رییس اداره بهزیستی روز پنجشنبه در حاشیه این مسابقه گفت: مسئولان باید موضوع ورزش معلولان را جدی گرفته و اوقات فراغت این قشر از جامعه را با هدف توانمندسازی آنها غنی سازی کنند.
سید محسن فلاح به کارهای زیربنایی اداره بهزیستی در حوزه ورزش نظیر ساخت سالن ورزشی توسط خیر غلامحسین فلاح اشاره کرد و افزود: این سالن کف پوش مناسب ندارد که امید است با پیگیری فرماندار و اداره ورزش و جوانان شهرستان انجام اقدامات لازم برای کف پوش کردن آن در دستور کار قرار گرفته و هر چه زودترانجام شود.
وی در ادامه به راهاندازی رشتههای ورزشی بوچیا ، والیبال نشسته و پینگ پونگ برای معلولین اشاره کرد و از خانوادهها خواست تا با کمک به حضور فرزندان معلول خود در اجتماع به تقویت روحیه و شادابی و نشاط آنها کمک کنند.
این مسئول قول مساعد نسبت به همکاری داشتن اداره بهزیستی در فراهمکردن شرایط مناسب برای برگزاری هر چه پر رونقتربرنامههای ورزشی برای رفتن به سوی کسب مقامهای کشوری و پاراالمپیک داد.
مشکل اصلی معلولان در حوزه ورزش ایاب و ذهاب است
رییس اداره ورزش و جوانان میبدهم گفت: هیئت جانبازان و و معلولیت شهرستان با همکاری ادارات بهزیستی و ورزش و جوانان اقدام به راهاندازی رشته بوچیا کردند که امید است با همکاری خیرین و مسئولان تجهیزات لازم برای رونق هرچه بیشتراین رشته با هدف ایجاد نشاط در روحیه معلولان تامین گردد.
محمد رضا زارع بیدکی افزود: رفع مسئله ایاب و ذهاب به عنوان مشکل اصلی معلولان و نیز تامین تجهیزات که بودجه بالایی را میطلبد باید با همکاری همه مسئولان مرتبط و مردم مرتفع گردد.
مربی رشته بوچیا نیز با اشاره به اینکه این مسابقه برای اولین بار در میبد برگزار میشود گفت: در شکل انفرادی مسابقه بوچیا که به صورت انفرادی و تیمی برگزار میشود سه نفراز ورزشکاران هر کدام با ۶ توپ مجزای آبی و قرمز و همچنین سفید به عنوان توپ هدف در زمین بازی قرار میگیرند.
اکبر آخوندی ادامه داد: شروع کننده بازی و پرتاب کننده توپ سفید فرد دارنده توپهای قرمز است که از شکل «V» زمین وارد می شود و توپ سفید را پرتاپ میکند و به این هر کدام از بازیکنان توپهای خود را پرتاب میکنند و برنده مسابقه کسی است که توپهای او به توپ سفید نزدیک باشد.
وی با اشاره به اینکه معلولان شدید و خیلی شدید و ویلچر نشین کلاس بوچیا دارند ادامه داد : در حال حاضر ۱۲ بازیکن بوچیا داریم اما فقط ۶ نفر آنها دارای کلاس بوچیا هستند.
خیرین در خرید تجهیزات ورزش بوچیا مساعدت کنند
آخوندی تصریح کرد: با توجه به اینکه این ورزش در ایجاد نشاط و شادابی در روحیه معلولان بسیار تاثیرگذار است از خیرین خواست در خرید تجهیزات این رشته که هزینه بالایی دارد مساعدت کنند.
وی هزینه هر بسته توپ بوچیا را ۱۰ میلیون عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ورزشکاران توپهای استانداردی برای فعالیت در این رشته ورزشی ندارند و تامین آن را همت مسئولان ، مردم و خیرین میطلبد.
ورزش در افزایش روحیه معلولان بسیار تاثیرگذار است
رحمت پورامینی معلول ورزشکار میبدی گفت: ورزش برای بالا بردن روحیه معلولان در اجتماع تاثیر گذار است و آنها را از گوشه نشینی و بی تحرکی نجات می دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه وررش بوچیا یک ورزش پاراالمپیک است ورزشکاران می توانند با ادامه دادن این ورزش به کسب مقام های کشوری و بینالمللی هم دست یابند.
پورامینی نبود زمین مناسب و استاندارد و توپ های استاندارد را از مشکلاتی برشمرد که رفع آنها برای کسب مقامهای کشوری و جهانی توسط ورزشکاران باید مورد توجه مسئولان باشد.
سعید شیخی دیگر معلول ورزشکار گفت: کلاس پوچیا بسیار کلاس خوبی است اما معلولان برای ایاب وذهاب شرکت در آن مشکل دارند.
وی که سابقه کسب مقام اول در این رشته را در سطح استان دارد از مسئولان خواست برای ایاب و ذهاب معلولان برای حضور مرتب در کلاسها که لازمه تمرین کردن برای کسب مقام های برتر است اندیشه کنند.
ورزش بوچیا تمرکز معلولان را افزایش می دهد
ربابه کمالی مادر یکی از ورزشکاران نوجوان معلول گفت: این ورزش برای افزایش تمرکز و تقویت حرکات دست و نیز بینایی بچه ها بسیار تاثیر گذار است.
وی از تاثیر این ورزش در روحیه فرزندش که به مدت ۲ ماه است به آن می پردازد رضایت کامل دارد و تنها از نبود توپ استاندارد گلایه دارد ، چون با پیگیری که شده مشکل ایاب و ذهاب در حال حل شدن است.
در این مسابقه مرضیه دلاوری ، علیرضا جهان گوهری و غلامحسین بهجت به ترتیب اول تا سوم شدند.
بیش از ۱۰۰ نفر از معلولان شهرستان میبد در رشتههای تنیس روی میز ، دارت ، بوچیا ، والیبال نشسته معلولین فعال هستند.