حسین فلاح پنجشنبه شب در نشست تخصصی «الزامات و چالش های ارتباط » که با حضور دانشجویان مدیریت صنعتی و اساتید دانشگاه امام صادق (ع) وشرکت کننده در طرح «مدیرشو» و مسئولین میبد و نیز مدیران کارخانجات کاشی در دانشگاه میبد برگزار شد ، افزود: رشته مدیریت صنعتی علم است ولی بخشی از آن به معنی واقعی هنراست که با حضوردرجمعهای علمی ، آکادمی ، فنی ، صنعتی و اجرایی شکل می گیرد و دانشجو را به یک تعامل با جامعه و اجتماع نزدیک می کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نگاه بسیار فنی و جامع و کاملی که در دانشگاه امام صادق (ع) شکل گرفته را باید به فال نیک گرفت ، دانشجویان از نظر فن بیان و خطابه مسلط هستند همچنین به یکی از زبان های خارجی تسلط دارند و با وارد شدن به کار عملی به گونه ای تحقیقاتی کارجدیدی را شکل داده اند.
فلاح با اشاره به اینکه حدود 40 درصد کاشی کشور در میبد تولید می شود ، تصریح کرد : با این حال ممکن است یک واسطه تجاری از یک کشور خارجی کل کاشی میبد را بایکوت کند که این امر یک آفت و صدمه سنگینی است که به صنعت میبد وارد می شود و با توجه به آن شکل دادن پایانه کاشی و سرامیک به عنوان حلقه اتصالی بهتر و مناسب تر با کشورهای خارجی برای استفاده از فرصت ها مورد توجه واقع شد.
وی همچنین مشکلات مرتبط به کمیسیون کارگری که گریبانگیر بعضی از واحد های صنعتی است را به عدم تعامل هیئت مدیره و انجام کارهایی درتضاد با منافع آن واحد صنعتی عنوان کرد.
فرماندار میبد همچنین به وجود تشکلهای کارگری بسیار قوی در این شهرستان اشاره کرد که هم مزیت هایی را برای کارگران دارند و هم اینکه همراه با دولت مرتفع کننده مسائل مرتبط با واحد های صنعتی هستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در عین مدیر بودن می توان در حوزه اقتصادی هم فعالیت اقتصادی مشروع داشت ، یادآور شد : توجه داشتن به مسائل اخلاقی ، کارآمدی و وقت گذاشتن در کنار علم و هنر و صنعت را برای دور بودن از آسیب پذیری ضروری دانست که باید مورد عنایت قرارگیرد .
اعتماد داشتن به دانشگاه توسعه صنعت را موجب می شود
رئیس دانشگاه میبد نیز در این نشست گفت: اعتماد داشتن به دانشگاه توسعه صنعت را موجب می شود اما متاسفانه مدیران کارخانجات به آن اعتقاد و اعتماد ندارند و باید این اعتماد بین صنعت و دانشگاه برای ارتقای صنایع شکل گیرد.
دکترعباس کلانتری خلیل آباد با تشکر از دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: صنعت باید احساس کند که دانشگاه مشتاق به همکاری است و انشاءالله باید با عوض کردن دیدها بازخوردهای فعالیت چند روز دانشجویان به عنوان الگو برای انجام کارهای جهادی با هدف خدمت به مردم و نظام مورد توجه قرارگیرد.
طرح«مدیرشو» یک تجربه است
مدیر اجرای طرح«مدیرشو» هم گفت : «مدیرشو» در ابتدا یک ایده بود ولی الان یک تجربه است و ممکن است اشتباهاتی در آن باشد اما می توان غلط های آن را با تصحیح کردن گرفت.
دکتر نوروزی افزود: «مدیرشو» یک طرح فعالانه ، تعاملی و یک برنامه آموزشی و مهارتی همراه با یادگیری با توجه به اینکه دانشجویان هوش های چندگانه دارند ، می باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشجو علاوه بر داشتنن عینک موضوع محوری بر چشم باید عینک مسئله محوری هم داشته باشد و بداند آنچه در دانشگاه می آموزد ما به ازای آن در عالم واقع ، در جامعه و درکف صنعت وجود دارد.
باید شکاف بین صنعت و دانشگاه را از میان می برد
رئیس اداره صنعت و معدن میبد نیزگفت : باید شکاف موجود بین صنعت و دانشگاه با تعامل بیشتر میان صنایع و دانشگاه را از بین برد ، دردانشگاه ها بیشتربه جای تولید دانش انتقال دانش از کشورهای دیگربدون بومی کردن آن رواج دارد .
حجت الله خلیلی تصریح کرد:زمانی که علم به صورت کاربردی برای باز کردن گره از مشکلات در اختیار جامعه قرار گرفت می توان گفت علم تولید شده است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت اداره صمت میبد حلقه گمشده بین صنعت و دانشگاه را دولت عنوان کرد که می تواند ارتباط را در یک مجموعه کوچک از دولت در شهرستان بین صنعت و دانشگاه ایجاد کند.
تعامل بین دانشگاه و صنعت را باید با سیستم محوری ایجاد کرد
به گفته یکی از مدرسین دانشگاه ساختار وظیفه گرا به جای فرآیند محورباعث شده تعاملی که باید بین صنعت و دانشگاه شکل نگیرد که با توجه به آن باید به نگرش سیستم محور، باز اندیشی و یازمهندسی فرآیند ها به جای درگیر بودن به اصلاحات جزئی روی آورد و در به روز بودن صنایع کوشید و از ریسک کردن بیم نداشت.
دکترمحبی افزود: متاسفانه هنوز اعتماد بین صنعت و دانشگاه برای برقراری ارتباط منسجم بین این دو حوزه شکل نگرفته ، صنایع اولویت های پژوهشی خود را در اختیار دانشگاه نمی گذارند به جای آن منتظرند با یک کارپژوهشی با اتفاق افتادن یک معجزه در کوتاهترین زمان یک مشکل حل شود در صورتی که ماهیت مسئله مشخص می کند چه میزان گذر زمان نیاز است.
اصالت کار تولیدی کار جهادی همراه با تخقیق است
همچنین به بنا بر گفته یکی از فعالین صنعت میبد در این نشست گفت : درعرصه جهانی تولید و مصرف با ساختن نیاز در جامعه ارتباط دارد ، اما درحوزه جهادی اصالت کار تولیدی وصنعتی به یک کار جهادی همراه با اتصال به یک کار تحقیقی مرتبط است.
در نشست تخصصی «الزامات و چالش های ارتباط » مشکل عمده موجود درخصوص برقراری ارتباط میان صنعت و دانشگاه مرتبط به کاستی های دانشگاه ، اعتماد نداشتن صنعت به دانشگاه و نقش آفرین نبودن دولت آن طور که باید عنوان شد که باید در رفع چالش ها و دغدغه های موجود با ارتباط برقرار کردن بین دانشگاه ، دولت و صنعت کوشید.
همچنین گزارشی در باره دوره پژوهشی ، تحقیقاتی و آموزشی که دانشجویان رشته مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق (ع) به مدت یک هفته در میبد گذراندند و نتایج به دست آمده از این دوره آموزشی پژوهشی با حضور دانشجویان و در کارخانجات کاشی و درگیر شدن آنها به صورت فیزیکی با صنعت داده شد و همچنین تاکید بر انعکاس آن شد.