سید محسن فلاح روز چهارشنبه همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در گفتگو با ایرنا با اشاره به موسسهها به عنوان دیگر پایگاههای برگزاری کارگاههای دانشنامه ازدواج افزود: سرفصلهای دانشنامه ازدواج شامل ضرروت آموزش قبل از ازدواج ، خواستگاری ، سوالها و موضوعها در جلسه خواستگاری ، معیارهای انتخاب همسر ، علائم هشداردهنده و باورهای نادرست ازدواج میباشد.
رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه با اشاره به مسائل و موضوعهای سال اول زندگی مشترک به عنوان دیگر سرفصل این دانشنامه تصریح کرد: آموزش این موارد و یاد گرفتن مهارتهای زندگی در مقاطع مختلف تحصیلی نقش مهمی در پیشگیری از طلاق دارد.
این مشاور خانواده ادامه داد: قبل از ازدواج قدرت اختیار و تصمیم گیری بسیار است و میتوان از نشکیل ساختارهای مشکل زا جلوگیری کرد اما بعد از ازدواج که ساختار زندگی شکل گرفته به ندرت میتوان ساختار را تغییر داد و تنها میتوان کارکردهای مشکل زا را کاهش داد و به رفع مشکلات توجه کرد.
ازدواج سنگ بنای نهاد خانواده و نقطه عطف زندگی است
وی گفت : ازدواج سنگ بنای نهاد خانواده و نقطه عطف زندگی است و ما که در انتخاب خانواده خود در هنگام تولد نقش نداشتهایم با ازدواج کردن معمار خانواده خود هستیم و ضرروی است آگاهانه مهمترین تصمیم زندگی خود را بگیریم.
این مشاور افزود: با یاد گرفتن آموزشهای قبل از ازدواج به عنوان پیچیدهترین روابط انسانی به افزایش توانمندی خود برای انتخاب صحیح همسر و داشتن زندگی موفق میپردازیم .
وی اجرای برنامههای مشارکتطلبانه برای آموزش موضوعات پیش از ازدواج را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: تصمیم در مورد ازدواج باید زمانی گرفتهشود که اطلاعات و داشتهها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم اندک نباشد.
وی از جوانها خواست برای داشتن ازدواج موفق دید خود را نسبت به ازدواج نگاهی جامعتر کنند چون بعد از ازدواج فقط میتوان خود را تغییر داد.
موضوعات مورد توجه قبل از ازدواج
مشاور خانواده همچنین در نظر گرفتن بلوغ اجتماعی و فکری زوجین ، توجه به سطح اقتصادی زوجها ، فراهم کردن فرصت برای زوجها جهت شناخت روحیه همدیگر ، دانستن تفاوتهای زن و مرد، شناخت علائم هشدار دهنده ازدواج ، یاد گرفتن حل تعارض ، مهارت کنترل خشم و حل مسئله را متذکر شد.
وی پرهیز از روابط اجتماعی ناسالم ، ازدواجهای احساسی و عشقهای کور، دانستن حقوق ومسئولیتهای مشترک زن و مرد در زندگی را هم یاد آور شد که آموزش همه آنها از سنین دانش آموزی و شروع بلوغ با همکاری دستگاهها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی ، موسسهها و سمنها و به ویژه آموزش و پرورش ارائه میشود.
وی از پدر و مادرها خواست مهارتهای زندگی را از سنین خردسالی و آموزش پیش از ازدواج را از سنین بلوغ ( 14 الی 15 سال) جدا از آموزشهای کلاسیک که در مدارس ارائه میشود به فرزندان خود آموزش دهند چون این آموزشها همانند واکسن فرزندانشان را در برابر آسیبهای اجتماعی محافظت می کند.
رییس اداره بهزیستی به برگزاری چند دوره آموزشی از طرح دانشنامه ازدواج در وضعیت کرونا با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در موسسه بابالحوائج با تدریس دکتر معصومه اسمعیلی اشاره کرد.
این مسوول تهیه 28 مورد جهیزیه برای زوجهای تحت پوشش که بخشی از آن با مشارکت مردمی فراهم شده و همچنین توانمند سازی زنان سرپرست خانواده در حوزه ازدواج به تعداد 7 مورد در سال گذشته را نیز یادآور شد.
اجرای طرح دانشنامه ازدواج جوانان از اسفند ماه سال 97 در یزد هم آغاز شد.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.