• آخرین
  • روند
  • همه
  • بهداشت کودکان
  • سلامت
  • تغذیه
  • آشپزی
  • موفقیت
  • هنر در خانه
فوت و فن‌هاي پخت یک خورشت فسنجان خوشمزه

فوت و فن‌هاي پخت یک خورشت فسنجان خوشمزه

1 اسفند 1399
خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع

خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع)

9 تیر 1404
برپایی غرفه کودکان در امامزاده سید صدرالدین قنبر همزمان با دهه اول محرم

برپایی محفل کودکانه در امامزاده سید صدرالدین قنبر همراه با نذری متفاوت برای کودکان

9 تیر 1404
نشست خبری محیط زیست میبد

اخطار محیط زیست میبد به 34 واحد آلاینده در سه ماهه نخست سال 1404‏

7 تیر 1404
خانواده

خانواده؛ ریشه سلامت و توسعه اجتماعی است‎ ‎

5 تیر 1404
نشست خبری دادگستری میبد

ورود 37 هزار پرونده در یکسال گذشته به دادگستری میبد

1 تیر 1404
بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد

آیین بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد

2 خرداد 1404
برگزاری میز خدمت همراه با گرامیداشت نخستین سالگرد شهدای خدمت

برگزاری نخستین سالگرد شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در میبد

31 اردیبهشت 1404
کشف داروهای غیر مجاز در میبد

کشف و ضبط بیش از ۴۸۰ بسته داروی غیر مجاز و فاقد مجوز در شهرستان میبد

29 اردیبهشت 1404
فعالیتهای انجام شده توسط کانونهای خدمت رضوی میبد در دهه کرامت

خدمت کریمانه خادمیاران میبدی در دهه کرامت

28 اردیبهشت 1404
جلسه مشارکتهای بهزیستی میبد 27 اردیبهشت 1404

سرپرست فرمانداری ویژه میبد: بهره‌مندی مناسب از ظرفیتهای خیری شهرسنان نیازمند برنامه‌ریزی‌های مدون است

28 اردیبهشت 1404
جلسه مناسب سازی 27 اردیبهشت 1404

مناسب سازی مکانهای عمومی شهرستان با جدیت دنبال شود

27 اردیبهشت 1404
اجرای غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم

آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 سال طبق سال های گذشته در میبد ‏

26 اردیبهشت 1404
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی
سه‌شنبه 10 تیر 1404
پایگاه خبری بام میبد
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
        • داستان های خواندنی
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پایگاه خبری بام میبد
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
  • سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • علم و تکنولوژی
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار
خانه سبک زندگی آشپزی

فوت و فن‌هاي پخت یک خورشت فسنجان خوشمزه

توسط مرضیه امامی میبدی
1399-12-01 10:39:19
در آشپزی, انواع خورش
A A
فوت و فن‌هاي پخت یک خورشت فسنجان خوشمزه
0
اشتراک گذاری
Share on FacebookShare on Twitter

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]خورش فسنجان از خورش‌هاي خوشمزه و سنتي ايران است. خورشي كه از گردو يا مغزهاي ديگر مثل فندق، پسته و بادام تهيه مي‌شود.[/box]

در اين خورش از گوشت قرمز تكه‌اي يا چرخ‌كرده و گوشت انواع پرنده‌ها و حتي ماهي استفاده مي‌شود. اگر به شمال كشور سفر كرده باشيد، خورش فسنجان را با اردك يا غاز طبخ مي‌كنند كه بسيار هم خوشمزه است.

فسنجان از غذاهايي است كه هر خانواده بنابه سليقه خود آن را طبخ مي‌كند. خانواده‌هاي شمالي اين خورش را بسيار ترش تهيه مي‌كنند ولي در ديگر نقاط كشور آن را شيرين يا ملس مي‌پزند.
براي تهيه اين خورش اول مغزها را دو يا سه بار چرخ كنيد. مغزها هر چه بيشتر چرخ شود روغن بيشتري خواهد داد. مي‌توانيد يك يا دو عدد پياز را اول رنده‌كرده و سرخ كنيد و بعد مغز گردو را در آن تفت دهيد. البته بعضي خانم‌ها پياز نمي‌ريزند و فقط گردوي چرخ‌شده را تفت مي‌دهند. همچنين مي‌توانيد بدون اين‌كه گردو را تفت دهيد فقط با آب آن را بپزيد، البته روي شعله ملايم تا گردو به روغن بيفتد. همان‌طور كه گفته شد مي‌توانيد به‌ جاي گردو از مغز پسته يا فندق هم استفاده كنيد. همه اين مغزها براي فسنجان مناسب است و هر كدام طعم خاصي دارد. بعد از اين‌كه مغزها را با آب مخلوط كرده و روي شعله گذاشتيد، هر نيم ساعت يكبار مقداري آب سرد به آن اضافه كنيد تا مغزها زودتر و بيشتر روغن بيندازد. بعضي خانم‌ها به​ آن آلو اضافه مي‌كنند زيرا اين خورش طبعي‌ گرم دارد و آلو باعث مي‌شود گرمي آن كمتر شود. برخي ديگر از كدو حلوايي استفاده مي‌كنند. به اين صورت كه مقداري كدو حلوايي رنده‌ شده به گردو اضافه مي‌كنند و آن را به همراه گردوي چرخ‌شده تفت‌ داده و روي آنها آب مي‌ريزند تا بپزد. كدو حلوايي هم باعث مي‌شود خورش شما طبع خنك‌تري پيدا كند و همچنين در مصرف گردو هم صرفه‌جويي مي‌شود.
بعد از اين‌كه گردو را با آب پختيد، نوبت چاشني است. رب انار و شكر چاشني‌هاي اصلي خورش فسنجان است. اگر مايليد مي‌توانيد كمي زعفران هم در آب جوش حل كرده و به خورش اضافه كنيد. كمي نمك هم به آن زده و خورش را بچشيد. ميزان ترشي يا شيريني غذا به ميل شما بستگي دارد و اين‌كه خانواده شما از چه طعمي خوششان مي‌آيد. مي‌توانيد فقط رب انار ترش بريزيد و فسنجان ترش تهيه كنيد يا مي‌توانيد از رب انار همراه شكر استفاده كنيد. اگر شما از خورش شيرين خوشتان مي‌آيد مي‌توانيد مقدار بيشتري شكر داخل آن بريزيد تا طعم خورش شيرين شود، ولي خورش فسنجان اگر ملس باشد خوشايند​ترخواهد بود.
يكي از فوت و فن‌هاي پخت اين خورش آن است كه اول بايد رب انار را بچشيد زيرا گاهي اوقات رب انار تلخ است و باعث تلخ‌شدن خورش مي‌شود.
همين‌طور بايد بدانيد رب انارتان شيرين است يا ترش، زيرا رب انار ممكن است خيلي ترش باشد يا ملس و كمي شيرين. بعد از ريختن رب انار شكر را كم‌كم اضافه كنيد تا شيريني آن در حد مورد نظر شما باشد.
بعد از اين مرحله نوبت گوشت قرمز يا مرغ است كه بايد داخل خورش ريخته شود. خورش فسنجان را بجز مرغ و گوشت با به نيز مي‌پزند به اين روش كه به‌ها را ورقه‌ورقه كرده و در آخر به خورش اضافه مي‌كنند. بعد از 10 دقيقه خورش آماده است. مي‌توانيد در خورش فسنجان از ماهي هم استفاده كنيد اين هم مثل روش قبل است بعد از آماده‌شدن خورش، فيله ماهي را داخل آن بريزيد و بعد از حدود 15 دقيقه غذا حاضر است.
اما اگر دوست داريد خورش فسنجان را با گوشت تهيه كنيد و اگر از گوشت تكه‌اي استفاده مي‌كنيد. بايد بعد از اين‌كه به گردو آب اضافه كرديد، گوشت را هم همان موقع ريخته و بگذاريد آرام بجوشد تا بپزد، ولي اگر مي‌خواهيد از گوشت چرخ‌كرده استفاده كنيد، مقداري گوشت و پياز رنده‌شده و نمك و فلفل را خوب ورز داده و به شكل گلوله‌هاي كوچك يك اندازه درآوريد و در آخرين مرحله طبخ خورش به آن اضافه كنيد؛ بعد از نيم ساعت غذاي شما آماده است.
اگر خورش فسنجان را با مرغ يا گوشت اردك و غاز تهيه مي‌كنيد، مي‌توانيد مرغ را تكه‌تكه كرده و سرخ نماييد و بعد از پخت گردو مرغ را هم اضافه كنيد ولي بهتر است كه مرغ، غاز يا اردك را سرخ نكنيد و به خورش در حال جوش اضافه كنيد تا بپزد. خورش فسنجان بجز نمك احتياج به چاشني ديگري ندارد، ولي در صورت تمايل مي‌توانيد كمي فلفل هم اضافه كنيد. البته بعضي خانم‌ها رب گوجه‌فرنگي هم به خورش مي‌زنند. همچنين بعضي ديگر از رب گوجه سبز همراه رب انار استفاده مي‌كنند.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

منبع : پرشین وی

برچسب: خورش سنتی و خوشمزه ایرانخورش فسنجانسایه بونکفسنجان لذیذ و خوشمزهفوت و فن های خورش فسنجان
اشتراک گذاریتوییتپین
پست قبلی

کاهش ریسک ابتلا به عفونت با مصرف انگور و توت فرنگی

پست بعدی

شروع دوباره

مرضیه امامی میبدی

مرضیه امامی میبدی

مطالبمرتبط

کباب تابه ای

کباب تابه ای

توسط مرضیه امامی میبدی
25 اردیبهشت 1401
0

زمان آماده سازی۱۰ دقیقه زمان پختن۲۰ دقیقه مناسب برای۴ نفر وعده غذایی مواد لازم  پیاز  ۱ عدد گوشت ۳۰۰ گرم نمک به میزان...

ماهی با سس گوجه فرنگی

ماهی با سس گوجه فرنگی

توسط مرضیه امامی میبدی
14 دی 1394
0

مواد لازم برای سس گوجه فرنگی 1.کره – 4 قاشق غذا خوری 2.پیاز خرد شده – یک عدد بزرگ 3.سیر...

خورش مسما بادمجان

خورش مسما بادمجان شمالی

توسط مرضیه امامی میبدی
15 شهریور 1399
0

خورش مسما بادمجان بسیار لذیذ و خوشمزه است و بیشتر در منطقه شمال پخته می‌شود.

طرز تهیه همبرگر گوشت و قارچ

طرز تهیه همبرگر گوشت و قارچ

توسط مرضیه امامی میبدی
1 اسفند 1399
0

یک غذای مدرن و خوشمزه با طعم قارچ در این همبرگر خوشمزه از مخلوط قارچ و گوشت استفاده شده است....

پست بعدی

شروع دوباره

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش تصویری  یک مدل مانتو

آموزش تصویری یک مدل مانتو

24 اردیبهشت 1401
طرز تهیه سینه مرغ شکم پر

طرز تهیه سینه مرغ شکم پر

1 اسفند 1399
گلدوزی پروانه

گلدوزی یک مدل پروانه

22 دی 1400
گن های بی خاصیت لاغری

گن های بی خاصیت لاغری

1 اسفند 1399
چگونه عصاره مرغ درست کنیم؟ (بخش اول)

چگونه عصاره مرغ درست کنیم؟ (بخش اول)

1 اسفند 1399
نحوه گشاد شدن بلوزهای تنگ

نحوه گشاد شدن بلوزهای تنگ

28 آذر 1394
آیین «شاه حسن شاه حسین»
گزارش‌های خبری

برگزاری آیین «شاه حسن شاه حسین» میبد با ملاحظات بهداشتی

توسط مرضیه امامی میبدی
9 شهریور 1399
0

شیوع کرونا ، آیین سنتی عزاداری «شاه حسن شاه حسین» میبد را دستخوش تغییر در زمان و روش برگزاری کرد...

جزئیات بیشترDetails
دانش آموزان

مسموم سازی؛ انتقام از آینده سازان پیشرفت ایران

17 اسفند 1401
خبرنگاری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به یزد با فعالان رسانه در استان یزد هیچ نشستی نداشت

24 دی 1401
فعالیتهای انجام شده توسط کانونهای خدمت رضوی میبد در دهه کرامت

خدمت کریمانه خادمیاران میبدی در دهه کرامت

28 اردیبهشت 1404
معلولان موفق و کارآفرین

معلولان میبدی که با ‌کارآفرینی سد محدودیت‌ها را شکستند

15 آذر 1399
تبلیغات
هاست اقتصادی
تبلیغات

دسته‌ها

رونمایی از «نامه مینوی و پیکره ایزدی »
فرهنگی

کتاب «نامه مینوی و پیکره ایزدی» رونمایی شد

کتاب «نامه مینوی و پیکره ایزدی » نوشته محمد حسین زارعی با حضور مردم و مسئولان در فرهنگسرای میبد رونمایی ...

14 اسفند 1400
طرز تهیه همبرگر گوشت و قارچ
آشپزی

طرز تهیه همبرگر گوشت و قارچ

یک غذای مدرن و خوشمزه با طعم قارچ در این همبرگر خوشمزه از مخلوط قارچ و گوشت استفاده شده است. ...

1 اسفند 1399
اجتماعی

برگزاری مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد

مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد و همچنین تودیع و معارفه مدیر مرکز ژنتیک این شهرستان برگزار ...

28 مهر 1403
جلسه فرماندار میبد با بخشدار شهردار و رئیس شورای اسلامی بفروئیه
اجتماعی

فرماندار تامین سرویس ایاب ذهاب دانش آموزان روستای درین را خواستار شد

فرماندار میبد در جلسه با بخشدار شهردار و رئیس شورای اسلامی بفروئیه بر تامین سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان ...

6 مهر 1402
ارزیابان یونسکو ثبت جهانی زیلوی میبد را بررسی می کنند
اجتماعی

ارزیابان یونسکو ثبت جهانی زیلوی میبد را بررسی می کنند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد گفت: در روزهای پنجم و ششم آبان ماه امسال ارزیابان یونسکو امور مرتبط ...

1 آبان 1397

نوشته‌های تازه

  • خادمان موکب امام رضا (ع) در خدمت زائران امامین عسکریین(ع)
  • برپایی محفل کودکانه در امامزاده سید صدرالدین قنبر همراه با نذری متفاوت برای کودکان
  • اخطار محیط زیست میبد به 34 واحد آلاینده در سه ماهه نخست سال 1404‏
  • خانواده؛ ریشه سلامت و توسعه اجتماعی است‎ ‎
  • ورود 37 هزار پرونده در یکسال گذشته به دادگستری میبد
  • آیین بزرگداشت بنیانگذار صنعت کاشی و سرامیک نوین ایران و دانشگاههای آزاد و سراسری میبد
  • برگزاری نخستین سالگرد شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در میبد

آخرین دیدگاه‌ها

  • اسماعیل در مسابقات ژیمناستیک ویژه المپیاد ورزشی محلات برگزار شد
  • حسینی در 25 میلیارد تومان برآورد هزینه برای اجرای مسیر ندوشن –ورزنه / پائین آمدن هزینه‌های حمل و سوخت با تکمیل پروژه جاده ندوشن – ورزنه
  • سایه در خدمت رسانی مرکز توانبخشی رویای زیبا به افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم
  • اسکندر در جشن اختتامیه ترم تابستان کانون والیبال آریا میبد برگزار شد
  • علی عطایی در پرورش بز سانن در میبد
logo-samandehi

برچسب‌ها

آشپزی آموزش آموزش و پرورش آیت الله اعرافی اداره بهزیستی استاندار یزد استان یزد اشتغال امام جمعه میبد انتخابات بام میبد بانوان بفروئیه بهزیستی تجلیل تغذیه جهاد کشاورزی خانواده خطبه های نماز جمعه دانش آموزان دانشگاه میبد زیلو سایه بونک سرگرمی سلامت سید محسن فلاح شهرداری صنایع دستی فال فال روزانه فرماندار میبد فرهنگسرای میبد مشاغل خانگی مصلی آیت الله اعرافی میبد میراث فرهنگی ندوشن نشست خبری هفته دولت هنر در خانه ورزش پیامک کرونا گردشگری یزد
  • در باره ما
  • ارتباط با ما
  • پیوندها
  • ارسال مطلب
  • تصاویر
  • فیلم
  • پذیرش آگهی

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • سیاسی
    • علمی
    • ورزشی
    • بانوان
    • حوادث
    • استان‌ها
    • مصاحبه
  • سلامت
    • بیماریها
    • دانستنی های سلامت
    • بهداشت کودکان
  • فرهنگ و هنر
    • تئاتر
    • سینما
    • تلویزیون
    • ادبیات
      • شعر
      • دلنوشته و نثر های ادبی
      • داستان
  • علم و تکنولوژی
    • اینترنت
    • موبایل
    • گیاهان
    • دانستنی ها
  • گردشگری
  • شهروندان
  • گزارش‌های خبری
  • یادداشت ها و مقالات
  • گفت و گو
  • بازار

Copyrigتمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری بام میبد محفوظ است. نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری بام میبد بلامانع است.