سمیه اسماعیلی کیا افزود: رسیدن زیتون ها با افزایش اندازه و تغییر رنگ آن ها از سبز به زرد و سپس به قرمز و بنفش و سرانجام به بنفش تند و در نهایت به سیاه مشخص می شود.
وی ادامه داد :عموما بهترین روغن ها از زیتون هایی تولید می شوند که در زمان برداشت یک سوم تا دو سوم میوه ها سیاه شده باشند ، برای روغن کشی نباید زیتون ها نارس یا زیاد له باشد اگر میوه ای که خوب نرسیده است مورد روغن کشی قرار گیرد میزان روغن کم و طعم آن تلخ تر خواهد بود
رئیس اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد همچنین تصریح کرد: روغنی که از زیتون زیاد رسیده به دست می آید شیرین و دارای رنگ مایل به زرد است و درصد روغن بیشتری دارد.
وی در ادامه اظهار داشت : معمولا برای استحصال روغن با طعم مناسب ۷۰ درصد زیتون بنفش و ۳۰ درصد زیتون سبز با هم مخلوط می شوند.