با توجه به گفتههای خانواده این کودک ، وی و دیگرفرزندان و پدر خانواده که فلج میباشد با جمع آوری ضایعات و کارتن و پلاستیک از بین زباله ها امرار معاش میکردند.
این حادثه با برداشت نادرست از خبرهای منتشر شده دست آویزی برای تشویش اذهان عمومی و مورد هجمه و ناسزا قرار گرفتن شهردار میبد شد.
محل وقوع حادثه ، مکانی خارج از محدوده شهری است
شهردار میبد سه شنبه شب همراه با گلایه از برداشت نادرست رسانه ها از صحبتهایش در گفت و گو با یکی از خبرنگاران شهرستان گفت: کودک فوت شده در مکانی خارج از محدودهی شهری مورد حمله سگها قرار گرفتهاست و مکان حمله ور شدن سگها به وی ارتباطی با گود دفن پسماند شهرداری ندارد.
علیرضا نقوی افزود:مکان وقوع حادثه بیش از ۱۰ سال است که محل دفن نخالههای ساختمانی و زبالههای خانگی وشهری میباشد، شهرداری میبد در حال ایجاد مکانی جدید برای دفن پسماندهای شهر است.
وی با تسلیت به خانواده داغدار کودک فوت شده و شهروندان، اظهار داشت : در قانون متولی جمعآوری کودکان کار و آسیبدیدهی اجتماعی مشخص شده و نهاد متولی میبایست با جدیت بیشتری به این مساله میپرداخت.
جمع آوری و ساماندهی سگهای ولگرد با جدیت در حال پیگیری است
شهردار میبد در ادامه گفت: با توجه به بیانیه اعلام شده از سوی دادستان محرتم میبد این اتفاق ناگوار در خارج از محدودهی شهری روی داده وشهرداریهای شهرستان به همراه بخشداریها ودهیاریها با جدیت پیگیر جمعآوری سگهای رها شده هستند به طوی که طی ماههای اخیر یک هزار و ۶۰۰ قلاده سگ رهاشده جمعآوری شدهاست.
شهردار میبد همچنین با اشاره به اینکه رهاسازی لاشه دام و طیور خانگی در طبیعت عاملی برای هجوم سگهای ولگرد است، عنوان کرد: برخی شهروندان در منزل دام و طیور نگهداری میکنند و لاشه تلف شده حیوان را به جای دفن بهداشتی در طبیعت رها میکنند که این اقدام، محلی برای جمع شدن حیوانات و سگهای بلاصاحب میشود.
وی یادآور شد: این کودک نیز در ۱۰ کیلومتری خارج از شهر و در چنین محلی و در ساعات پایانی روز و غروب آفتاب طعمه سگهای وحشی شده که باید دید چرا نهادهای متولی در جهت آموزش و مراقبت از کودکان کار کوتاهی کردهاند.
شهردار میبد همچنین از اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا از نیمه اول اسفند ماه خبر داد و گفت: لازم است مردم ضمن همکاری در این طرح، زبالهها را در خیابان و کوچه ها رها نکنند تا زیبایی شهر را شاهد باشیم و از اینگونه حوادث نیز پیشگیری شود.
نقوی ادامه داد:ای کاش برخی رسانهها به جای مسموم کردن فضای رسانهای پس از اطمینان از صحت اخبار نسبت به نشر آن میپرداختند.
وی گفت : ضمن محفوظ بودن حق شهرداری نسبت به طرح دعوی از رسانههایی که باعث تشویش اذهان عمومی میگردند، اعلام میشود که آماده همکاری با نهادهای متولی بوده و هستیم و امیدواریم شاهد بروز چنین حوادث ناگواری در هیچ نقطهای از کشور نباشیم.
اندیشه ای برای پیشگیری از حوادث ناگوار باید کرد
با توجه به گفتههای شهردار میبد ای کاش به جای اینکه یک حادثه ای دست آویز برای ایجاد تشویش ادهان عمومی گردد ، اندیشه ای برای پیشگیری از روی دادن دوباره این حوادث ناگوار میشد.
کاش به این فکر می شد که چرا شهر میبد تا این اندازه مهاجر پذیر است ؟
چرا باید کودک هشت ساله در واپسین ساعات روز در منطقه ای دور از شهر به دنبال جمع آوری ضایعات و و کارتن و پلاستیک باشد؟
شهر میبد به شهری صنعتی و خیری معروف است ، حال آنکه اگر بررسی شود و تک تک محلات شهر را بگردیم به آشکار می توان فاصله طبقاتی ایجاد شده به دنبال صنعتی شدن شهررا دید.
صنعتی شدن شهر مهاجر پذیری آن را به دنبال داشتهاست ، مهاجرانی که بیشتر اتباع بیگانه و از شهرهای مرزی کشور و بدون شناسنامه ایرانی هستند.
آنها درسطح محلات در خانههایی سکونت میگزینند که طبقه فوقانی مغازهها و یا خانه های قدیمی است و صاحبان این ملکها با اجاره دادن این مکانها به آنها درآمدزایی میکنند.
چرا باید یک حادثه که متولیان زیادی باید پاسخگوی آن باشند متوجه یک مسئول از شهر گردد و به خاطر برداشت نادرست از صحبتهایش هدف ناسزاهای بسیار در فضای مجازی قرار گیرد.
میبد شهری از شهرهای استان یزد با فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله است و مردمان آن به سخت کوشی معروف هستند ، شایسته این شهر و مسوولان آن نیست که شاهد روی دادن چنین اتفاقهای ناگوار و هجمههای بعد از آن باشد.