به گزارش روابط عمومی بهزیستی میبد ، رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد دراین ارتباط اظهار داشت : آسیب های اجتماعی مهمترین مشکلی است که میتواند به پیکره اجتماع ضربه بزند واین آسیبها می تواند درهر محله ای متفاوت باشد.
فلاح افزود: دربعضی از محلات، مسائل حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی گوناگونی وجود دارد که خاص آن منطقه و محله است که با نیازسنجی و تشخیص آن آسیب ها ،می توان مشکلات مردم را راحتتر حل کرد .
وی افزود :اگر بخواهیم آسیبهای اجتماعی به طور کلی در شهرستان حل و فصل گردد موفقیت کمتری حاصل می شود زیرا هر محلهای دچار یک سری مشکلاتی است که با محلات دیگر تفاوت دارد. بنابراین مهمترین اقدامی که در اداره بهزیستی شهرستان در این خصوص انجام گرفته است پیگیری مشکلات محله ای با استفاده از خود مردم محله و نیاز سنجی های محله و کمک در رفع موانع و مشکلات موجود به محله است .
فلاح با بیان اینکه در اجرای طرح توانمندسازی اجتماع محور بیشترین بار بر روی دوش خود مردم است اظهار داشت :با استفاده از خود مردم بهتر میتوان از مشکلات محله آگاهی پیدا کرد و در واقع در این طرح به مردم آموزش داده میشود که چگونه مطالبه گر خود باشند.
اجرای طرح توانند سازی اجتماع محوردرمحلات شاه جهان آباد، ده آباد و شهیدیه
وی گفت:بر اساس نیاز شهرستان این طرح در سال ۸۷ طبق تفاهم نامه سازمان بهزیستی با کلینیک مددکاری اجتماعی مهر پویا در میبد به اجرا در آمد که محله شاه جهان آباد، اولین محل در اجرای این طرح در نظر گرفته شد و با ساخت مهدکودک، پیگیری باشگاه ورزشی ، ساخت و نصب درپوش جوی آب ،آسفالت برخی کوچه ها و معابر ،تامین باشگاه پرورش اندام و ایروبیک جهت استفاده آقایان و بانوان ، ساخت ایستگاه خط واحد و…عمده مشکلات ونیازهای محله بود که حل شد.
وی در ادامه محله ده آباد را دومین محله در اجرای این طرح عنوان کرد و افزود :در سال ۹۰ و با کمک مردم محله ده آباد مشکلاتی نظیر ایجادچندین پارک محله ای با همکاری شهرداری ،ساخت سطلهای جمع اوری زباله ،نصب ۱۰ عدد صندلی جهت استفاده سالمندان در مکان های مورد نیاز، برگزاری کلاسهای آموزشی برای گروههای مختلف محله، ساخت اتاق جهت قرائت قرآن در محل گلزار شهدای محله، پیگیری و گودبرداری بلوار مطهری و حل مشکل عبور و مرور در گلزار شهدای محله مرتفع گردید.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد محله شهیدیه با گستردگی زیاد را سومین محله در اجرای طرح نام برد و افزود :در این محل اقداماتی در حال انجام و پیگیری است که در سال ۹۸ مهمترین مشکلات ونیازهای محله شهدیه با کمک خود مردم و تیم اجرایی طرح حل خواهد گردید.
مهمترین اقدام در اجرای طرح توانمند سازی اجتماع محور با رویکرد کاهش فقر قابلیتی نظارت است
فلاح مهمترین اقدام در اداره بهزیستی در اجرای این طرح را نظارت دانست و بیان داشت: بر اساس استانداردهای موجود نظارت بر روی طرح ها با جدیت صورت خواهد گرفت و از هر گونه شتابزدگی و اعمال سلیقه ای جلوگیری خواهد شد و تسهیلگری در روند اجرای طرح دارای اهمیت بیشتری است.
وی ارزیابی و پیشرفت کار در اجرای طرح را جزء موارد دیگر عنوان کرد و بیان داشت: در اجرای طرح توانمندسازی محلات، پیشرفت، سرعت و دقت عمل مورد تاکید است و کسب دانش ،مهارت و مشارکت حداکثری مردم محله و تشکیل تیم جامع و کامل جزء شرایط اولیه در اجرای این طرح است.
فلاح در ادامه بیان داشت نظر فردی و انحصاری در طرح مورد تایید قرار نمی گیرد بلکه یک تیم با دانش و مهارت لازم وارد عمل میشود و اطلاعات خانوارها در این طرح مورد ارزیابی قرار می گیرد به نوعی که تمام جامعه و هم از ادارات دولتی و مردم نهاد های خصوصی تشکل های مردم نهاد فرمانداری شهرداری در این طرح میتوانند مساعدت نمایند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد تصریح کرد: بر اساس نظرسنجی و اولویت بندی و ارزیابی آمار و اطلاعات، محلاتی در این طرح شرکت داده می شوند که کمتر توسعه یافته باشد و از امکانات شهری کمتری بهرمند باشند و اگر در محله مورد نظر، مشارکت مردمی صورت نگیرد این طرح موفق نخواهد بود.
فلاح اعتمادسازی را یکی از مقولههای مهم در اجرای طرح ذکر کرد و بیان داشت :جلب اعتماد مردم برای رفع مشکلات در اجرای طرح ،جزء قدمهای اولیه است و با کمک نهادهای دولتی و با اعتماد مردم به مسئولین ،می توان این طرح را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برسد.
هدف بهزیستی ایجاد نشاط اجتماعی است
وی با بیان اینکه هدف اداره بهزیستی، ایجاد نشاط اجتماعی برای افراد جامعه است گفت :نشاط اجتماعی اتفاق نمیافتد مگر با کمک خود مردم و همکاری نهادهای دولتی و شهرستان
وی افزود :68 میلیون ریال اعتبار در مرحله اولیه طرح و 250 میلیون ریال در مرحله بعدی این طرح جذب گردید.