حسین فلاح در شورای راهبردی زیلو افزود: زیلوها در ابعاد سجادهای و روکش صندلی بیشترین کاربرد را دارند و واحدهای صنعتی و ارگانها میتوانند بافت آنها را سفارش دهند.
وی ادامه داد: زیلو ثبت شد ، خوشه زیلو هم شکل گرفت و با توجه به آنها باید در حال حاضر کیفیت بافت بالا برد و به یقین با حمایت صندوق کارآفرینی امید میتوان از وضعیت کرونا هم عبور کرد و رونق خوبی به زیلو بافی در شهرستان داد.
محقق میبدی نیز گفت:زیلو یک فرش ملی است و روزی به عنوان یک صنعت کاربردی کشوربوده ولی بعدها با وجود فرشهایی مانند موکت و قالی ، بازار زیلو از رونق افتاد.
زیلو فرش سلامت است
سید عبدالعظیم پویا با اشاره به اینکه شناساندن زیلو به مردم اهمیت دارد ، افزود: زیلو فرش سلامت است که از مواد طبیعی و پنبه بافته میشود و ما نباید هر بافتهای که از مواد نامرغوب تهیه شده را به عنوان زیلو معرفی کرد.
وی ادامه داد: برای بهبود وضعیت زیلو باید رنگرزی گیاهی را برای رنگ کردن زیلوها راهاندازی کرد.
این محقق تصریح کرد: این صنعت ملی در میبد احیا شد و دست اندرکاران حوزه زیلو کاری جهادی برای احیا کردن آن انجام دادند و همچنان باید با مطالعه و تحقیق و آموزش با بالا بردن کیفیت بافت و برندسازی زیلو را معرفی کرد.
وی معرفی کاربردهای زیلو و طراحی نقشی مناسب برای هر کاربردی را متذکر شد و اظهار داشت: زیلوی اتاق کودک رنگ و طرح خاصی دارد و به عنوان فرش سلامت برای گستردن دراتاق کودکان میتواند استفاده کرد.
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان میبد هم گفت: زیلو به عنوان فرش سلامت و فرشی که باعث آسم نمیشود ، مطرح است و آن را از طریق شهرداری و ارگانهای مرتبط باید معرفی کرد.
رسول مشتاقیان صادر کردن زیلو را مهم شمرد که باید به آن توجه شود.
زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت میدهند.