معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان کشاورزی استان یزد در مراسم افتتاح این جشنواره گفت: سیاست های جهاد کشاورزی صرفه جویی در مصرف آب است و بر این اساس کشاورزان با نصب سایهبان در باغها می توانند تا 30 درصد مصرف آب را کاهش دهند و کیفیت محصولهایی نظیر انار را از نظر آفتاب سوختگی بهبود دهند.
محمّد حسین ملانوری همچنین با توصیه به استفاده ازارقام اصلاح شده در کشاورزی افزود: با این روش میتوان عملکرد محصول انار میبد که درحال حاضر 18 تن در هکتار است را تا 100 تن در هکتار افزایش داد.
وی در ادامه از همه مسئولان شهرستان و تشکلهای مردمی در برگزاری این جشنواره تشکر کرد.
معاون پژوهشی و فن آوری مرکزتحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان یزد نیز گفت:باغبانی هنر ، دانش و پیشه کاشت ، برداشت و بازار رسانی انواع گل و میوه است که متاسفانه کاشت و برداشت را خوب میدانیم اما فرآوری و بازاررسانی آن را نمیدانیم.
محمد رضا وظیفه شناس افزود:بسیاری از ارقام است که چشم بسته نمی توان آنها را مورد کاشت و برداشت قرار داد بلکه باید به کاشت ارقامی که عملکرد آنها در کشاورزی جواب داده روی آورد.
وی افزود:استفاده از سایهبان در موقعی از سال باید باشد که نیاز به آن میباشد در زمانی که اوج نیاز درخت به تعادل دمایی ، رطوبتی و هوایی است نباید به آن سایه داد و بر این اساس لازم است توصیهها و اطلاعات تحقیقاتی را درست و کامل اجرا کرد.
این مسئول اشاره کرد: جشنواره برای معرفی انار نیست ، کشور ایران تا 2 سال پیش اولین جایگاه تولید انار را در سطح دنیا داشت و الان متاسفانه با تولید 15 درصد از انار دنیا جایگاه سوم را دارد.
وی یادآور شد: با دیدن عملکردها در کف و سطح تفاوت زیادی را میبینیم پس باید از خود کشاورزان ایده گرفت و با توسعه کیفی بهره وری خوبی از میوه انار داشت.
رئیس اداره کشاورزی میبد با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره عرضه محصولات انار میباشد ، گفت: انار دومین محصول میبد بعد از پسته است و بیش از یک هزار و 200 هکتار ازوسعت شهرستان زیر کشت آن است.
صدر پورکوثری افزود: بازاریابی و فرآوری انار در میبد زیاد مورد توجه قرار نگرفته و عمده انار میبد در استانهای مجاور به فروش میرسد که امید است با برگزاری این جشنواره همراه با ایحاد نشاط و بیان داشتهها ، استفاده از پتانسیل ها دنبال شود تا شاهد از دست دادن آنها نباشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان میبد نیز گفت: با توجه به جهانی شدن زیلوی میبد یکی از اقدامات لازم برگزاری جشنواره ها و ورکشاپ ها با برنامه ریزی درطول سال است.
علیرضا ابوالحسنی افزود: این جشنواره در 2 روز و با اجرای برنامههای متعدد نظیر برپایی کارگاههای آموزشی ، فروش محصولات و فرآورده های انار و… برگزار میشود.
شهردارمیبد هم گفت: این جشنواره ها با توجه به توسعه گردشگری و مبتنی بودن آنها بر داشته ها و آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه درسطح جهان و کشورمورد توجه است.
علیرضا نقوی تصرح کرد: یک زمانی در همه شهرها و روستاها دامداران و کشاورزان با گرداندن اقتصاد شهر نیازهای خودشان را تامین میکردند و حال با توسعه نامتوازن شهرها این گونه فکر میشود که باید وابسته به مرکز استان و یا مرکزیت کشور بود در حالی که لازم است به استقلال اقتصادی و محلی خود برسیم.
وی ادامه داد:توسعه پایدار توسعهای است که مخرب زیست محیطی ، فرهنگ و بافت و تاریخی ما نباشد و ما بتوانیم این داشتهها را به نسلهای بعد هم انتقال دهیم.
شهردارمیبد یادآور شد: برگزاری این جشنواره ها این ساز و کارها را به همراه خواهد داشت و میتواند نقطه عطفی در تاریخ شهرستان باشد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان یزد به عنوان پیشنهاد دهنده برگزاری جشنواره انار در حاشیه این مراسم افتتاحیه به ایرنا گفت: جشنوارههای ترویجی نمایان کننده کلیه پتانسیلها ونیازهای روستاها برای محققین ، کارشناسان ، مسئولان و مردم شهرها هستند و موجب میشوند آنها در سیاست گذاری و اجرای برنامههای آموزشی و تحقیقاتی خود بر اساس نیازهای روستاها برنامه ریزی کنند.
رزا قوچانی افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر مدیریت جهادی و تشریک مساعی همه دستگاه ها در جهت اقتصاد مقاومتی و رونق تولید امید است این جشنواره ها بتواند هدف نهایی رونق تولید در برندسازی محصولات و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک را بر اساس توجه به نیاز ها و پتانسیل های موجود محقق سازد.