شرکت کنندگان در این تور قراربود از مکان های تاریخی میبد نظیر یخچال ، چاپارخانه ، کاروانسرای شاه عباسی ، بافت تاریخی ، مسجد جامع و… بازدید کرده و با سر دادن شعار های مرتبط به میبد هفته گردشگری را گرامی دارند.
نارین قلعه میبد شروع حرکت تور بود اما به دلیل مشکلی که برای یواش تور پیش آمده بود و نیز غبارآلود شدن هوا علاقمندان به گردشگری در همان مکان تاریخی نارین قلعه به خوردن انارهای دانه شده توسط یکی از خانمهای شرکت کننده در تور که با خود به همراه آورده بود ، پرداختند و «میبد شهر جهانی زیلو» و «هفته گردشگری مبارک باد »را دسته جمعی ندا دادند.
یواش تور يك دستگاه اتوبوس از رده خارج با قدمتی 80 ساله است که در اسفند ماه سال 93 با هزینه ای بالغ بر يك ميليارد ريال ب راي جابه جايي مسافران نوروزي در شهر تاريخي ميبد يزد رونمايي شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه تجمع شرکت کنندگان در تور در نارین قلعه در گفتگو با بام میبد با برشمردن آثار تاریخی میبد گفت: میبد با بیش از یک هزار اثر که 300 مورد آن به ثبت ملی هم رسیده بعد از مرکز استان بیشترین آثار تاریخی دارد.
رسول مشتاقیان افزود:بافت تاریخی میبد اولین بافت ثبت شده کشور است ، تارین قلعه نیز به عنوان یکی از نفایس تاریخی کشور که به خاطر آن هیچ موقع به بخش خصوص نشده عمری به اندازه 2 برابر عمر اهرام مصر یعنی بیش از هفت هزار سال قدمت دارد و شاخص ترین اثر میبد می باشد.
وی افزود: بافت تاریخی میبد یک بافت کم نظیر است که همه امکانات شهرسازی ایران باستان نظیر خندق ، شارستان ، کهندژ ، بارو و… را در خود دارد و تا کنون سالم مانده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در ادامه تصریح کرد:انواع آثار تاریخی مانند کاروانسرا ، چاپار خانه ، بومکنی ، طل مسکران در مزرعه کلانتر به عنوان قدیمی ترین سکونتگاه مرکزی ایران با 15 هزار سال قدمت، مجموعه باستانی بیده ، مجموعه تراز آباد ، مجموعه کچلُک و… در میبد به چشم می خورد.
وی همچنین میبد را در زمره 14 شهر نمونه گردشگری کشور نام برد و اظهار داشت: میبد شهر آسیاب ها و سازه های تاریخی و شهر سفال و سرامیک و همراه با 6 رشته صنایع دستی تبت شده ملی است.
مشتاقیان نزدیکی میبد به مرکز استان را از دلایلی برشمرد که این شهر را مقصد گردشگران می کند اما چون در یزد از همان ابتدا برنامه گردشگری مسافران برنامه ریزی می شود گردشگران زیاد در میبد اقامت ندارند و باید با آزانس های کشور در ارتباط بود تا میبد را برای اقامت گردشگران انتخاب کنند.
گفتنی است گروه میبد فردا تشکل مردمی است که در فضای مجازی حدود 2 هزار عضو دارد و گاهی شمار اعضای آن به بیش از 2 هزار و تا 3 هزار نفر هم می رسد .
این گروه سعی در معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های شهر و نیز هم اندیشی برای داشتن چهره ای زیبا با همکاری اعضا دارد.
میبد شهری است تاریخی ، صنعتی و گردشگری و می تواند به همت مردمانش نامش در جهان پر آوازه شود همچنان که سال گذشته برای اینکه نام شهر جهانی زیلو را داشته باشند تلاش کردند و زیلوی میبد که یادگار پنجه زدن های هنرمندان این مرزو بوم است جهانی شد.
روز گذشته از اینکه تنها جمعی اندک از گروه 2 هزار نفره گرد هم آمدند در دل افسوس خوردم به عنوان خبرنگار رفته بودم تا در شروع حرکت تور تصویری از جمع آنها داشته باشم و گزارش خبری از حس شهردوستی آنها را تهیه کنم اما …
اما می شود در کنار هم گروه بودن به صورت مجازی ، به صورتی واقعی نیز در کنار هم بود و ندای همراه هم بودن را بر فراز مکان های دیدنی شهرکه گردشگران را از آن سوی دنیا به سمت خود می کشاند سر داد و برای زیبا سازی شهر و بهتر زیستن هم اندیشی و در سایه همکاری تلاش کرد.