کارشناس مسئول اداره کل بهزیستی استان یزد در این کارگاه گفت: بخشی از زوج درمانی توجه داشتن به تعاملات و روابط بین زوجها است و بر اساس آن ویژگی های زوجین ارزیابی می شود.
حسینعلی دهقانی زاده افزود: زوجین لازم است در عین حالی که به نیازهای خود توجه دارند ، به نیازهای طرف مقابل هم فکر کرده و تعادلی میان هویت فردی و هویت زوجی ایجاد کنند.
وی در ادامه به عوامل موثر در زوج درمانی اشاره کرد و افزود: زوجهایی که درمان را با رابطه و هیجان منفی کمتر نسبت به یکدیگر آغاز می کنند در زوج درمانی موفق ترهستند نسبت به زوج هایی که درمان را با رابطه و هیجان منفی بیشتر شروع کردهاند.
کارشناس مسئول اداره کل بهزیستی استان یزد گفت :زوجهای بدون فرزند و زوجهایی که هیجان بیشتری دارند ، همچنین زوج هایی که نسبت به هم بی تفاوت هستند به زوج درمانی جواب نمی دهند.
دهقانی زاده تصریح کرد:در درمان باید به تمایل به ائتلاف برقرار کردن زوجین با درمانگر توجه داشت که ممکن است به دنبال آن در فرآیند درمان تاثیراتی منفی بگذارد.
وی یادآور شد: یک زوج ممکن است تمام کارهایی که به همسرش نسبت می دهد خود انجام دهنده آن باشد.
کارشناس مسئول اداره کل بهزیستی استان یزد گفت: درمانگر با سوالات چرخشی باید جریان درمان را به سمت ارزیابی خصوصیات زوجین و نگاه تعاملی داشتن به روابط بین آنها بکشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در زوج درمانی نباید زیاد نگران خشونت بین زوجین بود بلکه به بی تفاوت بودن بین زوجین توجه داشت که در فرآیند درمان و اثرنداشتن آن تاثیر گذار است.
به گفته مدیر موسسه مرکز مشاوره گلشن راز و برگزار کننده کارگاههای تخصصی ویژه مشاوران و روانشناسان و همایش های عمومی مشاورهای هدف از این کارگاه ارتقای کیفیت زوج درمانی در سطح شهرستان است.
منیره غفاری افزود: این کارگاهها و همایشها با دعوت از مدرسان مجرب و با کمترین هزینه در طول سال برگزار میشود.
مراکز مشاوره گلشن راز ،باب الحوائج ، آستان امید ، پایگاه سلامت اجتماعی سپیده مهر، موسسه باب الحوائج و اردیبهشت از مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی میبد هستند.