 2 میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد توسط صندوق کارآفرین امید جهت ارائه به زیلو بافان و همراهی های دیگری که مسئولین و مردم کردند را اتفاق های خوب و میمون در این حوزه برشمرد.
دراین نشست فرهنگ عمومی شهرستان میبد که دربیت آیت الله اعرافی برگزارشد به لزوم ارتباط بیشتر صنایع و دانشگاه ها ، اجرای طرح های آفتابگردان درمدارس و طرح حقوق شهروندی در سطح ادارات در رعایت عفاف و حجاب اشاره شد.
همچنین گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه و انتخاب شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو نظیر زیباسازی شهر ، ایجاد گذر زیلوبافان در محله بشنیغان ، قرار دادن 70 دستگاه زیلو بافی در اختیار زیلو بافان ، کسب نشان ملی زیلو، شناسایی 200 زیلوباف ، ایجاد خوشه زیلو، شروع طرح سنجش سلامت زیلوبافان و… داده شد.
در پایان نشست تندیس ثبت جهانی و لوح تقدیر و تشکر به امام جمعه میبد اهدا شد.
منبع : www.irna.ir/yazd