فخرالسادات خامسی هامانه در بازدید از پایگاه خدمات اجتماعی سپیده مهر میبد در محله بیده شهرستان میبد و نیز محلات حاشیه نشین اطراف آن افزود: توانمند سازی افراد در محلات می تواند از طریق طرح توانمندسازی اقتصادی اجتماعی دنبال شود به گونه ای که با انتخاب افراد که بیشتتر بانوان هستند به عنوان تسهیلگر به آنها آموزش داده شود تا در محلات به اجرای برنامه های اقتصادی اجتماعی برای کسب درآمد و ایجاد شغل بپردازند.
وی تصریح کرد : این طرح می تواند به صورت سبک تری برای یادگیری و توانمند سازی اقتصادی اجتماعی در مردم محلات میبد اجرا شود.
توانمند سازی هدف پایگاه خدمات اجتماعی است
رئیس اداره بهزیستی میبد نیز اهداف پایگاه خدمات اجتماعی را توانمندسازی ساکنین سکونت گاههای غیر رسمی و کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در این مناطق، شناسایی مسائل و مشکلات ساکنین سکونتگاههای غیر رسمی،آگاهسازی گروههای هدف در جهت شناخت نیازها و مشکلات و برنامه ریزی و اقدام در جهت رفع مشکلات منطقه برشمرد.
سید محسن فلاح افزود:برگزاری جلسات با معتمدین محل به منظور شناسایی هرچه بیشتر مشکلات خانواده ها ،برگزاری کارگاهها و دوره های آموزشی حوزه پیشگیری از قبیل مهارتهای زندگی،فرزندپروری، اعتیاد ،مضرات شبکه های اجتماعی ،برگزاری کلاسهای اوقات فراغت در ایام تابستان واردوههای تفریحی فرهنگی، شناسایی ،آگاهسازی معرفی خدمات بهزیستی ،ارجاع موارد ومداخله در موارد ضروری وارائه خدمات مددکاری و مشاوره ای از جمله مهمترین فعالیتهای این پایگاه می باشد.
فلاح همچنین به طرح توانمندسازی اجتماع محور با رویکرد کاهش فقرقابلیتی که در محلات شهرستان در حال اجرا می باشد اشاره کرد و گفت :این طرح قبلا در دومحله ده آباد و شاه جهان آباد اجرا ودر حال حاضر در محله فاطمیه شهیدیه در حال اجرا می باشد.
وی افزود : پایگاه خدمات اجتماعی سپیده مهر بیده در بهمن ماه سال 92 افتتاح گردیده و در ابتدا محله بیده را تحت پوشش خود داشت و سپس در سال 94 فعالیت خود را در منطقه خانقاه و علی آباد آغاز نمود در تیرماه سال 97 نیز یک نیروی مشاورو یک مددکار به پایگاه اضافه گردید.
رئیس اداره بهزیستی میبد ادامه داد : پایگاه خدمات اجتماعی سپیده مهر بیده در حال حاضر با 2 نیرو که حق الزحمه آن را بهزیستی پرداخت می نماید فعالیت می نماید ولازم به ذکر است این پایگاه در اواخر سال 97 فعالیت خود را در محله ده آباد و میبد بالا و پایین نیز آغاز کرده است.
رئیس بهزیستی میبد خاطرنشان کرد: طرح های بسیار خوبی از طرف بهزیستی میبد در سکونت های غیررسمی و محلات در حال اجرا می باشد ولی متاسفانه از طرف ستاد بازآفرینی استان و شهرستان به این طرح ها اعتباری تخصیص نگرفته است و ضرورت ادامه این طرحها اختصاص بودجه از سوی ستاد باز آفرینی شهرستان می باشد. ا
ایجاد اشتغال در محلات به کمک مردم
به گفته مسئول پایگاه خدمات اجتماعی سپیده مهر بیده هدف این است که به کمک خود مردم با ایجاد اشتغال برای آنها آسیب ها در محلات کاهش دهیم .
پیامدهای حاشیه نشینی
همچنین امروز چهارشنبه نشست ستاد بازآفرینی شهرستان با مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد برگزار شد و مسائل مرتبط به حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی که پیامد آن است مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: مانند دیگر نقاط کشور طلاق ، اعتیاد و حاشیه نشینی از آسیب های استان یزد می باشد اما به طور خاص استان رتبه سوم حاشیه نشینی در میان دیگر استان های کشور دارد.
وی افزود : با توجه به اینکه مناطق حاشیه نشین دارای امکانات کم اقتصادی هستند ، همچنین وارد شدن خرده فرهنگ ها در این مناطق به دلیل وجود مهاجرین این مناطق و محلات را به دلیل بیشترین طلاق ، اعتیاد ، همسرآزاری و… آسیب زا کرده است ممکن است آسیب ها از این مناطق به دیگر نقاط شهر نیز سرایت کند.
خامسی ایجاد دغدغه بین مسوولان دستگاه ها را برای فعالیت بیشتر و هدفمند در راستای ارتقای وضعیت ساکنین و پیشگیری و رفع آسیب های اجتماعی در این مناطق را ضروری شمرد.
توجه به توانمند سازی و افزایش نشاط اجتماعی در محلات حاشیه نشین اهمیت دارد
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد نیز گفت : کارگروه ارتقای اجتماعی ، فرهنگی و سلامت ستاد بازآفرینی یکی از زیرمجموعه های ستاد بازآفرینی است که نقش بسزایی دارد و ما تصمیم گرفتیم این کارگروه را همزمان با نشست ستاد برگزار کنیم تا با هماهنگی و انسجام بیشتر نتایج خوبی حاصل شود.
علیرضا ابوالحسنی افزود : بالا بودن ناهنجاری های اجتماعی و زمینه بروز آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین نسبت به سایر نقاط شهری ملموس تر است ،هویت فرهنگی و تاریخی در این مکان ها مورد بی توجهی قرار گرفته و شان منزلت اجتماعی کاهش یافته است که باید مورد توجه و برنامه ریزی قرار گیرد.
وی تصریح کرد : موضوع توانمند سازی و افزایش توان فرهنگی اجتماعی ساکنین و افزایش نشاط اجتماعی و سطح امید در این محلات مورد تاکید است.
محله های میبد بالا و میبد پایین به عنوان مناطق حاشیه نشین شهرستان میبد محسوب می شوند.