حسین فلاح در نشست بررسی مسائل مرتبط به حصار نارین قلعه میبد افزود: مرمت این حصار باید با همراهی و کمک ادارات و ارگانهایی مانند شهرداری ، شورای اسلامی شهر ، بسیج و سپاه ، جهاد کشاورزی ، اوقاف ، بنیاد میبدی و…و با محوریت میراث و با تخصیص اعتبارو با نظرات فنی پیگیری شود.
وی بستن داربست ، مدیریت قنات ، تامین اعتبار از سوی شهرک صنعتی میبد و بنیاد میبدی و..، تسهیل مسائل مرتبط به اوقاف با نگاهی مثبت و همراه با تعامل و تساهل ، آزادسازی و… را از مسائلی برشمرد که باید مورد عنایت قرار گیرد.
فرماندار میبد در ادامه از میراث خواست تا هیئت امنایی شدن نارین قلعه را پیگیری کند.
مدیر پایگاه پژوهشی میبد نیز با ارائه گزارشی به صورت تصویری از حصار نارین قلعه گفت : به علت خاکهای جمع شده ریخته ای در پشت حصار نارین قلعه مرمت آن نیاز به امکانات دارد.
سیما حشمت فرسایش طبیعی هوازدگی ، موریانه ، لانه گزینی حیواناتی مانند موش ، روباه و…، آبیاریهای غرقابی در اطراف نارین قلعه ، فرسایش بستر طبیعی ، خالی شدن زیر دیوارها و… را عوامل آسیب زا در ارتباط با ریزش حصار این بنای تاریخی برشمرد که از چند ماه پیش در فضاهای مجازی رسانهای شد.
در این نشست مقررشد با همکاری شهرداری جمع آوری نخاله و نیز سگهای ولگرد انجام گیرد.
نارین قلعه یکی از بناهای تاریخی و باشکوه ایران کهن در دوران ساسانی است که معماری و هنر سازندگان آن، موجب تحسین باستانشناسان و تاریخدوستان شده و این بنای کهن در سال ۱۳۵۴ به ثبت ملی رسیده است.
نارین قلعه در واقع ارگ حکومتی شهر تاریخی میبد است که درپشتهای طبیعی با ارتفاع بیش از ۲۵ متر همچنان از دوره ساسانیان استوار باقی ماندهاست.
میبد، شهری در مرکز ایران با پیشینهای چندین هزار ساله است.
این شهر دومین مرکز شهری و تجاری استان یزد و به عنوان مرکز زیلوبافی و سفال دستساز ایرانی و پایگاه عمده تولید کاشی محسوب میشود و به واسطه بافت تاریخی ارزشمند خود تمام شهر در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است. یک سوم وسعت شهرستان میبد بافت تاریخی است.