فاطمه دانش یزدی در حاشیه بازدید از کارگاه های زیلو با هدف مرتفع کردن مشکلات خوشه زیلو به خبرنگاران افزود: زیلوی میبد یکی از زیراندازهایی است که با داشتن پیشینه تاریخی نشان دهنده اشتغال در هنر زیلو بافی از سالیان دور در این منطقه می باشد.
وی یادآور شد : زیلو با ویژگی هایی چون مرغوبیت ، خنک بودن و تهیه شده از پنبه که دارد می تواند استفاده از آن درمناطق کویری دیگر مانند کاشان و نایین هم اشاعه داده شود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد تصریح کرد: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت بانوان هستند و همچنین با عنایت به موضوع بیکار بودن بانوان تحصیل کرده می توان زمینه ای فراهم کرد تا بانوان در حوزه هنر صنعت زیلو واحیای آن به عنوان یک کسب و کار ورود پیدا کنند و با توجه به ظرافت کاری ، دقت نظری و پشتکاری که دارند در بهینه کردن این هنر صنعت و تلفیق این هنر با هنر های تجسمی تلاش کنند.
وی اشاره کرد : امروز شاهد ارائه کارهای زیبا و خوبی به عنوان تک نگاره های زیلو با هنرمندی یک خانم میبدی بودیم همچنین تحقیق یکی از بانوان در زمینه استفاده از رنگ های گیاهی و… با هدف مرغوبیت افزایی زیلو بودیم.
دانش یزدی خاطرنشان کرد: میبد یکی از ظرفیت های فرهنگی است و نگاره ها و زیر اندازهایی مانند زیلو می تواند یک زیبایی را به هنر بدهد و توجه گردشگران که می خواند تلفیق هنر و سنت را کنار هم ببینند به خود جلب کند.
وی گفت : ما امروز وظیفه داریم با تلفیق آنچه از پیشینیان به جای مانده با هنر امروزی می توانیم معرف شهر خود و احیای هنر و نیز فراهم آوردن زمینه ای برای اشتغال باشیم.
مسائل و مشکلات حوزه زیلو و مسائل مرتبط به خوشه زیلو مورد بررسی قرار گرفت
همچنین طی نشستی مسائل و مشکلات حوزه زیلو و مسائل مرتبط به خوشه زیلو با حضور مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد در موزه زیلو مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته کارشناس جهاد دانشگاهی خوشه صنعتی مجموعه ای از واحدهای صنعتی یا تولیدی در یک محدوده جغرافیایی خاص با فعالیت های مشترک در زمینه تولید یک محصول است.
خوشه زیلو، طرحی است که با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد در حال اجراست و طی سه تا پنج سال توسعه کسب و کار زیلو را دنبال میکند .