معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی یزد در این مراسم افتتاحیه گفت: کودک مبتلا به اتیسم مشکلاتی دارد که با توجه به آنها که بیشتر ارتباطی و تا دو سالگی فابل تشخیص است باید درمراکز نگهداری کودکان اتیسم مورد آموزش و درمان قرارگیرد.
دکترمحمدحسین غنیمت تصریح کرد: طیف این بیماری وسیع و از کمبود توجه نسبت به محیط اطراف شروع می شود و در نوع شدید کودک و فرد مبتلا به اتیسم هیچگونه ارتباطی با دنیای پیرامون خود ندارد.
وی ادامه داد : کار با کودک اتیسم سخت و نیاز به صبر و حوصله دارد ، چون بچه هایی خود فرو رفته و همراه با رفتارهای اضافی هستند و رفتارهای پرخاش گونه ای به دنبال واکنش نشان دادن نسبت به صداها ، نگاه کردن ها و… از خود نشان می دهند.
اتیسم یک کلمه لاتین و به معنی در خود فرو رفته است
معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان یزد نیز در ارتباط با بیماری اتیسم گفت:اتیسم یک کلمه لاتین و به معنی در خود فرورفته است و همه به نوعی در یک ماه تا 6 ماه اول زندگی آن را طی کرده ایم .
دکتر محمدعلی صادقی پورتصریح کرد: نکته ظریفی که وجود دارد بر روی مبتلایان سطح یک به صورتی عالی می شود با وجود آنکه تشخیص آن خیلی سخت است.
وی ادامه داد : افراد سطح یک اتیسم افرادی هستند که در جامعه به خاطر ابتلا به این بیماری و تا حدودی نداشتن تعامل اجتماعی مشکلاتی را برای اطرافیان خود به وجود می اورند و باعث می شوند زندگی ها با اختلال مواجه شوند.
ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی در مرکز اتیسم میبد
به گفته مسئول اولین مرکز اتیسم شهرستان میبد به دنبال شرکت مددکار این مرکزخانم ساجده اقایی در یک همایش کودکان اوتیسم در اواخر سال ۹۶ فکر ایجاد این مرکز شکل گرفت و بعد از مشورت و اعلام همکاری تصمیم به اخذ مجوز و احداث مرکز کودکان طیف اتیسم در میبد گرفته شد.
لیلا موحدی افزود: با گرفتن مجوز و موافقت اصولی و پیدا کردن مکان مناسب با متراژ و تعداد اتاقهای کافی و همکف با زحمات و پیگیریهای بی وقفه این مرکز از اواخر فروردین ۹۸ با کادری ازمسئول فنی ، روانشناس ، مربی ، گفتار درمان و خدمه شروع به کار کرد.
وی یادآور شد: این مرکز به عنوان اولین مرکز اتیسم در میبد و سومین مرکز در استان برای ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی مجهز به اتاق بازی درمانی ، اتاق تاریک ، اتاق کاردرمانی و اتاق گفتار درمانی که اتاقکهای آموزشی برای کار تک نفره می باشد.
موحدی در ادامه خاطرنشان کرد: تجهیز مرکز بسیار زمان بر و هزینه بر بوده و با تلاش های مددکار مرکز خانم آقایی و دیگر همکاران از روشهای اموزشی ABA و تیچ و حس درمانی برای ارائه خدمات اموزش و توانبخشی به کودکان استفاده می شود تا با یاری خدا بچه ها بتوانند کارهای شخصی خود را انجام دهند در جامعه توانمند حاضر شوند و کمی از رنج خودشان و خانواده شان کاسته شود.