این روزها روایت جمعآوری کمکهای مومنانه خیرین میبد که تعدادی از شهروندان و به خصوص جوانان در جمع آوری این کمکها نقش آفرین هستند در فضاهای مجازی به تصویر کشیده میشود.
از زمان شیوع کرونا کمک به نیازمندان و خانوادههای آسیب دیده از کرونا مورد توجه قرار گرفته و تا به حال از طرف پایگاههای بسیج در محلات و با همراهی خیرین کمکهای زیادی جمع آوری و توزیع شدهاست.
با شروع ماه رمضان نیز این حمایتها شکلی دیگر به خود گرفت و در کنار توزیع بستههای غذایی که از سوی خادمیاران رضوی و کمیته امداد و پایگاه های بسیج در محله ها انجام می شود ، طرح زیبا و دیدنی رزمایش مومنانه در محل مصلی آیت الله اعرافی آغاز شد و مقرر گردید کمکهای جمع آوری شده بین نیازمندان واقعی توزیع شود.
این کمکهای مومنانه بیشتر در جهت حمایت از خانوادههای نیازمند جمع آوری میشود ، نیازمندانی که شاید نام آنها در لیست توزیع کمکهای اهدایی نباشد.
همچنین قشرهایی از مردم هستند که با سیلی صورت خود را قرمزنگه داشته و نیازمندی خود را بروز نمیدهند.
آماده سازی یک هزار و 700 بسته معیشتی
جانشین فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج میبد به ایرنا گفت: با شروع رزمایش مومنانه در مصلی آیت الله اعرافی میبد تا به حال یک هزار و 700 بسته معیشتی شامل ماکارونی ، رب گوجه ، سویا ، حبوبات ، روغن ، قند ، نان خشک و چایی جمع آوری شدهاست .
هادی برزگر درادامه تشکیل بانک اطلاعاتی از نیازمندان و حدود 2 هزار و 70 نیازمند شناسایی شدهاند را یادآور شد.
وی همچنین گفت : کمکهای جمع آوری شده و تشکیل بانک اطلاعاتی با همکاری شورای هماهنگی تعاون اجتماعی و قرارگاه مرکزی شهید سلیمانی شهرستان پیگیری وانجام گرفتهاست .
شناسایی نیازمندان از طریق آزمون وسع
رییس اداره بهزیستی میبد نیز در این ارتباط گفت: آماری از مددجویان تحت پوشش اداره بهزیستی در شمار لیست نیازمندان که با اجرای رزمایش همدلی مومنانه تحت حمایت قرار میگیرند ، نیست.
سید محسن فلاح با اشاره به 950 خانواده تحت پوشش بهزیستی میبد و اینکه بانک اطلاعاتی باید قابل استناد باشد ، افزود: افراد نیازمند یا تحت پوشش کمیته امداد و اداره بهزیستی هستند و یا کسانی هستند که به خاطر خسارتهای اقتصادی کرونا نیازمند شناخته شدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به آزمون وسع میتوان تعداد افراد نیازمند را با توجه به درآمدی که دارند شناسایی کرد و هر فرد و خانوادهای با توجه به تعداد نیازمندیها نظیر مسکن جهیزیه ، درمان ، تحصیلی و جهیزه را نمی توان نیازمند حمایتی (معیشتی ) شمرد.
این مسوول یادآور شد : انتظار است توزیع سفرههای افطاری که در سطح محلهها و در حسینیهها و مساجد انجام میشود به سمت تهیه بسته های حمایتی سوق دادهشود.
حمایت از 2 هزار نیازمند
رییس کمیته امداد امام خمینی میبد هم به اشاره به یک هزار و 400 خانواده تحت پوشش این کمیته گفت: محور توزیع کمکهای امدادی مراکز این کمیته در سطح محلههای شهرستان هستند که در این ارتباط با توجه به وضعیت کرونا در یک مرحله 2 هزار خانواده مورد حمایت قرار گرفتند.
حسین زینالدینی ادامه داد : درحال حاضر نیز از یک هفته قبل آماده سازی غذای گرم با همکاری خادمیان رضوی ، پایگاههای بسیج ، موسسه ها و مساجددر سطح محلههای شهر آغاز شدهاست.
رییس کمیته امداد امام خمینی میبد تصریح کرد: یک عده از نیازمندان بر اساس یک سری ضوابط تحت پوشش کمیه امداد قرار میگیرند ، تعدادی از خانوادهها هم در مرز نیازمندی شناخته میشوند که به حمایت از آنها نیز توجه میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر به جز آمار نیازمندان تحت پوشش 500 خانواده نیز با همکاری معتمدین در سطح محلات ، موسسات و مجریهای طرح های اشتغال شناسایی شدهاند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
البته در کنار کمکهای معیشتی تهیه بستههای فرهنگی نیز مورد توجه قرار گرفتهاست.
آماده سازی 2 هزار بسته فرهنگی
به گفته معاون قرهنگی بسیج ناحیه میبد 2 هزار بسته فرهنگی شامل کتاب حاج قاسم سلیمانی ، دفتر شهدا ، بسته بندی شکلات، تقویم سال 99 مزین به شهدای شاخص شهرستان، مسابقه جدول ویژه خانواده ها و دانش آموزان و نمد برای درست کردن کاردستی تهیه شده است.
مرتضی بهشتی ارزش ریالی بسته ها را 300 هزار ریال عنوان کرد که تهیه و آماده سازی آنها با همکاری حوزه مقاومت بسیج فاطمه الزهرای میبد انجام گرفتهاست.
به هر حال علی رغم اینکه با توجه به حداقل دستمزدها و نیز خط فقر جامعه شمار نیازمندان بیش از آمار کمیته امداد و بهزیستی است لازم حمایت از این خانوادهها و کم کردن فاصله اجتماعی و طبقاتی که به موجب آنها عدهای بسیار ثروتمند شناخته میشوند و باقیمانده مردم نیز که بیشترین آمار را دارند در وضعیت پایین اقتصادی به سر میبرند ، چاره اندیشی شود.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.